ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Χάμαν: "Ο Τιάγκο δεν κάνει καλύτερη την Λίβερπουλ"

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα σε αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Σαουθάμπτον για την Premier League
Ο Τιάγκο Αλκάνταρα σε αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Σαουθάμπτον για την Premier League Ⓒ 2021 ADAM DAVY/ASSOCIATED PRESS

Την άποψη πως ο τρόπος παιχνιδιού του Τιάγκο Αλκάνταρα δεν είναι συμβατός με εκείνο που είχε συνηθίσει να παίζει για χρόνια η Λίβερπουλ και πως καθυστερεί ουσιαστικά την ανάπτυξή της, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Ντίτμαρ Χάμαν.

Όσοι περίμεναν πως η επιστροφή του Τιάγκο στην δράση μετά από τη δίμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού (στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την Έβερτον) θα έφερνε ξανά τα χαμόγελα στην Λίβερπουλ δεν δικαιώθηκαν.

Ο Ισπανός κεντρικός μέσος τέθηκε εκ νέου στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ και στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν στο αρχικό σχήμα, όμως ούτε απέναντι στην Σαουθάμπτον ούτε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ντεμπούτο του στο Άνφιλν ως βασικός) κατάφερε να είναι επιδραστικός.

Σύμφωνα μάλιστα με τη γνώμη του παλαίμαχου μέσου των κόκκινων (1999-2006), Ντίτμαρ Χάμαν, το στιλ του πρώην playmaker της Μπάγερν Μονάχου δεν βοηθάει καθόλου τους πρωταθλητές Αγγλίας αφού είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που είχαν συνηθίσει να παίζουν -απολύτως πετυχημένα- τα προηγούμενα χρόνια.

"Κατεβάζει το ρυθμό και δεν παίζει με τον τρόπο που παίζει η Λίβερπουλ. Τα προηγούμενα χρόνια η Λίβερπουλ είχε παίκτες εργάτες στο χώρο της μεσαίας γραμμής που δούλευαν σκληρά, δεν ήταν τόσο επιδέξιοι όπως ο Τιάγκο, αλλά εδιναν με τη μία τη μπάλα στον Σαλάχ και τον Μανέ.

Εάν σπάσεις γρήγορα τη μπάλα στις πτέρυγες αυτοί οι παίκτες βρουν απέναντί τους μόνο έναν παίκτη είναι δύσκολο για κάποιον να τους σταματήσει. Ο Τιαγκο μπήκε αλλαγή με την Τσέλσι και είχε τις περισσότερες πάσες στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε μία Τσέλσι όμως που είχε μείνει με 10 παίκτες.

Μπήκε απέναντι στην Νιούκαστλ στα τελευταία 25 λεπτά, η Νιούκαστλ είχε πεθάνει στην κούραση, και όλοι έλεγαν πόσο καλός είναι. Είναι όντως καλός, τεχνίτης, όχι όμως ο παίκτης που η ομάδα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από εκείνον", τόνισε ο Γερμανός παλαίμαχος μέσος και πρόσθεσε:

"Το στιλ παιχνιδιού του είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Λίβερπουλ, ο Τιάγκο θέλει από την ομάδα του να έχει την κατοχή. Η Λίβερπουλ ήταν πάντα καλή όταν δεν είχε την κατοχή, όταν κέρδιζε τη μπάλα και έβγαινε γρήγορα μπροστά με τους ταχύτατους επιθετικούς της.

Δεν είναι όμως εκείνος τέτοιος παίκτης και θα έχει ενδιαφέρον όταν θα παίζει πιο συχνά, πόσο θα μπορέσει να αλλάξει τη δυναμική της ομάδας. Νομίζω ότι η δυναμική της ομάδας θα αλλάξει με τον Τιάγκο στο γήπεδο, όχι όμως προς το καλύτερο".

Photo Credits: AP Photo/Adam Davy,Pool

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ