BUNDESLIGA

Bundesliga: Ξέσπασε με έξι γκολ η Λειψία, νίκη και για Λεβερκούζεν

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Στουτγκάρδη για την Bundesliga 2021-2022 στην "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Στουτγκάρδη για την Bundesliga 2021-2022 στην "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία διέλυσε με 6-0 τη Χέρτα και άρχισε να θυμίζει τον εαυτό της. Νίκη για τη Λεβερκούζεν στο ντέρμπι Champions League με τη Μάιντς.

Η Λειψία έψαχνε τέσσερις αγώνες τη νίκη και τελικά τη βρήκε με εντυπωσιακό τρόπο κόντρασ τη Χέρτα. Το 6-0 για την 6η αγωνιστική της Bundesliga την φέρνει πάνω από την ομάδα του Βερολίνου στο βαθμολογικό πίνακα και περιμένει την Μπριζ με καλή ψυχολογική κατάσταση για το Champions League.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστοφέρ Ενκουνκού, ο οποίος με δύο γκολ και δύο ασίστ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ο 23χρονος Γάλλος εξτρέμ άνοιξε το χορό των γκολ και έγραψε το 5-0 με εκτέλεση φάουλ. Σκόρερ χρίστηκαν και οι Γιουσούφ Πόουλσεν και Νορντί Μουκιέλ στο 1ο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην αντιδρούν. Η διαφορά επίπεδου των δύο ομάδων ήταν τεράστια και τα τέρματα των Εμίλ Φόρσμπεργκ και Αμαντού Αϊνταρά ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Λειψίας.

Σε ένα ανέλπιστο ντέρμπι για Champions League, η Λεβερκούζεν υπέταξε τη Μάιντς με 1-0 και παρέμεινε στο κυνήγι της Μπάγερν. Οι φιλοξενούμενοι, που πέρυσι σώθηκαν στα μπαράζ, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν πιο επικίνδυνες τελικές, όμως τελικά η ομάδα του Γκεράρντο Σεοάνε βρήκε το νικητήριο γκολ με το wonderkid της, Φλόριαν Βιρτς, που έφτασε τα 4 γκολ. Ο Παναγιώτης Ρέτσος παρακολούθησε τη νίκη της ομάδας του από τον πάγκο.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Τα highlights της αγωνιστικής

Άιντραχτ - Κολωνία 1-1

Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ 3-1

Ουνιόν - Αρμίνια 1-0

Η βαθμολογία στην Bundesliga


TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ