CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Το Μπάγερν - Λίβερπουλ μακράν το πιο πιθανό ζευγάρι για την κλήρωση των 16

Ο Σαντιό Μανέ
Ο Σαντιό Μανέ @ 2022 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όμως οι περιορισμοί που υπάρχουν, αναδεικνύουν πολύ πιθανά και απίθανα ζευγάρια, με το Μπάγερν - Λίβερπουλ να ξεχωρίζει.

Οι 16 ομάδες που προχώρησαν στα νοκ άουτ του Champions League έγιναν γνωστές την Τετάρτη και την προσεχή Δευτέρα στις 13:00 θα κληρωθούν σε ζευγάρια στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Οι περιορισμοί που υπάρχουν στη διαδικασία είναι συγκεκριμένοι και κατά συνέπεια υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστούν κάποια ζευγάρια και λιγότερες κάποια άλλα ζευγάρια. Η κλήρωση θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των ισχυρών - ανίσχυρων, με τους νικητές των ομίλων να τοποθετούνται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και τους δεύτερους στο έτερο.

Το ζευγάρι της Μπάγερν με τη Λίβερπουλ είναι το πιο πιθανό με μεγάλη διαφορά, αφού οι πιθανότητες να κληρωθούν μεταξύ τους οι δύο "κολοσσοί" είναι 37,12%.

Η απαγόρευση κλήρωσης δύο ομάδων από την ίδια ομοσπονδία ή δύο ομάδων που βρέθηκαν μαζί στη φάση των ομίλων αφήνει τη μεν Μπάγερν με... εφικτούς αντιπάλους μόνο τις Λίβερπουλ, Μπριζ, Μίλαν και Παρί, τη δε Λίβερπουλ μόνο με τις Μπάγερν, Πόρτο, Ρεάλ και Μπενφίκα.

Το δεύτερο πιο πιθανό ζευγάρι που έχει 23,95% πιθανότητες να εμφανιστεί είναι αυτό της Μπάγερν με τη Μίλαν.

Στον αντίποδα, ο πιο... απίθανος συνδυασμός με βάση τους περιορισμούς που υπάρχουν είναι αυτό της Πόρτο με την Παρί, με πιθανότητα 10,79%.

Τα δύο επόμενα περιλαμβάνουν αμφότερα της Ρεάλ, είτε με την Μπριζ είτε με την Παρί στο 10,98%.

Όλες οι πιθανότητες για την κλήρωση

Champions League: Το Μπάγερν - Λίβερπουλ μακράν το πιο πιθανό ζευγάρι για την κλήρωση των 16


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ