ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Χέρενφεν - Άλκμααρ 3-2: Το γκολ του Παυλίδη την κρατά ζωντανή για την Ευρώπη

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Conference League
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο Conference League © 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Η Χέρενφεν έκανε σπουδαία ανατροπή στις καθυστερήσεις και πήρε τη νίκη με 3-2, όμως το γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη κρατά την Άλκμααρ στο κόλπο της πρόκρισης στον τελικό των ολλανδικών playoffs για το Europa Conference League.

Το γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη έμοιαζε με νικητήριο για την Άλκμααρ μέχρι το 90', όταν η Χέρενφεν άρχισε την αντεπίθεση και τελικά με ανατροπή έφτασε στη νίκη 3-2 για τον πρώτο ημιτελικό των playoffs για ην έξοδο στο Europa Conference League.

Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε με κοντινό βολέ στο 65' σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των "καρδιών", φτάνοντας τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 24 συνολικά τη φετινή σεζόν για την Άλκμααρ.

Είχαν προηγηθεί δύο γκολ σε δύο λεπτά, πρώτα για τους γηπεδούχουες με τον Σίντνεϊ φαν Χόιντονκ και στο 59' για τους φιλοξενούμενους με τον Χάκον Έβγεν.

Στο 84ο λεπτό ο Πασκάλ Γένσεν αντικατέστησε τον Παντελή Χατζηδιάκο και έβαλε στη θέση του τον Γιουκινάρι Σουγκαβάρα και στο 90' η Χέρενφεν ισοφάρισε με τον Αμίν Σαρ. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τίμπορ Χαλίλοβιτς έγραψε το τελικό 3-2.

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στην έδρα της Άλκμααρ. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Ουτρέχτη - Φιτέσε σε διπλό τελικό, με την ομάδα του Τάσου Δουβίκα (αγωνίστηκε για 70 λεπτά) να παίρνει κεφάλι με την εντός έδρας νίκη 3-1.

Eredivisie: Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών των playoffs Ευρώπης

Eredivisie: Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών των playoffs Ευρώπης

* Οι νικητές των ημιτελικών θα αγωνιστούν σε διπλό τελικό (26 και 29 Μαΐου) με το νικητή να κερδίζει το εισιτήριο για τα playoffs του Europa Conference League.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ