CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Νέα τιτανομαχία Παρί - Μπάγερν, φαβορί η Τσέλσι με Πόρτο

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το Champions League
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το Champions League © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League σφραγίζονται το βράδυ της Τρίτης, με την Παρί να υποδέχεται την Μπάγερν στη ρεβάνς της ματσάρας στο Μόναχο και τις Τσέλσι και Πόρτο να κοντράρονται εκ νέου στην Σεβίλλη.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τις τέσσερις από τις οκτώ συνολικά ομάδες που έχουν επιβιώσει μέχρι στιγμής στη φετινή έκδοση του Champions League αφού το βράδυ της Τρίτης θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των δύο πρώτων ομάδων που θα κλείσουν θέση στα ημιτελικά και θα έχουν θέα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης που θα φιλοξενηθεί ο τελικός.

Στο "Παρκ Ντε Πρενς" του Παρισιού, η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) έχοντας την προίκα του υπέρ της 3-2 από το πρώτο ματς στο Μόναχο που καθήλωσε το ποδοσφαιρικό κοινό, ενώ στο ουδέτερο "Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, Τσέλσι και Πόρτο διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) με τους μπλε του Λονδίνου να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα μετά το 2-0 της περασμένης Τετάρτης.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Μετά από τον θρίαμβο στο "Καμπ Νόου" και το 4-1 επί της Μπαρτσελόνα στη φάση των "16", η Παρί άλωσε την "Αλιάντς Αρίνα" επικρατώντας 3-2 της Μπάγερν στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League και έχει βάλει θεμέλια πρόκρισης στα ημιτελικα έχοντας πλεον τη ρεβάνς στο σπίτι της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Παριζιάνους ήταν και πάλι ο Κιλιάν Εμπαπέ που σκόραρε δις, με συμπαραστάτες τον Νεϊμάρ που είχε δύο ασίστ και τον Κέιλορ Νάβας που ήταν εκπληκτικός και μέτρησε 10 επεμβάσεις στο ματς.

Η Παρί ήταν δολοφονική και απόλυτα κυνική στο Μόναχο αφού βρήκε τρία γκολ έχοντας λίγες τελικές προσπάθειες και μόλις 10 αγγίγματα της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή σε όλο το ματς, με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να γνωρίζει πως το έργο της θα είναι δύσκολο στη ρεβάνς του "Παρκ Ντε Πρενς" και να τονίζει τα εξής:

"Η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, την σεβόμαστε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης. Θα πρέπει να έχουμε διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε γίνεται μόνο να αμυνόμαστε".

Εκτός μάχης για την Παρί οι τραυματίες Ικάρντι, Κουρζαβά και Μπερνάτ και πιθανότατα ο Μαρκίνιος που τραυματίστηκε και αποχώρησε κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, αντίθετα είναι στη διάθεση του Ποτσετίνο οι Φλορέντσι και Βεράτι που ταλαιπωρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον κορονοϊό.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν μπορεί να τα βάζει με την ατυχία της ή ακόμα καλύτερα με την αναποτελεσματικότητά της στον πρώτο προημιτελικό, καθώς έχασε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός από την σημαντικότερη, το γκολ, με τις 21 τελικές προσπάθειες εντός περιοχής από τις 31 συνολικά να είναι ενδεικτικές της εικόνας της αναμέτρησης.

"Στο πρώτο ματς είχαμε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα τα δώσουμε όλα. Για τέτοιου είδους ματς παίζουμε ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να αγχώσουμε την Παρί", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ο Χάνσι Φλικ, που θα στερηθεί εκ νέου τις υπηρεσίες του κορυφαίου επιθετικού στην Ευρώπη την τελευταία διετία, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς επίσης και των Γκνάμπρι, Ζούλε, Τολισό, Ντάγκλας Κόστα και Ρόκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παρί έχει σκοράρει στα 43 από τα 44 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League με μοναδική εξαίρεση τον τελικό κόντρα στην Μπάγερν τον Αύγουστο του 2020 ενώ είναι αήττητη εντός έδρας με γερμανικές ομάδες (8 νίκες και 1 ισοπαλία ο απολογισμός της) και μετράει "4 στα 4" κόντρα στους Βαυαρούς.

Όσον αφορά στην Μπάγερν, η ήττα της περασμένης Τετάρτης από την Παρί ήταν η πρώτη μετά από ένα αήττητο 19 αγώνων στο Champions League με 18 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ εκτός έδρας είναι αήττητη στα 17 τελευταία παιχνίδια της, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 13 νικών και 4 ισοπαλιών.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Παρέδες, Γκέιγ, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Κεν

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα, Κομάν, Μίλερ, Σανέ, Τσουπό-Μοτίνγκ

ΤΣΕΛΣΙ - ΠΟΡΤΟ

Με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της και την ικανότητά της να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις λίγες φάσεις που της παρουσιάστηκαν στο ματς, η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Πόρτο στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στα προημιτελικά και τώρα καλείται ως τυπικά γηπεδούχος, και πάλι στην Σεβίλλη, να προστατέψει αυτό το αβαντάζ και να πάρει το εισιτήριο για τους "4".

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη στην Premier League για την είσοδο στην πρώτη τετράδα που θα της δώσει αυτόματα το εισιτήριο για να πάρει μέρος και τη νέα σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι σε νοκ-άουτ ματς για τα ημιτελικά του FA Cup.

"Η Πόρτο ξέρει ότι χρειάζεται να πετύχει τρία γκολ για να περάσει. Όσον αφορά εμάς, αν σκεφτόμαστε μόνο να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μπορεί να χάσουμε εντελώς το μυαλό μας. Ελπίζω να έχουμε σωστή νοοτροπία στο ματς, είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι", τόνισε ο Τόμας Τούχελ, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πλην του στόπερ Κρίστενσεν που έχει κάποιες ενοχλήσεις αλλα ταξίδεψε στην Ανδαλουσία.

Η Πόρτο έχει να λέει πως ήταν καλύτερη στα σημεία στο πρώτο παιχνίδι και πιο απειλητική από την αντίπαλό της, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μεντί στις δικές της καλές φάσεις και με ένα σοβαρό λάθος δέχτηκε δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε που την φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

"Έχουμε εμπιστοσύνη στους ευατούς μας. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή αλλα είμαστε εδώ για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει. Χρειάζεται να σκοράρουμε αλλά ταυτόχρονα να αποφύγουμε να δεχτούμε γκολ. Στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί αλλά όχι όσο έπρεπε για να πάρουμε εμείς τη νίκη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρτζιο Ολιβέιρα και τον Ταρεμί που εξέτισαν τις τιμωρίες τους.

Εντυπωσιακό είναι το "13 στα 13" που έχουν οι μπλε του Λονδίνου σε διπλές αναμετρήσεις όταν παίρνουν εκτός έδρας νίκη στο πρώτο ματς της σειράς (το ίδιο είχαν κάνει και στη φάση των"16" απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης), με τους δράκους από την πλευρά τους να αγνοούν τη νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια τους κόντρα σε αγγλικές ομάδες (2 ισοπαλίες - 5 ήττες).

Πιθανές ενδεκάδες:

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Βέντερ, Μάουντ, Χάβερτς

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Κορόνα, Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Οτάβιο, Ταρεμί, Μαρεγκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2021 Matthias Schrader/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΤΣΕΛΣΙ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ