CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Μέσι περιμένει τον Γκουαρδιόλα στο Παρί - Σίτι, ντέρμπι Μίλαν - Ατλέτικο στο Σαν Σίρο

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Λιόν σε ματς της Ligue 1 | 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Λιόν σε ματς της Ligue 1 | 19 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Το πρώτο πιάτο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League προβλέπεται χορταστικό, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τιτανομαχία της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τα ζευγάρια Μίλαν - Ατλέτικο και Πόρτο - Λίβερπουλ.

Μετά από δύο εβδομάδες αναμονής και αδημονίας από πλευράς του ποδοσφαιρικού φίλαθλου κοινού, το Champions League επιστρέφει στη ζωή μας μέσω της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, με οκτώ παιχνίδια να διεξάγονται το βράδυ της Τρίτης (28/9) και να αφορούν τους ομίλους 1-4.

Αναντίρρητα, τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στο ενδιαφέρον του κόσμου έχει η μετωπική σύγκρουση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να συναντιώνται ξανά μετά από το περυσινό ραντεβού τους στα ημιτελικά του θεσμού όπου χαμογέλασαν οι πολίτες, παίρνοντας δύο νίκες και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

Τόσο οι Παριζιάνοι όσοι και οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ έχουν ως στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου που αποτελεί και το απωθημένο τους εδώ και μία δεκαετία που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους αλλά και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να εκφράζει την επιθυμία του να πάρει μέρος στο ματς ο Λιονέλ Μέσι (προέρχεται από τραυματισμό αλλά μπήκε στην αποστολή της ομάδας του Ποτσετίνο) και να ομολογεί πως οι παίκτες της Σίτι θα χρειαστεί να υποφέρουν για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους στο Παρκ Ντε Πρενς.

Όσον αφορά στο έτερο ματς του 1ου ομίλου, η Λειψία, η οποία συνετρίβη με 6-3 στην Αγγλία από την Σίτι στην πρεμιέρα, υποδέχεται στο σπίτι της την Μπριζ, που στην 1η αγωνιστική στάθηκε όρθια και απέσπασε βαθμό στο Βέλγιο από την Παρί.

Το Σαν Σίρο βάζει τα καλά του για το Μίλαν - Ατλέτικο

Στον 2ο όμιλο, που έχει δικαιολογημένα χαρακτηριστεί όμιλος-φωτιά, Μίλαν και Ατλέτικο είναι έτοιμες για μία πολύ μεγάλη μάχη στο Σαν Σίρο, με την ήττα να είναι απαγορευτική τόσο για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι όσο και για εκείνη του Ντιέγκο Σιμεόνε. Και αυτό γιατί οι ροσονέρι γνώρισαν την ήττα με 3-2 στην πρεμιέρα από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και η πρωταθλήτρια Ισπανίας έμεινε στο 0-0 με την Πόρτο στην Μαδρίτη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο ματς που θα δώσουν οι κόκκινοι διάβολοι εντός έδρας σε φάση ομίλων μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Την ίδια ώρα, στο Ντραγκάο συναντώνται Πόρτο και Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να έχουν με το μέρος τους την πρόσφατη παράδοση αφού πήραν τη νίκη στις δύο τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα των δράκων για το Champions League.

Ματς με φαβορί απέναντι σε αουτσάιντερ είναι αυτά που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 3ου ομίλου. Στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" ο Άγιαξ φιλοξενεί την Μπεσίκτας θέλοντας να ντουμπλάρει τις επιτυχίες του μετά από το επιβλητικό του πέρασμα από την Πορτογαλία στην πρεμιέρα απέναντι στην Σπόρτινγκ, ενώ στο "Βέστφαλεν Στάντιον" η Ντόρτμουντ καλείται -έστω και χωρίς τους τραυματίες Χάαλαντ και Ρόις (ο Μάρκο Ρόζε υπστήριξε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ότι δεν προλαβαίνουν το ματς)- να κάμψει την αντίσταση της Σπόρτινγκ μετά από τη νίκη της στην Τουρκία επί της Μπεσίκτας.

Στον 4ο όμιλο, η πρωτάρα στο Champions League, Σέριφ, συνεχίζει να ζει το όνειρό της. Μετά από την παρθενική νίκη της στη διοργάνωση, απέναντι στην Σαχτάρ, η ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού και Ευαγγέλου αγωνίζεται στο επιβλητικό "Σαντιάγο Μπερναμπέου" απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ (13 κατακτήσεις), σε μία αναμέτρηση που θυμίζει αυτή του... Δαυΐδ με τον Γολιάθ σε ποδοσφαιρική έκδοση. Αδιαφιλονίκητο φαβορί η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, με τους μερένγκες να έχουν αρχίσει μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τους, παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο στο Μεάτσα επί της Ίντερ.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Σαχτάρ φιλοξενεί στην Ουκρανία την Ίντερ, σε ένα ματς που ο χαμένος... χάνεται από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες άρχισαν με οδυνηρές ήττες το φετινό Champions League απέναντι σε Σέριφ και Ρεάλ αντίστοιχα.

Φυσικά, όλες οι αναμετρήσεις θα έχουν κάλυψη από το matchcenter του SPORT24 με λεπτό προς λεπτό περιγραφή και video με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις απ' όλα τα ματς.

Οι όμιλοι και το πρόγραμμα της βραδιάς

Πρώτος όμιλος

  1. Μάντσεστερ Σίτι 3
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 1
  3. Μπριζ 1
  4. Λειψία 0

2η αγωνιστική

Τρίτη 28/09

22.00 Παρί Σεν Ζερμέν Μάντσεστερ Σίτι / COSMOTE SPORT 2HD

22.00 Λειψία - Μπριζ / COSMOTE SPORT 8HD

Δεύτερος όμιλος

  1. Λίβερπουλ 3
  2. Ατλέτικο 1
  3. Πόρτο 1
  4. Μίλαν 0

2η αγωνιστική

Τρίτη 28/09

22.00 Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 4HD

22.00 Πόρτο - Λίβερπουλ / COSMOTE SPORT 3HD

Τρίτος όμιλος

  1. Άγιαξ 3
  2. Ντόρτμουντ 3
  3. Μπεσίκτας 0
  4. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0

2η αγωνιστική

Τρίτη 28/09

19.45 Άγιαξ - Μπεσίκτας / COSMOTE SPORT 3HD

22.00 Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας / COSMOTE SPORT 7HD

Τέταρτος όμιλος

  1. Σέριφ 3
  2. Ρεάλ 3
  3. Ίντερ 0
  4. Σαχτάρ 0

2η αγωνιστική

Τρίτη 28/09

19.45 Σαχτάρ - Ίντερ / COSMOTE SPORT 2HD

22.00 Ρεάλ - Σέριφ / COSMOTE SPORT 5HD

Δείτε εδώ το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΕΙΨΙΑ ΜΙΛΑΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΙΑΞ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΙΝΤΕΡ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ