CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League: Η Αγγλία απέκλεισε την Τουρκία και ζητάει τη διεξαγωγή του αγώνα

Manchester City's Ferran Torres, left, challenges for the ball with Chelsea's Mason Mount during the English FA Cup semifinal soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley Stadium in London, England, Saturday, April 17, 2021. (Adam Davy, Pool via AP)
Manchester City's Ferran Torres, left, challenges for the ball with Chelsea's Mason Mount during the English FA Cup semifinal soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley Stadium in London, England, Saturday, April 17, 2021. (Adam Davy, Pool via AP) @ 2021 ADAM DAVY/ASSOCIATED PRESS

Η αγγλική κυβέρνηση έβαλε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα και ζήτησε από την UEFA να αναλάβει τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League που έχει προγραμματιστεί για τις 29/5 στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να βοηθήσει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να παλέψουν στις 29 Μαΐου στον τελικό του Champions League, με τον μεγάλο αγώνα να έχει προγραμματιστεί για να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο την Παρασκευή (7/5) η αγγλική κυβέρνηση τοποθέτησε την Τουρκία στη λίστα με τις "κόκκινες χώρες", με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές να πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό εμποδίζει την προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων για το EURO 2020, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων αμέσως μετά από τον τελικό. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη στις 11 Ιουνίου.

Το Γουέμπλεϊ, όπου είχαν διεξαχθεί οι τελικοί του 2011 και του 2013, είναι μια λύση που έχει προταθεί, ωστόσο την ημέρα διεξαγωγής του τελικού (29/5) έχει οριστεί ο τελικός των playoffs ανόδου από την Championship στην Premier League, ενώ η Άστον Βίλα έθεσε στη διάθεση της UEFA το Βίλα Παρκ για τη διεξαγωγή του τελικού. Ακούγεται πως και η Πορτογαλία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία της αναμέτρησης.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν τίθεται ζήτημα για αλλαγή της έδρας. Οι δύο ομάδες δικαιούνται από 4500 εισιτήρια, ενώ αν ρυθμίσουν αυτές τα αεροπορικά εισιτήρια των φιλάθλων και τη διαμονή τους, θα πάρουν επιπλέον 1500 εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι και ο περσινός τελικός του Champions League είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στη Λισαβόνα, υπό τη μορφή Final Eight.

Photo Credits: © 2021 Adam Davy/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ