LA LIGA

Χετάφε - Ατλέτικο 1-2: Ο Σουάρες γλίτωσε τους ροχιμπλάνκος στο 91'

Ο Λουίς Σουάρες κάνει σουτ στο Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης για τη La Liga
Ο Λουίς Σουάρες κάνει σουτ στο Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Χετάφε προηγήθηκε στο 45 με τον Μίτροβιτς, ωστόσο η αποβολή του Αλενιά στο 74' έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και με δύο γκολ του Σουάρες να πάρει τη νίκη με 2-1. Διπλά για Θέλτα και Βαγιεκάνο

Η Χετάφε υποδέχθηκε την Ατλέτικο για την έκτη αγωνιστική της La Liga σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε από την αποβολή την Αλενιά και την τεράστια κλάση του Σουάρες.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου. Μετά απο ασυνεννοησία της στην άμυνα της Ατλέτικο η μπάλα έφτασε δεξιά στο Μαξίμοβιτς. Εκείνος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μίτροβιτς ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο 74' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αλενιά με τη χρήση του VAR και αυτό έβαλε την Ατλέτικο μέσα στην περιοχή τους.

Ο Σουάρεζ στο 78' μετά από ασίστ του Ερμόζο έκανε το 1-1 και ο σπουδαίος Ουρουγουανός με το δεύτερο τέρμα του στο 90+1' έδωσε το τρίποντο στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διπλό η Θέλτα, τρίποντο για την Βαγιεκάνο κόντρα στην Μπιλμπάο

Στα άλλα δύο ματς της βραδιάς η Θέλτα επικράτησε 2-0 της Λεβάντε, ενώ η Βαγιεκάνο με τέρμα του Φαλκάο στο 95 επικράτησε 1-2 της Μπιλμπάο.

Στο Μπιλμπάο όλα έδειχνα ότι τελείωσαν στο πρώτο ημίχρονο. Η Ράγιο προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Γκαρθία, αλλά η Αθλέτικ έφτασε στην ισοφάριση με αυτό του Σις. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ.

Όλα αυτά μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί μίλησε η μεγάλη κλάση του Φαλκάο ο οποίος με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην Βαγιεκάνο κάνοντας το τελικό 1-2.

Αντίθετα, στο άλλο παιχνίδι όλη η δράση ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 66' η Θέλτα άνοιξε το σκορ με τον Άσπας και επτά λεπτά αργότερα η Λεβάντε έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-1.

Ο σκόρερ της Θέλτα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι, όμως ο Μάρτι νικήθηκε από τον Ντιτούρο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Απεναντίας δέχτηκαν γκολ με τον Μέντες να γράφει το τελικό 0-2 με ωραία ενέργεια στο 86'.

Οι ενδεκάδες των αναμετρήσεων

Χετάφε: Σορία, Σάντσεζ, Ντακομάν, Μίτροβιτς, Τζένε Κουένκα. Ολιβέρα, Αλένια, Μαξίμοβιτς, Φλορεντίνο, Χάιμε, Μάσιας

Ατλέτικο: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι, Κορέα, Γιορέντε, Ερέρα, Καράσκο, Γκριεζμάν, Σουάρες


Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σιμόν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Νούνιεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Λέκουε, Γουίλιαμς, Βέσγκα, Ζαράγκα, Μουνιαΐν, Ραούλ Γκαρθία, Βιγιαλίμπρε

Ράγιο Βαγιεκάνο: Ντιμιτριέβσκι, Ίβαν, Μαρας, Κατένα, Φραντσίσκο Γκαρσία, Κομεσάνα, Σις, Ουνάι Λόπεθ, Παλαθόν, Γκουαρδιόλα, Γκαρσία


Λεβάντε: Καρντένας, Μουστάφι, Πιερ, Βέζο, Μιραμόν, Πεπελού, Ραντόγια, Μαρτίνεζ, Φρανκουέσα, Μοράλες, Μάρτι

Θέλτα: Ντιτούρο, Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο, Γκιλ, Ταπια, Μέντεθ, Μπελτράν, Σέρβι, Μίνα, Άσπας

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ