CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τριάρα η Σίτι, φανταστική η Μπάγερν

Manchester City's Ferran Torres, left, celebrates scoring his sides third goal during the Champions League group C soccer match between Manchester City and FC Porto at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 21, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP)
Manchester City's Ferran Torres, left, celebrates scoring his sides third goal during the Champions League group C soccer match between Manchester City and FC Porto at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 21, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP) AP IMAGE

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 3-1 της Πόρτο στο άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού ενώ η Μπάγερν άρχισε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, διαλύοντας 4-0 της Ατλέτικο. Εκτός έδρας νίκες για Λίβερπουλ και Αταλάντα (VIDEOS).

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη σεζόν που την βρήκε να κατακτά το τρεμπλ και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να μετατρέπει σε παιχνίδι στα χέρια της την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0.

Λίβερπουλ και Αταλάντα πήραν τα τρίποντα στον όμιλό τους με νίκες στις έδρες των Άγιαξ και Μίντιλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Πόρτο ενώ Ίντερ και Γκλάντμπαχ κέρδισαν από έναν βαθμό μετά το μεταξύ τους 2-2 στο Μιλάνο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στους τέσσερις πρώτους ομίλους του Champions League:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ατλέτικο έχει τη φήμη (και απολύτως δικαιολογημένα) μίας πολύ σκληροτράχηλης ομάδας, όμως απέναντι σε αυτήν την Μπάγερν που παρατάχτηκε στο χορτάρι της "Allianz Arena" δεν είχε την παραμικρή τύχη, με τους Βαυαρούς να νικούν με 4-0 χωρίς να χρειαστεί να χριστεί σκόρερ το βαρύ πυροβολικό τους, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπάγερν ο (σκόρερ του νικητήριου γκολ του τελικού του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν), Κομάν, που είχε δύο υπέροχα τέρματα και μία ασίστ, ενώ τα άλλα δύο τέρματα για την Μπάγερν είχαν τη σφραγίδα των Γκορέτσκα και Τολισό (με ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής).

Αυτή ήταν η 20η φορά που η Μπάγερν σκόραρε 4+ γκολ σε αγώνα της υπό την καθοδήγηση του Χάνσι Φλικ, με καμία άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να μην έχει να επιδείξει μεγαλύτερο αριθμό από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά που ο Φλικ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκο Κόβατς.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (73' Σαρ), Σούλε, Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (83' Μαρτίνεθ), Μίλερ (83' Ντέιβις), Τολισό, Κομάν (73' Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόβσκι (83' Τσουπό-Μοτίνγκ)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίιπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Γιορέντε (79' Λεμάρ), Ερέρα, Κόκε (79' Τορέιρα), Καρασκό (76' Βιτόλο), Σουάρες (76' Κορέα), Φέλιξ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-2 (45' Σομποσλάι, 50' Γιουνούζοβιτς / 19' Εντέρ, 75' Λισακόβιτς)

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (28' 72' Κομάν, 41' Γκορέτσκα, 66' Τολισό)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 3

2. Λοκομοτίβ Μόσχας 1

3. Ζάλτσμπουργκ 1

4. Ατλέτικο 0

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο 2ος όμιλoς πήρε φωτιά από την 1η κιόλας αγωνιστική αφού μετά την ήττα-σοκ που γνώρισε η Ρεάλ στην Μαδρίτη με 3-2 από την εκπληκτική Σαχτάρ, ακολούθησε η ισοπαλία με 2-2 της Ίντερ με την Γκλάντμπαχ.

Οι νερατζούρι προηγήθηκαν στο 49' με τον Λουκακού, τα πουλάρια έκαναν τρομερή ανατροπή με τον Χόφμαν να φέρνει τα πάνω-κάτω στο 84', για να έρθει τελικά ο Λουκακού στο 90' να κρατήσει όρθιους τους Μιλανέζους ισοφαρίζοντας στο 90ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Βέλγος στράικερ έχει σκοράρει και στις 9 τελευταίες ευρωπαϊκές συμμετοχές του (10 γκολ), βελτιώνοντας συνεχώς το σχετικό ρεκόρ για κάποιον παίκτη με τη φανέλα της Ίντερ.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Κολάροφ, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Βιδάλ, Πέρισιτς (79' Μπαστόνι), Έρικσεν (79' Μπρόζοβιτς), Λουκακού, Σάντσες (46' Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπεσενμπαΐνι, Κράμερ, Νοχάουζ, Τουράμ (90' Γουόλφ), Εμπολό (74' Χέρμαν), Χόφμαν, Πλεά (90' Στιντλ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (54' Μόντριτς, 59' Βινίσιους / 29' Τετέ, 33' αυτ. Βαράν, 42' Σόλομον)

Ίντερ - Γκλάντμπαχ 2-2 (49' 90' Λουκακού / 63' πεν. Μπεσενμπαΐνι, 84' Χόφμαν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3

2. Γκλάντμπαχ 1

3. Ίντερ 1

4. Ρεάλ Μαδρίτης 0

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

H Πόρτο αιφνιδίασε την Μάντσεστερ Σίτι με το υπέροχο γκολ του Λουίς Ντίας στο 14' στο παρθενικό του παιχνίδι στο Champions League, ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε την κλάση της κάνοντας ανατροπή.

Στο 20' ο Σέρχιο Αγκουέρο ισοφάρισε από την άσπρη βούλα σε 1-1 σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από 231 ημέρες που ήταν άσφαιρος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γκιουντογκάν στο 65' γύρισε τούμπα το ματς με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ενώ στο 73' ο Φεράν Τόρες κλείδωσε το τρίποντο με όμορφο πλασέ εντός περιοχής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκαρσία, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι (85' Φερναντίνιο (90' Στόουνς)), Γκιουντογκάν (68' Φόντεν), Μαχρέζ, Αγκουέρο (68' Τόρες), Στέρλινγκ

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Σαρ (80' Εβάνιλσον), Εμπεμπά, Πέπε, Σανούσι (77' Νακαγίμα), Ουρίμπε, Ολιβέιρα, Κορόνα (77' Νάνου), Βιέιρα (77' Ταρεμί), Λουίς Ντίας (55' Μανάφα), Μαρεγκά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο 3-1 (20' πεν. Αγκουέρο, 65' Γκιουντογκάν, 73' Τόρες / 14' Λουίς Ντίας)

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0 (91' Χασάν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 3

2. Ολυμπιακός 3

3. Μαρσέιγ 0

4. Πόρτο 0

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε η Λίβερπουλ στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επικρατεί 1-0 του Άγιαξ στο Άμστερνταμ και να επιστρέφει στις επιτυχίες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα εντός των συνόρων (με Άρσεναλ στο League Cup, με Άστον Βίλα και Έβερτον στο πρωτάθλημα).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35' από αυτογκόλ του Ταγλιαφίκο σε προσπάθειά του να διώξει σουτ του Μανέ εντός περιοχής, με τον Αίαντα να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο (είχε και δοκάρι με τον Κλάασεν) αλλά τους ρεντς να αντέχουν έχοντας για κορυφαίο τον Φαμπίνιο.

Έφτασαν μάλιστα στα 14 ματς το αήττητο σερί τους απέναντι σε ολλανδικές ομάδες από το 1966 (ήττα με 5-1 από τον Άγιαξ) και μετά, με τον απολογισμό τους έκτοτε να είναι 9 νίκες και 5 ισοπαλίες.

ΆΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Σουρς (84' Χούντελααρ), Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Γκράβενμπερτς, Κλάασεν (74' Εκέλενκαμπ), Μπλιντ (84' Τραορέ), Νέρες (74' Λαμπιάντ), Κούντους (9' Πρόμες), Τάντιτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (90' Γουίλιαμς), Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (46' Χέντερσον), Σαλάχ (60' Σακίρι), Φιρμίνο (60' Ζότα), Μανέ (60' Μιναμίνο)

Η Αταλάντα απέδειξε πως τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε από την Νάπολι στην Serie A πριν λίγα 24ωρα ήταν απλά μία κακή παρένθεση, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να χορεύει στη βροχή στην Δανία και να διαλύει με 4-0 την Μίντιλαντ, μία από τις τέσσερις σταχτοπούτες του φετινού Champions League.

Οι Σαπάτα, Γκόμες και Μουριέλ σκόραραν μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά και καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, με τον Μίραντσουκ να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ του στο 89'.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάνσεν, Άντερσον, Σβιατσένκο, Σολτζ, Παουλίνιο, Ονιέκα (87' Κράεφ), Καγιούστε (76' Μάντσεν), Ντρέγιερ, Σίστο (87' Άντερσον), Μαμπίλ (75' Βίμπε), Καμπά (60' Φερέιρα)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο (86' Παλομίνο), Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Φρόιλερ (80' Πεσίνα), Γκόζενς, Γκόμες (68' Πάσαλιτς), Σαπάτα (80' Μίραντσουκ), Μουριέλ (68' Ίλιτσιτς)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-1 (35' αυτ. Ταγλιαφίκο)

Μίντιλαντ - Αταλάντα 0-4 (26' Σαπάτα, 36' Γκόμες, 42' Μουριέλ, 89' Μίραντσουκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αταλάντα 3

2. Λίβερπουλ 3

3. Άγιαξ 0

4. Μίντιλαντ 0

Δείτε τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το φετινό Champions League:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ