CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πεντάρα για Τότεναμ, Σίτι και Παρί!

Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, group B, soccer match between Tottenham and Red Star Belgrade, at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Ian Walton)
Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, group B, soccer match between Tottenham and Red Star Belgrade, at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Ian Walton) AP PHOTO/IAN WALTON

Η Τότεναμ φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Αστέρα (5-0) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, ενώ Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι έκαναν το "3 στα 3" με πεντάρες. Τρίποντο στην Τουρκία για Ρεάλ, ανατροπή με Ντιμπάλα για Γιουβέντους (VIDEOS).

Γκολ και θέαμα προσέφερε το πρώτο πιάτο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, με τις Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι να παίρνουν άνετες νίκες βάζοντας πέντε γκολ σε Ερυθρό Αστέρα, Μπριζ και Αταλάντα αντίστοιχα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε με το τρίποντο από την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας 1-0 της Γαλατάσαραϊ με σκόρερ τον Κρόος, ενώ η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας όμως έκανε την ανατροπή στο Τορίνο με δύο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα μέσα σε τέσσερα λεπτά.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρέλαση έκανε στο Βέλγιο η Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να κονιορτοποιεί με 5-0 την Μπριζ και να κάνει το "3 στα 3" στον 1ο όμιλο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές Γαλλίας ήταν οι Μάουρο Ικάρντι και Κιλιάν Εμπαπέ, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ (πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα Champions League) και τον δεύτερο να σημειώνει χατ-τρικ και να γίνεται σε ηλικία 20 ετών και 306 ημερών ο νεότερος που φτάνει τα 15 γκολ στο Champions League. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος πέρασε στο ματς στο 52ο λεπτό και έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι έχοντας μπει αλλαγή και ο πρώτος αυτή τη δεκαετία!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Γαλατάσαραϊ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα (τόσο η ομάδα όσο και ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο) αφού πήρε το πρώτο της τρίποντο, μετά από την ήττα στην πρεμιέρα από την Παρί και την ισοπαλία τη 2η αγωνιστική με την Μπριζ στο Μπερναμπέου. Το χρυσό γκολ για τους μερένγκες σημείωσε ο Τόνι Κρόος στο 18ο λεπτό (έγινε μάλιστα ο 5ος παίκτης που σκόραρε στην 100η εμφάνισή του στη διοργάνωση μετά τους Ανρί, Ιμπραχίμοβιτς, Πίρλο και Κριστιάνο Ρονάλντο), ενώ μερίδιο στην επιτυχία των Μαδριλένων ανήκει και στον Τιμπό Κουρτουά που κράτησε ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας σωρεία εντυπωσιακών αποκρούσεων.

Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-5 (7' 63' Ικάρντι, 61' 79' 83' Εμπαπέ)

Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (18' Κρόος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Την πρώτη της επιτυχία στο φετινό Champions League πανηγυρίσε η Τότεναμ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με την περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης να διαλύει με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο. Ο Κέιν άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη κάνοντας το 1-0 στο 9' και ο Σον πήρε τη σκυτάλη σκοράροντας στο 16' και στο 44', για να γράψει έτσι ιστορία η ομάδα του Ποτσετίνο αφού για πρώτη φορά πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο 57' ο Λαμέλα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με το 32ο γκολ του με τα σπιρούνια σε 200 ματς σε όλες τις διοργανώσεις ενώ το 5-0 διαμορφώθηκε από τον Κέιν στο 72', που έφτασε μάλιστα τα 17 γκολ σε μόλις 22 συμμετοχές του στο Champions League.

Ολυμπιακός - Μπάγερν 2-3 (23' Ελ Αραμπί, 79' Γκιλιέρμε / 34' 62' Λεβαντόβσκι, 75' Τολισό)

Τότεναμ - Ερυθρός Αστερας 5-0 (9' 72' Κέιν, 16' 44' Σον, 57' Λαμέλα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σαρωτική για ένα ακόμα παιχνίδι της ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αταλάντα και να την σκορπάει στους πέντε ανέμους (5-1). Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο 28' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαλινόβσκι όμως ακολούθησε ομοβροντία, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να οδηγεί τους πολίτες σε θρίαμβο έχοντας τρία γκολ (μέσα σε διάστημα 11 λεπτών), μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι! Έγινε μάλιστα ο όγδοος συνολικά Άγγλος ποδοσφαιριστής που σημειώνει χατ-τρικ στο Champions League μετά από τους Όουεν, Κόουλ, Ρούνεϊ, Κέιν, Νιούελ, Σίρερ και Γουέλμπεκ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-2 (16' Κονοπλιάνκα, 75' Ντοντό / 25' Όλμο, 60' πεν. Όρσιτς)

Μάντσεστερ Σίτι - Αταλάντα 5-1 (34' 38' πεν. Αγκουέρο, 58' 64' 69' Στέρλινγκ / 28' πεν. Μαλινόβσκι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σπουδαία νίκη με ανατροπή κατέκτησε η Γιουβέντους κόντρα στην Λοκομοτίβ στο Τορίνο, με την βέκια σινιόρα να επικρατεί 2-1 και να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Μοσχοβίτες πήραν κεφάλι στο σκορ στο 30' με τον Μίραντσουκ, όμως η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Σάρι να τους σφυροκοπεί και να δικαιώνεται λίγο πριν το φινάλε, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να φέρνει τα πάνω-κάτω και να σκοράρει δις μέσα σε 149 δευτερόλεπτα. Σημειώνεται πως η πρωταθλήτρια Ιταλιας των οκτώ τελευταίων ετών ολοκλήρωσε το ματς με 28 σουτ (δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της στη διοργάνωση μετά τα 33 που είχε το 2012 κόντρα στην Νόρτζελαντ) και ποσοστό κατοχής 77,8%, το υψηλότερο σε παιχνίδι της από τη σεζόν 2003-04.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0 (78' Μοράτα)

Γιουβέντους - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1 (77' 80' Ντιμπάλα / 30' Μίραντσουκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Champions League: Τα highlights της βραδιάς
Champions League: Ο Μοράτα λύτρωσε την Ατλέτικο, τέσσερα γκολ στο Χάρκοβο
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ