ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αχμέντ Χασάν: Τώρα θα έπρεπε να 'σουν εδώ

Αχμέντ Χασάν: Τώρα θα έπρεπε να 'σουν εδώ
Ο Αχμέντ Χασάν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Ο Χασάν τέθηκε νοτ άουτ μέχρι το τέλος του χρόνου και χάνει κρίσιμους αγώνες του Ολυμπιακού, παιχνίδια στα οποία η παρουσία του έμοιαζε απαραίτητη. Όλο το βάρος πέφτει πια στον Αραμπί, ο οποίος για τις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να μείνει υγιής και μάχιμος.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πορευτεί όλο τον Δεκέμβριο χωρίς τον Αχμέντ Χασάν. Το απόγευμα της Παρασκευής (4/12) η ΠΑΕ ενημέρωσε ότι ο Αιγύπτιος και ο Μπρούνο "παρουσίασαν κάποιες επιπλοκές λόγω της πρόσφατης λοίμωξης από covid-19. Η παρούσα κατάστασή τους είναι πολύ καλή. Για προληπτικούς, κυρίως, λόγους παρακολουθούνται από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού και υποβάλλονται σε ειδικές εξετάσεις. Η επιστροφή τους σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα αναμένεται στις αρχές του έτους".

ΑΛΛΟ ΧΑΣΑΝ, ΑΛΛΟ ΜΠΡΟΥΝΟ

Ο Βραζιλιάνος (βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια) δεν είχε έτσι κι αλλιώς αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μόλις τρεις συμμετοχές είχε κάνει, ένα 90λεπτο (με τον Παναιτωλικό). Δεν είναι λοιπόν τόσο μεγάλο πλήγμα η απώλειά του, αν και σε μια σεζόν κατά την οποία υπάρχει κορονοϊός, τραυματισμοί και το ένα παιχνίδι ακολουθεί το άλλο, ουδείς περισσεύει. Για τον Χασάν είναι τα πράγματα αλλιώς.

ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ

Ας θυμίσουμε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον 27χρονο φορ. Στη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγων των αγώνων των εθνικών ομάδων, ταξίδεψε στην Αίγυπτο για να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Οι "φαραώ" θα αντιμετώπιζαν σε δύο παιχνίδια το Τόγκο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο στράικερ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο ένα από τα δύο παιχνίδια, στις 17 Νοεμβρίου, και την επομένη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Από εκείνη τη μέρα ο 27χρονος σέντερ φορ τέθηκε σε καραντίνα στο Κάιρο, κάνοντας τεστ covid ανά δύο μέρες. Στις 28 Νοεμβρίου του επετράπη να επιστρέψει στη χώρα μας, προφανώς διότι το νέο τεστ που έκανε αρνητικό. Την Κυριακή (29/11) μάλιστα έκανε προπόνηση, αλλά από τον Μαρτίνς κρίθηκε ανέτοιμος να ταξιδέψει στη Μασσαλία.

Τις ημέρες που ακολούθησαν ο διεθνής σέντερ φορ δεν αισθανόταν ιδιαίτερα καλά. Ένιωθε καταβεβλημένος, δεν ήταν οι αντοχές του στο επιθυμητό επίπεδο, γι' αυτό και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις, να παρακολουθείται από το ιατρικό τιμ, όπως και ο Μπρούνο, αλλά και να μην παίξει τον Δεκέμβριο, ώστε με το νέο έτος να επιστρέψει δυναμικά. Αυτό που προέχει είναι φυσικά η υγεία, αλλά ο Ολυμπιακός που έφτασε μέχρι τη FIFA για να εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τη μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τις Αφρικανικές Ομοσπονδίες, σίγουρα χάνει μια κομβική μονάδα στα πέντε παιχνίδια που μένουν μέχρι να φύγει το 2020.

ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ

Ο Θέμης Καίσαρης είχε αναλύσει μέσα από τα στοιχεία της OPTA γιατί ο Χασάν είναι ο τέλειος δεύτερος φορ για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να παίζει πολύ λιγότερο από τον Αραμπί, το σύνολο των γκολ προφανώς δεν θα πλησιάζει αυτό του Μαροκινού, όμως η συχνότητα είναι ψηλά, στο πάνω ράφι της Super League. Όπως ήταν πρώτος στις ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (σουτ, κεφαλιές, πάσες, διεκδικήσεις).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι να φύγει για την Αίγυπτο ο Χασάν ήταν εξαιρετικά φορμαρισμένος. Αυτός έδινε τις λύσεις όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν. Αυτός έδωσε τη νίκη με τη Μαρσέιγ, αυτός "καθάρισε" τον Απόλλωνα Σμύρνης, αυτός άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση σε βάρος του ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ".

Πέντε γκολ σε δέκα παιχνίδια, αλλά σε 415 λεπτά συμμετοχής. Βασικός μόνο σε τρία ματς. Ο Αιγύπτιος έχει αποδείξει, όχι μόνο φέτος, αλλά και παλαιότερα, πως σε στιγμές που η μπάλα δεν καταλήγει εύκολα στα δίχτυα, εκείνος μπορεί να το κάνει. Ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που κλείνονται πίσω και παίζουν φουλ άμυνα. Και "εκτελεί" και στο φινάλε, κάνοντας τα τρίποντα πιο... γλυκά.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Ολυμπιακός έχει πέντε παιχνίδια και τουλάχιστον τα τρία τέτοια θα είναι, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου (5/12, 19.30) με τον Βόλο. Το ίδιο ισχύει για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά και αυτό με την ΑΕΛ στις 20/12, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ας μη βάλουμε στην ίδια μοίρα τους αγώνες με Πόρτο και ΑΕΚ, ματς από την άλλη που ο Χασάν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί, ανάλογα και με το τροπή που θα έπαιρναν αυτά.

ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΜΠΙ

Πλέον όλο το βάρος πέφτει πάνω στον Αραμπί, ο οποίος ναι μεν είναι ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αλλά κι αυτός ας μην ξεχνάμε πως πέρασε κορονοϊό το ίδιο διάστημα με τον Χασάν και απέχει από το γκολ από τις 17 Οκτωβρίου. Δηλαδή ένα μήνα και 18 μέρες έχει να σκοράρει. Είναι πληρέστερος φορ από τον Χασάν, αλλά φέτος ένα γκολ περισσότερο μετρά από τον Αιγύπτιο, έχοντας παίξει και πολύ περισσότερο.

Είναι σαφές πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να μείνει υγιής ο Αραμπί κατά τη διάρκεια του μήνα, αυτές τις επόμενες δύο εβδομάδες για να είμαστε πιο ακριβείς. Με την Πόρτο άλλος διαθέσιμος στράικερ δεν υπάρχει, ενώ για την Ελλάδα υπάρχει η λύση του Ούγκο Κάιπερς, τον οποίο δείχνει να πιστεύει ο Μαρτίνς, αλλά αν υπήρχε ο Χασάν ο Βέλγος θα ήταν η τρίτη επιλογή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ