ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Champions League: Η UEFA ανέβασε στο σάιτ της και κατέβασε άμεσα ένα διαχωρισμό για την κλήρωση του Ολυμπιακού

Ο Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει αντίπαλο τη Δευτέρα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως η UEFA ίσως του έδειξε κατά λάθος την τύχη του.

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 13:00 και ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει σε αυτήν ως ζευγάρι με τη Νέφτσι, στο γκρουπ των ισχυρών.

Ο αντίπαλός του (αν προκριθεί) θα προκύψει από κάποιο από τα 6 ζευγάρια που βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων, ωστόσο κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Η Νέφτσι είναι πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν και στους ανίσχυρους υπάρχει η πρωταθλήτρια Αρμενίας, η οποία είναι ζευγάρι με τη Σέριφ στον 2ο προκριματικό γύρο.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών δεν γίνεται να κληρωθούν μαζί, εξαιτίας δικλείδας ασφαλείας της UEFA, αφού Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μόλις πέρυσι βρίσκονταν σε πόλεμο.

Γι' αυτό το λόγο, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναμένεται να προσαρμόσει τη διαδικασία με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα κλήρωσης των δύο συλλόγων. Στην κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου χώρισε τις ομάδες σε υπογκρουπ πριν από την κλήρωση. Το ζευγάρι της Αλασκέρτ (τότε με την Κόναχς Κουέι Νόμαντς) και το ζευγάρι της Νέφτσι (τότε με την Ντινάμο Τιφλίδας) βρέθηκαν στο ίδιο υπογκρούπ, αλλά αμφότερα στους ανίσχυρους, οπότε δεν γινόταν να κληρωθούν μαζί.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα, αφού η Νέφτσι λόγω Ολυμπιακού βρίσκεται στους ισχυρούς, ενώ η Αλασκέρτ παραμένει στους ανίσχυρους. Η λύση που ίσως δοθεί είναι ένας νέος διαχωρισμός, ο οποίος πιθανόν δημοσιεύτηκε από λάθος το πρωί της Κυριακής στην ισπανική και στην ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας της UEFA, αλλά η οποία κατέβηκε σχετικά σύντομα.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν, έστω και για λίγα λεπτά, ο Ολυμπιακός με τη Νέφτσι θα βρίσκονται στους ισχυρούς του 1ου υπογκρούπ, μαζί με Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Ομόνοια (Κύπρος) και Σλόβαν (Σλοβακία) - Γιανγγκ Μπόις (Ελβετία). Πιθανοί αντίπαλοι αυτών των τριών ζευγαριών θα είναι επίσης τρία ζευγάρια και συγκεκριμένα τα Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Λέγκια (Πολωνία) - Φλόρα (Εσθονία) και Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) - Κλουζ (Ρουμανία).

Champions League: Η UEFA ανέβασε στο σάιτ της και κατέβασε άμεσα ένα διαχωρισμό για την κλήρωση του Ολυμπιακού

Μένει να φανεί αν όντως ισχύουν αυτά τα υπογκρουπ που εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα της UEFA και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα πριν από την κλήρωση ή απλά επρόκειτο για κάποιο λάθος ή κάποια δοκιμή, που δεν θα έχει ισχύει στην κλήρωση. Μέχρι τότε, η μοναδική επίσημη ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με το μονοπάτι των πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο είναι η παρακάτω:

Η κατάσταση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

  1. Ντινάμο (Κροατία) - Ομόνοια (Κύπρος) - 44,500
  2. Σλάβια (Τσεχία) - 43,500
  3. Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) - 43,000
  4. Σλόβαν (Σλοβενία) - Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) - 35,000
  5. Καϊράτ (Καζακστάν) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - 32,500
  6. Ρέιντζερς (Σκωτία) - 32,500

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

  1. Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - 28,00
  2. Μάλμε (Σουηδία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) - 18,500
  3. Λέγκια (Πολωνία) - Φλόρα (Εσθονία) - 16,500
  4. Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) - Κλουζ (Ρουμανία) - 16,500
  5. Αλασκέρτ (Αρμενία) - Σέριφ (Μολδαβία) - 14,500
  6. Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Ζάλγκιρις (Λιθουανία) - 13,500
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ