CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Πόρτο ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, η Μπριζ έκανε το 3/3

Ο Ζαϊντού Σανουσί της Πόρτο πανηγυρίζει με τον Οτάβιο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Ο Ζαϊντού Σανουσί της Πόρτο πανηγυρίζει με τον Οτάβιο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο υπέταξε τη Λεβερκούζεν με 1-0 στο "Ντραγκάο" και ακολουθεί κατά πόδας την Μπριζ που νίκησε και την Ατλέτικο, κάνοντας το 3/3 στο 2ο όμιλο του Champions League.

Η Πόρτο έμοιαζε κοντά στο ναδίρ, όμως μία απόκρουση πέναλτι του Ντιόγκο Κόστα και δύο γκολ στο 2ο μέρος της έδωσαν τη νίκη 2-0, που τη διατηρούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης από το 2ο όμιλο του Champions League.

Στην κορυφή πάντως κατοικοεδρεύει η Μπριζ, ύστερα από το 3-0 επί της Ατλέτικο, με τους πρωταθλητές Βελγίου να κάνουν το 3/3.

Η Πόρτο έμεινε ζωντανή στην κούρσα της πρόκρισης

Η Πόρτο επιβλήθηκε με 2-0 της Λεβερκούζεν χάρη στο 2ο ημίχρονό της και παρέμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Ο αγώνας ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία του Χεράρδο Σεοάνε να παραμείνει στον πάγκο των Γερμανών, ύστερα από την απογοητευτική εκκίνηση στην Bundesliga. Βελτίωση δεν υπήρξε όμως στο χορτάρι, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Ντιόγκο Κόστα.

Οι "δράκοι" δεν βρέθηκαν σε καλύτερη μέρα και για περίπου 40 λεπτά ο αγώνας δεν είχε δράση. Αυτή συμπτύχθηκε στο τέλος του 1ου μέρους, όταν ο Μεχντί Ταρεμί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λεβερκούζεν, όμως η φάση γύρισε πίσω μέσω VAR, σε χέρι του Νταβίντ Κάρμο. Ο Πάτρικ Σικ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντιόγκο Κόστα του είπε "όχι" και το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το 2ο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Η Πόρτο βρήκε τον τρόπο να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή της άμυνάς της, αφού εξουδετέρωσε κάθε επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων. Το πρόβλημα που έμελε να επιλυθεί ήταν αυτό του σκοραρίσματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, ενώ ο αρκετά δραστήριος στην επίθεση Εβανίλσον παραλίγο να κερδίσει πέναλτι. Τελικά, τη λύση έδωσε μία αλλαγή αμυντικού του Σέρζιο Κονσεϊσάο, που στο 69' με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0. Τα πάντα είχαν κριθεί, από τη στιγμή που η Λεβερκούζεν δεν αντέδρασε και στο 86' μια άλλη αλλαγή αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, του Γκαλένο, οδήγησε στο 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΟΡΤΟ: Ντ. Κόστα, Μάριο (63' Γκαλένο), Πέπε, Κάρμο, Γουεντέλ (63' Σανούσι), Μπρ. Κόστα (46' Οτάβιο), Εουστάκιο, Ουρίμπε (83' Γκρούγιτς), Πεπέ, Εβανίλσον (71' Μαρτίνεθ), Ταρεμί

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φρίμπονγκ, Τα, Ταπσόμπα, Ινκαπιέ, Άντριχ (72' Ντεμιρμπάι), Αράνγκις (79' Αμίρι), Ντιαμπί, Χλόζεκ (72' Αντλί), Χάντσον Οντόι (86' Φοσού Μενσά), Σικ

Η απίθανη Μπριζ έκανε το 3/3 και βλέπει νοκ άουτ

Η Μπριζ είχε υποτάξει τους δύο άλλους αντιπάλους του ομίλου και περίμενε να αναμετρηθεί και με τον τρίτο. Η Ατλέτικο είχε την ίδια τύχη, με τους πρωταθλητές Βελγίου να... ανακηρρύσονται η καλύτερη ομάδα του ομίλου, με το 3/3 ύστερα από το 2-0 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ".

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έβαλε τον Αντουάν Γκριεζμάν στο βασικό σχήμα, κάτι που δεν συνηθίζει, για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Γάλλος δεν τον δικαίωσε, με τους "ροχιμπλάνκος" να μην απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Σιμόν Μινιολέ. Αντιθέτως, η ασυνήθιστη ολιγωρία στο κέντρο της άμυνάς τους οδήγησε σε μία εξαιρετική συνεργασία του Φεράν Τζουτγκλά με τον Καμάλ Σογουά, που έφερε το γκολ του δευτέρου στο 36'.

Οι Βέλγοι ήταν πιο ουσιαστικοί και στη συνέχεια του αγώνα, με τους Ισπανούς να προβαίνουν σε τελικές χωρίς τύχη. Τα κενά στην άμυνα διατηρήθηκαν και στο 62' ο Τζουτγκλά από δημιουργός έγινε σκόρερ για το 2-0 των γηπεδούχων.

Η χαρά κράτησε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι ο Κάσπερ Νίλσεν να ανατρέψει τον Ματέους Κούνια που πέρασε στον αγώνα για την ανατροπή (κι ενώ είχαν μπει πριν τη σέντρα του 2ου μέρους οι Άνχελ Κορέα στη θέση του τραυματία Μάρκος Γιορέντε και Ζοφρέ Κοντογκμπιά). Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επόμενη φάση σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Όλα ήταν με το μέρος της ομάδας του Καρλ Χούφκενς, που στο τέλος χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Σιμόν Μινιολέ για να πανηγυρίσει το 3/3 και να βρίσκεται πολύ κοντά στην αναπάντεχη πρόκριση στα νοκ άουτ.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Σιλά (89' Σπίλερς), Μέιγερ (79' Σόμπολ), Νίλσεν, Ονιεντίκα, Βάνακεν, Μπιουκάναν (79' Μπαλάντα), Τζουτγκλά (86' Νούσα), Σόγουα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Μολίνα, Χιμένες (46' Κοντογκμπιά), Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε (33' Κορέα), Βίτσελ, Κόκε, Καράσκο (80' Φέλιξ), Γκριεζμάν, Μοράτα (65' Κούνια)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

  • Πόρτο - Λεβερκούζεν 2-0 (69' Σανουσί, 86' Γκαλένο)
  • Μπριζ - Ατλέτικο 2-0 (36' Σογουά, 62' Τζουτγκλά)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 12/10 19:45 Ατλέτικο - Μπριζ
  • 12/10 22:00 Λεβερκούζεν - Πόρτο
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ