CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Το πόρισμα της γαλλικής γερουσίας επιρρίπτει ευθύνες στους διοργανωτές για το χάος στον τελικό

Οπαδοί της Λίβερπουλ στις εξέδρες του "Σταντ ντε Φρανς" στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ | 28 Μαΐου 2022
Οπαδοί της Λίβερπουλ στις εξέδρες του "Σταντ ντε Φρανς" στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ | 28 Μαΐου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Έλλειψη συντονισμού, ανεπάρκεια και κακή οργάνωση είναι οι βασικές αιτίες του χάους που προκλήθηκε στον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ, σύμφωνα με το πόρισμα της γαλλικής γερουσίας.

Ο τελικός του Champions League διεξήχθη πριν από περίπου 1,5 μήνα, όμως η γαλλική κυβέρνηση ασχολείται ακόμα με το χάος και τα επεισόδια που επικράτησαν στο Παρίσι κι έξω από το "Σταντ ντε Φρανς", στο περιθώριο της νίκης της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ.

Την Τετάρτη, η γαλλική γερουσία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα προβλήματα με την προσέλευση των φιλάθλων -κυρίως- της Λίβερπουλ και ο αναβρασμός που επικράτησε οφείλεται σε οργανωτικά προβλήματα.

Παρά τους ισχυρισμούς του Γάλλου υπουργού εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από το γεγονός ότι εμφανίστηκαν καθυστερημένα πολλοί φίλαθλοι της Λίβερπουλ χωρίς εισιτήριο ή με πλαστό εισιτήριο, η Γερουσία κατέληξε σε διαφορετικό συμπέρασμα.

"Τα εισιτήρια δεν μπορούν να θεωρηθούν ο μοναδικός ή ο βασικός λόγος των περιστατικών. Υπήρξε έλλειψη οργάνωσης μεταξύ διαφορετικών φορέων", δήλωσε ο Γερουσιαστής Λοράν Λαφόν.

Ο Λαφόν υπογράμμισε μεταξύ άλλων τον ανεπαρκή συντονισμό μεταξύ αστυνομίας, ασφάλειας του σταδίου και των υπευθύνων των μεταφορών, που καλούνταν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα μία απεργία στα ΜΜΜ.

Ο τελικός άρχισε με 36 λεπτά καθυστέρηση για πρώτη φορά στην ιστορία, την ώρα που δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας ψέκαζαν φιλάθλους, ακόμα και παιδιά, έξω από το γήπεδο, προσπαθώντας να διαλύσουν το πλήθος που περίμενε να μπει στο γήπεδο, έχοντας εισιτήρια στο χέρι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ