ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Πιέζει η Ντόρτμουντ για Champions League, αντέχει η Βόλφσμπουργκ

Ο Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Έρλινγκ Χάλαντ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουνιόν για την Bundesliga 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
Ο Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Έρλινγκ Χάλαντ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουνιόν για την Bundesliga 2020-2021 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 της Ουνιόν στη Βεστφαλία, όμως η Βόλφσμπουργκ πήρε τη νίκη στη Στουτγκάρδη, με συνέπεια να κρατήσει στους 5 τους βαθμούς διαφοράς στην κούρσα της τετράδας στην Bundesliga.

Με τον ενθουσιασμό της... μοναξιάς στην κοιλάδα του Ρουρ, ύστερα από το μαθηματικό υποβιβασμό της Σάλκε, η Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της απέναντι στη σκληροτράχηλη Ουνιόν, αλλά το 2-0 για την 30ή αγωνιστική της Bundesliga δεν κατάφερε να τη φέρει πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League.

Ύστερα από τη μακρά περίοδο ξηρασίας από τέρματα, που έσπασε προ ημερών με τα δύο γκολ κόντρα στη Βέρντερ, ο Έρλινγκ Χάλαντ θα μπορούσε να κάνει σερί, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε στο 27' δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αντιθέτως, εκεί κατέληξε η προσπάθεια του Μάρκο Ρόις στη συνέχεια της φάσης, με τους δύο επιθετικούς των Βεστφαλών να συνεχίζουν να συνδυάζονται άψογα, έστω και κατά λάθος. Ο αγώνας παρέμεινε θεαματικός και με την επανεμφάνιση του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος συμμετείχε στη φάση του τέρματος του Ράφαελ Γκερέιρο, που "σφράγισε" τη νίκη.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τζαν (59' Νταχούντ), Ρέινα (76' Μπραντ), Μπέλιγχαμ (90+1' Ρέινιερ), Ρόις, Αζάρ (59' Σάντσο), Χάλαντ

ΟΥΝΙΟΝ: Λούτε, Τρίμελ, Φρίντριχ, Κνόχε (73' Σλότερμπεγκ), Λεντς, Πρέμελ (80' Γκέντνερ), Άντριχ, Ίνγκβαρτσεν, Κρούζε (73' Τόιχερ), Έντο (58' Μπίλτερ), Μούσα (73' Πογιάνπαλο)

Το πρόβλημα ήταν πως το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και η ομάδα που καταδιώκει η Ντόρτμουντ. Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της ελλιπούς Στουτγκάρδης και παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού την ανέκτησε απ' την Άιντραχτ. Ο αγώνας άρχισε εντυπωσιακά, με τους Ξάβερ Σλάγκερ και Βόουτ Βέχορστ να σκοράρουν για τους φιλοξενούμενους και ενδιάμεσα τον Φίλιπ Φέρστερ να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει με πέναλτι.

Οι απουσίες των Σουηβών, μεταξύ των οποίων και ο τιμωρημένος Ντίνος Μαυροπάνος, δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια για ανατροπή των δεδομένων. Το γκολ του Γιανίκ Γκέρχαρτ στο 2ο μέρος την κατέστησε αδύνατη και απλά ο Γκονσάλο Κάστρο στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Κόμπελ, Άντον, Καραζόρ, Κεμπφ, Μάσιμο, Έντο, Αμαντά (71' Κάστρο), Κουλιμπαλί, Φέρστερ (70' Ντιντάβι), Κάλαϊτζιτς (80' Σισέ), Κλίμοβιτς (63' Τσουρλίνοφ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Μπακού, Πόνγκρατσιτς, Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Σλάγκερ (66' Γκιλαβογκί), Άρνολντ, Μπρέκαλο (76' Γκίντσεκ), Φίλιπ (66' Μεχμέντι), Γκέρχαρτ, Βέχορστ (88' Μπιάλεκ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 20 Απριλίου

Κολωνία - Λειψία 2-1 (46', 60' Χέκτορ - 59' Χαϊνταρά)

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-0 (7' Τσούπο Μότινγκ, 13' Κίμιχ)

Αρμίνια - Σάλκε 1-0 (50' Κλος)

Αϊντραχτ - Άουγκσμπουργκ 2-0 (37' Χιντερέγκερ, 58' Σίλβα)

Τετάρτη 21 Απριλίου

Χέρτα - Φράιμπουργκ Αναβλήθηκε

Ντόρτμουντ - Ουνιόν 2-0 (27' Ρόις, 88' Γκερέιρο)

Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ 3-2 (48', 65' Κράμαριτς, 60' Μπεμπού - 25' Πλεά, 45+1' Λατσάρο)

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 1-3 (90+1' Κάστρο - 13' Σλάγκερ, 29' Βέχορστ, 65' Γκέρχαρτ)

Βέρντερ - Μάιντς 0-1 (16' Σάλαϊ)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτική βαθμολογία στη Γερμανία και σε άλλα πρωταθλήματα

Photo Credits: © 2021 Martin Meissner/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ