ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στο τέλος μιλάει ο Χασάν

Ο Χασάν στο Ολυμπιακός - Μαρσέιγ
Ο Χασάν στο Ολυμπιακός - Μαρσέιγ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χασάν έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό στο 90+1' απέναντι στην Μαρσέιγ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αιγύπτιος στράικερ πετυχαίνει κάποιο νικητήριο γκολ στο φινάλε για τους ερυθρόλευκους.

Ο Χασάν ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εκεί οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στο Champions League επικρατώντας της Μαρσέιγ με σκορ 1-0. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έδωσε την λύση στο 90+1' και με κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά, κέρδισε τον Μανταντά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χασάν γίνεται ο λυτρωτής του Ολυμπιακού ειδικά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο 27χρονος στράικερ κατά τη θητεία του με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει δώσει άλλες δύο φορές την νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού με γκολ μετά από το 90' κάνοντας ένα "κουβάρι" τους συμπαίκτες γύρω του.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 90'

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 2018. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν κολλημένοι και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Χοσέ Ανιγκό θα έπαιρνε έναν πολύτιμο βαθμό.

Ωστόσο, άπαντες υπολόγιζαν δίχως τον Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος είχε κάνει την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο στο 73ο λεπτό αντί του Ανδρέα Μπουχαλάκη και έδωσε την λύση για τους ερυθρόλευκους. Ο Φετφατζίδης από τα δεξιά άνοιξε στον Ελαμπντελαουί, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και Χασάν νίκησε με κεφαλιά τον Κότνικ γράφοντας το 0-1.

Ο Χασάν "ξελάσπωσε" πάλι τον Ολυμπιακό στην 23η αγωνιστική της Super League την περσινή σεζόν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φιλοξενήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κρατούσε την ισοπαλία στα χέρια της, όμως στο 90ο λεπτό έλαμψε ξανά το αστέρι του Αιγύπτιου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού τον είχε περάσει ως αλλαγή στο 59ο λεπτό αντί του Μασούρα και ξανά έδωσε την λύση. Ο Βαλμπουενά πήρε τη μπάλα από τον Μπουχαλάκη, έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Xασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μέγιερι δίνοντας την νίκη στην ομάδα του Πειραιά στο 90+1'

ΟΤΑΝ Ο ΧΑΣΑΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ωστόσο, ο Χασάν δεν σκοράρει μόνο μετά το 90', αλλά έχει δώσει στον Ολυμπιακό την νίκη και λίγο πιο νωρίς. Κάτι τέτοιο έκανε στην 9η αγωνιστική της σεζόν 2018/2019 ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Μαρτίνς απέδρασε χάρη στον Χασάν.

Με εκπληκτική μεταβίβαση τριάντα μέτρων, ο Νάτχο βρήκε την κίνηση του Κούτρη στην πλάτη της άμυνας, αυτός με μια επαφή γύρισε τη μπάλα παράλληλα και ήρθε ο Χάσαν για το tap in στο δεύτερο δοκάρι και το 0-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στα playoffs της περσινής σεζόν, ο Χασάν έδωσε την εντός έδρας νίκης στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Το παιχνίδι ήταν στο 1-1, με τον Αιγύπτιο να έχει σκοράρει ήδη ένα γκολ, όμως στο 82' ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Μπρούνο Γκάσπαρ έβγαλε την ασίστ και ο Χασάν με ένα σουτ με το δεξί του πόδι πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Όπως φαίνεται λοιπόν μόνο τυχαίο δεν ήταν το τέρμα του Χασάν απέναντι στην Μαρσέιγ, καθώς ο Αιγύπτιος μάς έχει συνηθίσει σε τέτοια γκολ στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ