CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Νέα τριάρα για Σίτι, σώθηκε στο φινάλε η Ρεάλ

Οι Τόρες, Φόντεν και Στέρλινγκ πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ στο Champions League
Οι Τόρες, Φόντεν και Στέρλινγκ πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ στο Champions League GUILLAUME HORCAJUELO/POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε σαν αέρας από το "Βελοντρόμ" επικρατώντας 3-0 της Μαρσέιγ και έκανε το "2 στα 2" στον όμιλο του Ολυμπιακού. Η Ρεάλ έμεινε όρθια στην έδρα της Γκλάντμπαχ (2-2) με δύο γκολ στο φινάλε, νίκες για Λίβερπουλ-Ατλέτικο (VIDEOS).

Αρκετά συναρπαστικά ματς περιελάμβανε το μενού της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, με τρανό παράδειγμα στην Γερμανία όπου η Γκλάντμπαχ μπήκε προηγούμενη με 2-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με την Ρεάλ αλλά οι μερένγκες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μείνουν όρθιοι με τα γκολ των Μπενζεμά και Καζεμίρο (2-2).

Σπουδαία νίκη για την έτερη ομάδα της Μαδρίτης, Ατλέτικο, που έκαμψε με 3-2 την Ζάλτσμπουργκ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 47' και σπουδαία κόντρα στο Μπέργκαμο, με τον Άγιαξ να προηγείται 2-0 στο ημίχρονο αλλά την Αταλάντα να απαντάει δις με τον Σαπάτα.

Στον Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Μίντιλαντ και έκανε το "2 στα 2", ενώ η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί 3-0 της Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ". Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στους τέσσερις πρώτους ομίλους.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τρομερό ματς με ανατροπή στην... ανατροπή έλαβε χώρα στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", με την μπίλια να κάθεται στο φινάλε στο κόκκινο της Ατλέτικο. Οι ροχιμπλάνκος άνοιξαν στο σκορ στο 29' με τον Μάρκος Γιορέντε όμως η απάντηση των Αυστριακών ήταν εκκωφαντική, με τους Σομποζλάι και Μπερίσα να βρίσκουν δίχτυα στο 40' και στο 47' και την Ζάλτσμπουργκ να γίνεται μόλις η τέταρτη ομάδα που πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ στην Ατλέτικο στα 35 εντός έδρας ματς Champions League με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της.

Δεν έφτανε όμως αυτό για να χαρίσει στους φιλοξενούμενους έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Ζοάο Φέλιξ να ισοφαρίζει πολύ γρήγορα (52') και να δίνει το χρυσό τρίποντο στην ομάδα του, πρώτο φέτος στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, στο 85ο λεπτό.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι (82' Ερμόσο), Κορέα, Κόκε, Ερέρα (82' Τορέιρα), Γιορέντε, Φέλιξ, Σουάρες (82' Λεμάρ)

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ (63' Ονγκουένε),Ούλμερ, Μβεπού, Καμαρά, Γιουζούνοβιτς (63' Ασιμέρου), Σομποζλάι, Ντάκα (30' Κόιτα (84' Οκαφόρ)), Μπερίσα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου 1-2 (70' Μίραντσουκ / 13' Γκορέτσκα, 79' Κίμιχ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2 (29' Γιορέντε, 52' 85' Φέλιξ / 40' Σομποζλάι, 47' Μπερίσα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 6

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3

3. Ζάλτσμπουργκ 1

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/11)

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:55)

Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου (22:00)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς στο "Μπορούσια Παρκ" με την Γκλάντμπαχ να έχει το πάνω χέρι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα αλλά να μην καταφέρνει να ρίξει νοκ-άουτ την Ρεάλ και να το πληρώνει στο φινάλε.

Ο Μάρκους Τουράμ σκόραρε δις για τους γηπεδούχους στο 33' και στο 58' (27 χρόνια μετά από το μοναδικό γκολ που είχε πετύχει ο πατέρας του, Λιλιάν Τουράμ, στο Champions League), με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να μειώνει στο 87' με τον Μπενζεμά, που βρήκε δίχτυα για 16η διαφορετική σεζόν και απέναντι σε 30η διαφορετική ομάδα στη διοργάνωση, και να αρπάζει το βαθμό με γκολ του Καζεμίρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (πρώτη φορά που είχε γκολ και ασίστ στο ίδιο παιχνίδι Champions League).

Αυτή μάλιστα ήταν μόλις η δεύτερη φορά σε 118 χρόνια ιστορίας που οι Μαδριλένοι δεν χάνουν σε εκτός έδρας αναμέτρηση που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 87', με την πρώτη να είναι στις 27 Νοεμβρίου 2005 στο "Ανοέτα" (2-2 με τα γκολ των Ραούλ Μπράβο στο 87' και Ζινεντίν Ζιντάν στο 88').

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εντέν Αζάρ πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με την Ρεάλ τη φετινή σεζόν, αντικαθιστώντας στο 70ο λεπτό τον Βινίσιους, με την τελευταία συμμετοχή του Βέλγου με τη φανέλα των μερένγκες -πριν από τον τραυματισμό του- να είναι τον περασμένο Αύγουστο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για τους "16" του θεσμού.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Χόφμαν, Κράμερ, Νοϊχάουζ, Στιντλ (79' Βολφ), Πλεά (79' Εμπολό), Τουράμ (71' Χέρμαν)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Κρόος (71' Μόντριτς), Ασένσιο (84' Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους (70' Αζάρ)

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ 0-0

Γκλάντμπαχ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (33' 58' Τουράμ / 87' Μπενζεμά, 90+3' Καζεμίρο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4

2. Γκλάντμπαχ 2

3. Ίντερ 2

4. Ρεάλ Μαδρίτης 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/11)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γκλάντμπαχ (19:55)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ (22:00)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μαρσέιγ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Βελοντρόμ" μετρώντας 10 σερί ήττες στο Champions League και η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας χάσει μόνο 1 από τα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην διοργάνωση, με το 90λεπτο που ακολούθησε να επιβεβαιώνει απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που είχε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Φεράν Τόρες άνοιξε το σκορ στο 18' και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Σίτι που σκοράρει στα δύο πρώτα του παιχνίδια στο Champions League με τους πολίτες μετά από τον Μάριο Μπαλοτέλι το 2011, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα οι Γκιουντογκάν στο 76' και Στέρλινγκ στο 81', με το φινάλε να βρίσκει τον Στέρλινγκ να μετράει γκολ και ασίστ και τον Κέβιντ Ντε Μπράινε να έχει μοιράσει δύο ασίστ.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Μπαλέρδι, Γκονσάλες, Καλέτα-Καρ, Σακάι, Καμαρά, Ρονζιέ (64' Σανσόν), Αμαβί, Κουζάνς (85' Γκεγιέ), Τοβέν (78' Παγέτ), Ράντονιτς (78' Μπενεντέτο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ (77' Στόουνς), Ζιντσένκο (68' Κανσέλο), Γκιουντογκάν (78' Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόντρι, Τόρες (77' Μαχρέζ), Ντε Μπράινε (82' Πάλμερ), Φόντεν, Στέρλινγκ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0 (11' Βιέιρα, 85' Ολιβέιρα)

Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (18' Τόρες, 76' Γκιουντογκάν, 81' Στέρλινγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 6

2. Πόρτο 3

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/11)

Πόρτο - Μαρσέιγ (22:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός (22:00)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχτηκε η Αταλάντα, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να έρχεται ισόπαλη 2-2 με τον Άγιαξ στο Μπέργκαμο αν και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο. Οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τραορέ από τον Γκόζενς και ο Τάντιτς το εκτέλεσε εύστοχα στο 30' για το 1-0 του Αίαντα, με τον Τραορέ να κάνει το 2-0 στο 38' και να πανηγυρίζει το πρώτο του τέρμα στο Champions League, λίγες μόλις ημέρες μετά από τα 5 γκολ και τις 3 ασίστ που είχε βγάλει για την ομάδα του στο 13-0 του πρωταθλήματος με την Φένλο.

Οι μπεργκαμάσκι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λεξη, με τον Ντουβάν Σαπάτα να παίρνει το όπλο και να στέλνει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξι λεπτά (54' 60') από ασίστ των Γκόμες και Πάσαλιτς, για να χαρίσει έναν χρυσό βαθμό στους Ιταλούς που τους εδραίωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Πάσαλιτς, Φρόιλερ, Γκόζενς, Ίλιτσιτς (78' Μαλινόβσκι), Γκόμες (78' Μουριέλ), Σαπάτα

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί (56' Κλάιμπερ), Σχουρς, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Κλάασεν, Τάντιτς, Γκράβενμπερτς, Άντονι (90+4' Λαμπιάντ) Τραορέ, Νέρες (69' Πρόμες)

Στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μίντιλαντ χωρίς να έχει ούτε μία τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από 51 σερί εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις και το ματς με την Μάντσεστερ Σίτι τον Οκτώβριο του 2018 για την Premier League. Επιπλέον, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε και άλλες άσχημες σκέψεις στο μυαλό του στην ανάπαυλα αφού από το 30' είχε χάσει με τραυματισμό και τον Φαμπίνιο, με αποτέλεσμα να ξεμείνει με δίδυμο στα στόπερ (με δεδομένη την απουσία των Φαν Ντάικ και Ματίπ) τους Τζο Γκόμεζ και Ρις Γουίλιαμς.

Παρά τις αντιξοότητες πάντως που προέκυψαν, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν άφησαν το ματς να φύγει από τα χέρια τους απέναντι στη σταχτοπούτα της διοργάνωσης Μίντιλαντ. Ο Ντιόγκο Ζότα άνοιξε το σκορ στο 55' εκμεταλλευόμενος ασίστ του Αλεξάντερ-Άρνολντ ύστερα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Σακίρι (υπ' αριθμόν 10.000 γκολ των κόκκινων σε όλες τις διοργανώσεις) ενώ το σκορ έκλεισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεών με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε με επιτυχία ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο (30' Γουίλιαμς), Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (46' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σακίρι, Μιναμίνο (60' Σαλάχ), Ζότα (81' Φιρμίνο), Οριγκί (60' Μανέ)

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Άντερσεν, Τζόελ Άντερσον, Σβιατσένκο, Σολτζ, Παουλίνιο, Ονιέκα, Κέζουστι (81' Κράεφ), Ντρέγιερ, Σίστο (72' Φερέιρα), Μαμπίλ (66' Μίκαελ Άντερσον), Καμπά (81' Πφέιφερ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αταλάντα - Άγιαξ 2-2 (54' 60' Σαπάτα / 30' πεν. Τάντιτς, 38' Τραορέ)

Λίβερπουλ - Μίντιλαντ 2-0 (55' Ζότα, 90+3' πεν. Σαλάχ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 6

2. Αταλάντα 4

3. Άγιαξ 1

4. Μίντιλαντ 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/11)

Αταλάντα - Λίβερπουλ (22:00)

Μίντιλαν - Άγιαξ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ