CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Καταιγισμός γκολ από Άγιαξ και Ντόρτμουντ

Ο Στίβεν Μπέρχαουζ πανηγυρίζει με τη φανέλα του Άγιαξ κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας | 15 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Στίβεν Μπέρχαουζ πανηγυρίζει με τη φανέλα του Άγιαξ κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας | 15 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Άγιαξ επικράτησε 4-2 της Σπόρτινγκ και η Ντόρτμουντ συνέτριψε 5-0 την Μπεσίκτας στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Champions League.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έντεκα τέρματα σημειώθηκαν στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις για τον τρίτο όμιλο του Champions League.

Στο Άμστερνταμ ο Αίαντας άνοιξε το σκορ από νωρίς με τον Αλέ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Πορτογάλοι παρά το γρήγορο τέρμα που δέχτηκαν κατάφεραν να συνέλθουν και βγουν στην επίθεση. Μάλιστα, στο 22ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσα όταν ο Νούνο Σάντος τελείωσε υποδειγματικά τη βαθιά μπαλιά του Ταμπάτα.

Ο Άγιαξ βγήκε ξανά μπροστά και με όπλο την πίεση ψηλά η οποία δημιουργούσε προβλήματα στους Πορτογάλους. Από μία τέτοια φάση προήλθε και το δεύτερο τέρμα του Αίαντα στο 42' με τον Άντονι να κλέβει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να κάνει από κοντά το 2-1.

Ακόμα τρία γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Άγιαξ βρήκε δύο τέρμα μέσα σε πέντε λεπτά.

Αρχικά ο Νέρες στο 58' και στη συνέχεια ο Μπέρχαουζ στο 62' έκαναν το 4-1 με τον Ταμπάτα να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 78'.

Άγιαξ: Πάσβεερ, Μαζραουΐ, Σουρς, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ, Μπερχάους, Γκράβενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Νέρες

Σπόρτινγκ: Βιρτζίνια, Εστέβες, Νέτο, Εσγκαλο, Ινάσιο, Ρέις, Μπραγκάντσα, Ουγκάρτε, Νούνο Σάντος, Ταμπάτα, Τομάς

Αποχαιρέτησε με πεντάρα η Ντόρτμουντ

Στον αγώνα των αποκλεισμένων η Ντόρτμουντ κατάφερε με δύο γκολ από το 25 και μετά να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στο 29 ο Μπέλιγχαμ έφυγε στην αντεπίθεση, έτρεξε τριάντα μέτρα δίχως να τον ενοχλήσει κανείς και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μάλεν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η Μπεσίκτας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γουέλιντον και ταυτόχρονα η Ντόρμουντ κέρδισε πέναλτι με τον Ρόις να κάνει το 2-0.

Παρά το γεγονός ότι δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στο ματς η Ντόρτμουντ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ρόις έκανε το 3-0 στο 53', για να έρθει στη συνέχεια ο Χάλαντ με δύο τέρμα στο 68' και το 81' να διαμορφώσει το τελικό 5-0 για τους Βεστφαλούς.

Ντόρτμουντ: Κομπέλ, Μενιέ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Σούλτζ, Βίτσελ, Νταχού, Μπέλιγχαμ, Βολφ, Ρόις, Μάλεν

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ουισάλ, Γουέλιντον, Μοντέρο, Μεράς, Τοπάλ, Σόουζα, Καραμάν, Μποζντογκάν, Λαριν, Μπατσουαγί

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΙΑΞ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ