CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Στους "16" με τεσσάρα η Μπαρτσελόνα και με λυτρωτή Μοράτα η Γιουβέντους

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν τη νίκη τους κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Champions League
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν τη νίκη τους κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Champions League AP PHOTO/EFREM LUKATSKY)

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 4-0 στο Κίεβο την Ντινάμο και έκανε το 4Χ4 που την έφερε στους "16" του Champions League, ενώ θέση στα νοκ-άουτ έκλεισε και η Γιουβέντους με τον Μοράτα να υπογράφει ανατροπή (2-1) στο 92' κόντρα στην Φερεντσβάρος!

Μετά από την Τσέλσι και την Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους έγιναν η τρίτη και η τέταρτη κατά σειρά ομάδα που εξασφάλισαν το βράδυ της Τρίτης (24/11) τη συμμετοχή τους στις 16 κορυφαίες ομάδες του φετινού Champions League.

Η ομάδα του Ρονάλντ Κούμαν επικράτησε με 4-0 στο Κίεβο της τοπικής Ντινάμο χάρη σε τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το "4 στα 4" στον 7ο όμιλο, ενώ την ακολουθεί στα νοκ-άουτ ως δεύτερη η Γιουβέντους που έκανε την ανατροπή απέναντι στην Φερεντσβάρος με χρυσή κεφαλιά του Μοράτα στο 92'.

Από τον 6ο όμιλο, Ντόρτμουντ και Λάτσιο είναι κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση μετά τις εντός έδρας νίκες τους απέναντι σε Μπριζ (3-0) και Ζενίτ (3-1) αντίστοιχα, ενώ στον 8ο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπασακσεχίρ (4-1) αποκτώντας προβάδισμα για την πρωτιά και η Παρί Ζεν Ζερμέν πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Λειψία (1-0) και έχει πλέον υπέρ της την ισοβαθμία απέναντι στους Γερμανούς στη μάχη της πρόκρισης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε σε 6ο, 7ο και 8 όμιλο.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

To ματς κόντρα στην Μπριζ μετατράπηκε σε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ του Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό φορ να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο άνετο 3-0 των Βεστφαλών (διαμορφώθηκε από το 60') και να φτάνει τα 16 γκολ στις 12 πρώτες του συμμετοχές στο Champions League, όταν στο αντίστοιχο διάστημα ο Λιονέλ Μέσι μετρούσε μόλις 2 τέρματα και ο Κριστιάνο Ρονάντο ήταν ακόμα άσφαιρος.

Επιπλέον, ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης μετά από τους Ντελ Πιέρο και Κριστιάνο Ρονάλντο που μπορεί να υπερηφανεύεται πως σκόραρε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League σε δύο σεζόν (2019-2020).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μενιέ (73' Μορέι), Γκερέιρο (80' Πάσλακ), Ακάντζι, Χούμελς, Μπέλινχαμ, Ντιλέινι (72' Τζαν), Σάντσο, Αζάρ, Ρέινα (81' Μπραντ), Χάαλαντ (81' Ρέις)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Κοσούνου, Ντέλι, Ντε Κετελέρε, Βέρμερ, Βανάκεν, Μπαλάντα (52' Ριτς), Ντιατά (74' Οκερέκε), Λανγκ (74' Σρίβερς), Κρμέντσικ (66' Μπάτζι)

Μετά από την Ντόρμουντ στην πρεμιέρα, η Λάτσιο υπέταξε και την Ζενίτ στο "Ολίμπικό" και είναι πλέον πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με την απόσταση που τη χωρίζει από την 3η Μπριζ να είναι στους 4 πόντους. Οι πρωτευουσιάνοι μπήκαν στη θέση του οδηγού με τα τέρματα των Ιμόμπιλε και Παρόλο (με σουτ εκτός περιοχής και τα δύο γκολ στο 3' και 22' αντίστοιχα), η Ζενίτ μείωσε στο 25' με τον Τζούμπα, όμως στο 55' ο Ιμόμπιλε κλείδωσε το τρίποντο για τους αετούς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (60' Φελίπε), Χεντ, Ατσέρμπι, Λάτσαρι (68' Φάρες), Παρόλο (60' Άκπα-Άκπρο), Λέιβα (68' Κατάλντι), Αλμπέρτο, Μάρουσιτς, Ιμόμπιλε (81' Μουρίκι), Κορέα

ΖΕΝΙΤ: Κερκάζοβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ζιρκόβ (73' Αζμούν), Κουζιάεβ, Μπάριος (59' Ντριούσι), Μοστοβόι (59' Μουσάεβ), Μάλκολμ, Σάντος (37' Σουτόρμιν), Τζούμπα, Γερόκιν (74' Σάμκιν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντόρτμουντ - Μπριζ 3-0 (18' 60' Χάαλαντ, 45' Σάντσο)

Λάτσιο - Ζενίτ 3-1 (3' 55' πεν. Ιμόμπιλε, 22' Παρόλο / 25' Τζούμπα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 9 (9-3)

2. Λάτσιο 8 (8-4)

3. Μπριζ 4 (3-8)

4. Ζενίτ 1 (3-8)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τι και αν ο Λιονέλ Μέσι έμεινε στην Βαρκελώνη για να πάρει ανάσες και ο Αντουάν Γκριεζμάν στον πάγκο, με τον Μπρέθγουεϊτ να πιάνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και την Μπαρτσελόνα να παρατάσσεται με την πιο νεανική της ενδεκάδα στο Champions League μετά από το 2011 (μέσος όρος ηλικίας των παικτών της τα 24 χρόνια και οι 206 ημέρες);

Η ομάδα του Κούμαν άφησε σην άκρη το άσχημο πρόσωπο που δείχνει στη φετινή La Liga (είναι ήδη στο -12 από την κορυφή) και έκανε επίδειξη ισχύος στην έδρα της Ντινάμο Κιέβου, βάζοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να πανηγυρίσει το εμφατικό 4-0.

Ο Ντεστ άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο στο 52' (σε ηλικία 20 ετών και 21 ημερών έγινε ο νεότερος αμυντικός που σκοράρει για τους μπλαουγκράνα στη διοργάνωση), ο Μπρέθγουεϊτ καθάρισε την υπόθεση νίκη με δύο γκολ στο 57' και 70' (με πέναλτι, 50ο κερδισμένο από τους Καταλανούς στο Champions League) και ο Γκριεζμάν σκόραρε στις καθυστερήσεις, με τους μπλαουγκράνα να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση έχοντας μόνο νίκες στους ομίλους.

Οι Καταλανοί προκρίθηκαν μάλιστα στους "16" του θεσμού για 17η στη σειρά σεζόν, ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσαν, Κεζντιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβάεβ (59' Ποπόβ), Σεπέλεβ (83' Μπαλούτα), Μπουγιάλσκι, Χάρμας (59' Αντριέβσκι), Σαραπένκο (71' Λέντνεβ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (70' Σουπριάγκα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Λανγκλέ (65' Άλμπα), Φίρπο, Πιάνιτς (65' Πουτζ), Αλενιά, Τρινκάο (83' Ντε λα Φουέντε), Κουτίνιο (65' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ

Η Φερεντσβάρος πάγωσε το Τορίνο στο 19' με τον Ουζούνι (πρώτη ουγγρική ομάδα που σκόραρε στην έδρα της Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα) ωστόσο η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να φέρει τα πάνω-κάτω έστω και με δυσκολία και να κλείσει θέση για τα νοκ-άουτ ματς για έβδομη διαδοχική σεζόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 στο 35' (15η σερί σεζόν που βρίσκει δίχτυα στο Champions League), για να φτάσει έτσι τα 131 τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα 70 όταν αγωνίζεται εντός έδρας, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μέσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι μπιανκονέρι πίεσαν, είχαν δύο δοκάρια, και τελικά η λυτρωση για αυτούς ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από σέντρα του Κουαδράδο από δεξιά και κεφαλιά του Μοράτα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ντιμπούς.

Αυτό ήταν το 5ο τέρμα του Ισπανού σε 4 ματς Champions League, με τον 28χρονο στράικερ να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοσή του σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που ήταν τα 5 γκολ σε 12 αγώνες το 2014-15.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, ΜακΚένι (62' Κουλουσέβσκι), Μπεντανκούρ (83' Ραμπιό), Αρτούρ (82' Ράμσεϊ), Μπερναρντέσκι (62' Κιέζα), Ντιμπάλα (62' Μοράτα), Ρονάλντο

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούς, Χέιστερ, Λόβρεντσιτς (75' Μπότκα), Μπλάζιτς, Φρίμπονγκ, Ντβάλι, Ζούμπκοβ (70' Ίσαελ), Σίγκερ (75' Λαϊντούνι), Σομάλια, Ουζούνι, Ενγκουέν (70' Μπολί)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4 (52' Ντεστ, 57' 70' πεν. Μπρέθγουεϊτ, 90+2' Γκριεζμάν)

Γιουβέντους - Φερεντσβάρος 2-1 (35' Ρονάλντο, 90+2' Μοράτα / 19' Ουζούνι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 12 (13-2)

2. Γιουβέντους 9 (8-4)

3. Ντινάμο Κιέβου 1 (3-10)

4. Φερεντσβάρος 1 (5-13)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Θύμα της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν η Μπασακσεχίρ, με τους κόκκινους διαβόλους να επικρατούν με 4-1 και να παίρνουν μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους πριν από τρεις εβδομάδες στην Τουρκία, η οποία είχε προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο κλαμπ και είχε φέρει τον Νορβηγό μία ανάσα από την απόλυση.

Ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο (7', 19') και πλέον έχει συμμετοχή σε 34 γκολ της ομάδας του σε 35 συμμετοχές του από τον περασμένο Φεβρουάριο όπου και αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (21 γκολ - 13 ασίστ). Ο Ράσφορντ έκανε το 3-0 με εύστοχο πέναλτι στο 35', η "Μπασάκ" δικαιολόγησε την παρουσία της στο Ολντ Τράφορντ με γκολ στο 75 ' (απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τούρουτς σε μία φάση που χρειάστηκε η goal line technology) ενώ το κερασάκι στην τούρτα το προσέθεσε στο 90+2 ο Ντάνιελ Τζέιμς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελοφ (46' Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα (59' Γουίλιαμς), Τέγες, Φρεντ, Φαν ντε Μπέεκ, Ράσφορντ (59' Τζέιμς), Μαρσιάλ (82' Μάτιτς), Φερνάντες (59' Γκρίνγουντ), Καβάνι

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ράφαελ, Σκρτελ (87' Πονκ), Επουρεάνου, Μπολινγκολί-Εμπομπό (74' Καλντιρίμ), Οζκάν (74' Γκιουλιάνο), Καχβετσί (46' Τεκντεμίρ), Τούρουτς, Βίσκα, Τσαντλί (61' Γκούλμπραντσεν), Μπα

Η Παρί Ζεν Ζερμέν ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν από την σέντρα της αναμέτρησής της με την Λειψία καθώς η ήττα που είχε γνωρίσει στην Γερμανία (1-2) είχε ρίξει την φιναλίστ του περυσινού τελικού στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το τρίποντο ήταν αυτοσκοπός για τους παίκτες του Τούχελ και το φινάλε τους βρήκε κάτι παραπάνω από χαρούμενους και ανακουφισμένους.

Όχι μόνο γιατί πήραν τη νίκη με το εύστοχο πέναλτι του Νεϊμάρ από το 11ο λεπτό αλλά και γιατί υπερτερούν πλέον στην ισοβαθμία με την Λειψία σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν την ίδια βαθμολογική συγκομιδή μετά το πέρας των έξι αγωνιστικών της φάσης των ομίλων.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Ντιαλό, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Ερέρα (83' Βεράτι), Περέιρα, Παρέδες, Ντι Μαρία (64' Ραφίνια), Εμπαπέ (90' Κεν), Νεϊμάρ (90' Σαράμπια)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Μουκιέλε (63' Όρμπαν), Ανχελίνο, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ (74' Σέρλοθ), Χαϊντάρα, Ενκουνκού, Πόουλσεν, Όλμο (64' Κλάιφερτ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπασακσεχίρ 4-1 (7' 19' Φερνάντες, 35' πεν. Ράσφορντ, 90+2' Τζέιμς / 75' Τουρούκ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία 1-0 (11' πεν. Νεϊμάρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (12-4)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (5-4)

3. Λειψία 6 (4-7)

4. Μπασακσεχίρ 3 (3-9)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ