BUNDESLIGA

Bundesliga: Το συναισθηματικό roller coaster στο κυνήγι τίτλου μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ με αποκορύφωμα το γκολ του Μουσιάλα στο 89'

Στιγμιότυπο από το Κολωνία - Μπάγερν
Στιγμιότυπο από το Κολωνία - Μπάγερν © 2023 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Μία συναρπαστική τελευταία αγωνιστική επεφύλασσε η Bundesliga στους λάτρεις του ποδοσφαίρου με τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν να δίνουν μία ασύλληπτη μάχη για τον τίτλο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι το συναρπαστικό χρονικό με τα πιο σημαντικά γεγονότα.

Μία ασύλληπτη μάχη τίτλου παρακολούθησαν το Σάββατο (27/5) στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga οι φίλοι του ποδοσφαίρου, με το φινάλε να σπάει καρδιές. Η Ντόρτμουντ ήταν στο +2 από την Μπάγερν και αγκαλιά με το πρωτάθλημα, όμως η Μάιντς εξανέμισε τα όνειρα των Βεστφαλών.

Παρότι, η Ντόρτμουντ ισοφάρισε σε 2-2 στο 96', η νίκη των Βαυαρών κόντρα στην Κολωνία με 2-1 ήταν αρκετή για να τους στέψει πρωταθλητές Γερμανίας για 11η διαδοχική χρονιά.

Μέσα σε δύο ώρες, τα είδαμε σχεδόν όλα. Η συναισθηματική αντίθεση των οπαδών των δύο ομάδων έφτασε στο αποκορύφωμά του, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να λυτρώνει τους φίλους της Μπάγερν και να ρίχνει στα τάρταρα εκείνους της Ντόρτμουντ, που ετοιμάζονταν για τη φιέστα τίτλου.

Αυτό είναι το εφιαλτικό χρονικό στην ασύλληπτη κούρσα τίτλου μεταξύ των δύο ομάδων.

  • 16:38 Κολωνία - Μπάγερν 0-1

Με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Κομάν μέσα από την περιοχή και αριστερά, η Μπάγερν πήρε προβάδισμα στο 8'.

  • 16:45 Ντόρτμουντ Μάιντς 0-1

Μετά από κόρνερ του Φερνάντες, ο Χάνκε Όλσεν πρόλαβε στο πρώτο δοκάρι τον Μπέλιγχαμ και με κεφαλιά έκανε το 0-1, παγώνοντας το "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ" στο 15'.

  • 16:49 Χαμένο πέναλτι Ντόρτμουντ

Ο Κορ ανέτρεψε τον Γκερέιρο στη γωνία της περιοχής και ο VAR κάλεσε τον Φριτς να δει τη φάση στο VIDEO, αφού δεν αντιλήφθηκε την παράβαση αρχικά. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αλέ, αλλά ο Ντάμεν έπεσε αριστερά και απέκρουσε στο 19'.

  • 16:54 Ντόρτμουντ Μάιντς 0-2

Η Μάιντς βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λι έκανε τη σέντρα από αριστερά κι ο Ονισίγουο έπιασε την κεφαλιά για το 2-0 στο 24'.

  • 17:15 Ακύρωση γκολ Μπάγερν

Η Μπάγερν βρήκε δίχτυα με πλασέ του Σανέ. Ωστόσο, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ και ακύρωσε το γκολ στο 45+2' για χέρι του Σανέ στην αρχή της φάσης.

  • 17:59 Ντόρτμουντ Μάιντς 1-2

Ο Γκερέιρο έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή και με τη βοήθεια του δοκαριού έγινε το 1-2 στο 69'.

  • 18:11 Κολωνία - Μπάγερν 1-1

Στο 80' η Κολωνία κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιούμπιτσιτς και ισοφάρισε νικώντας τον Ζόνερ στο 81'.

  • 18:19 Κολωνία - Μπάγερν 1-2

Ο Μουσιάλα ήταν ο ήρωας της Μπάγερν, αφού με ωραίο σουτ την έβαλε ξανά την μπροστά στο 89', μόλις τέσσερα λεπτά αφότου πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

  • 18:26 Ντόρτμουντ Μάιντς 2-2

Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε με τον Ζίλε με ωραία ντρίμπλα και σουτ μέσα από την περιοχή στο 90+6'.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ