BUNDESLIGA

Bundesliga: Ο Χάλαντ επέστρεψε με γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ, κόλλησε η Λειψία

Ο Έρλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Ο Έρλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Έρλινγκ Χάλαντ γύρισε στη δράση έπειτα από ένα μήνα με γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Μάιντς. Η Λειψία έμεινε στο 1-1 με τη Φράιμπουργκ, που παραμένει σε τροχιά τετράδας στην Bundesliga.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ απουσίαζε σχεδόν ένα μήνα με πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο επέστρεψε και συνεχίζει από εκεί που άφησε τη σεζόν, σκοράροντας. Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-1 τη Μάιντς στη Βεστφαλία για την 8η αγωνιστική της Bundesliga και ο Νορβηγός επιθετικός έφτασε τα 13 γκολ με τα δύο που σημείωσε (έχει και 4 ασίστ) σε 9 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων φέτος.

Η καλή αρχή της Μπορούσια, πάντως, οφείλεται στον αρχηγό της, αφού ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ μόλις στο 3'. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας περίπου στο 80% και δεν απειλήθηκαν, όμως δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου, όταν είχαν μία διπλή και το γκολ απετράπη πάνω στη γραμμή. Η Μάιντς στέρησε γκολ από τον Χάλαντ, αλλά δεν μπορούσε να το ξανακάνει και στο 2ο μέρος, με πέναλτι εξαιτίας χεριού του Σιλβέν Βιντμέρ, ο 21χρονος διεθνής έκανε το 2-0. Με αυτήν τη διαφορά η Ντόρτμουντ έσβησε τις μηχανές και παραλίγο να το πληρώσει. Ο Τζόναθαν Μπούνκαρτ μείωσε για τους φιλοξενούμενους, που αν είχαν παραπάνω χρόνο, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Όμως η Ντόρτμουντ είχε τον Χάλαντ, ο οποίος δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις.

Η Φράιμπουργκ εγκαινίασε τη νέα έδρα της, το "Γιουρόπα Παρκ", με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Λειψία, που τη διατηρεί σε τροχιά τετράδας. Το τελικό 1-1 ίσως και να την αδικεί, αφού είχε δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο, και δύο αποφάσεις για πέναλτι δεν την ευνόησαν. Στην πρώτη εξ αυτών, η Λειψία κέρδισε το δικαίωμα να προηγηθεί με τον Κριστοφέρ Ενκουνκού από τα 11 μέτρα, ωστόσο σε αντίστοιχη φάση στο 2ο ημίχρονο δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Εν τέλει, το πρώτο τέρμα στο νέο γήπεδο ήρθε από τον Γου Γέονγκ Τζέονγκ στο 63' με κεφαλιά, κρατώντας τη Λειψία μακριά από τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια".

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga


TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ