BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Ουνιόν σταμάτησε τη Λεβερκούζεν, τεσσάρα η Λειψία

Ο Γκρίσα Πρέμελ της Ουνιόν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άουγκσμπουργκ για την Bundesliga 2020-2021, Βερολίνο | Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Γκρίσα Πρέμελ της Ουνιόν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άουγκσμπουργκ για την Bundesliga 2020-2021, Βερολίνο | Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λεβερκούζεν κόλλησε στο 2-2 με την Ουνιόν και απέτυχε να αξιοποιήσει την γκέλα της Φράιμπουργκ κόντρα στην Αρμίνια των Ελλήνων, στην επανέναρξη της Bundesliga. Η Λειψία ξέσπασε στη Μάιντς των 10 παικτών.

Η Ουνιόν κοίταξε στα μάτια τη Λεβερκούζεν και παραλίγο να την προσπεράσει και να μπει για τα καλά σε τροχιά Champions League με την έναρξη του 2ου γύρου της Bundesliga. Το τελικό 2-2 στην "Μπάιαρενα" τελικά κράτησε και τις δύο ομάδες εκτός τετράδας, ωστόσο αρκετά κοντά ώστε να συνεχίσουν τη μάχη τους.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, αφού πήραν προβάδισμα στο 38' με τον Πάτρικ Σικ. Οι απουσίες στην άμυνα λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής φάνηκαν στα επόμενα λεπτά, αφού η ολιγωρία έδωσε την ευκαιρία στον Γκρίσα Πρέμελ να σκοράρει δύο φορές μέχρι το 50' και να κάνει την ανατροπή. Η Λεβερκούζεν πίεζε για την ισοφάριση μέχρι τέλους και στο 84' ο Τζόναθαν Τα βρέθηκε στη μικρή περιοχή και πήρε μια κεφαλιά για να γράψει το τελικό 2-2. Ο Πάνος Ρέτσος έμεινε ξανά στον πάγκο των γηπεδούχων.

Ύστερα από δύο άσχημα αποτελέσματα στο τέλος του 1ου γύρου, η Λειψία άρχισε πολύ πειστικά τον Rückrunde, αφού διέλυσε με 4-1 τη Μάιντς. Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Αλεξάντερ Χακ στο 19' με χέρι πάνω στη γραμμή της εστίας ουσιαστικά έκρινε τα πάντα, αφού ο Γερμανός αμυντικός αποβλήθηκε και ο Αντρέ Σίλβα άνοιξε το σκορ. Με παίκτη παραπάνω, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και με τα γκολ των Ντόμινικ Σομποσλάι, Κριστοφέρ Ενκουνκού και Σίλβα στο 2ο μέρος, έφτασαν σε θρίαμβο.

Η Φράιμπουργκ έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας (προσπέρασε η Χόφενχαϊμ), ύστερα από την ισοπαλία 2-2 με την Αρμίνια, με τον Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη να αγωνίζεται για 83 λεπτά και τον Στέφανο Καπίνο να μένει στον πάγκο των ηττημένων. Ο Ντίνος Μαυροπάνος αναρρώνει από κορονοϊό και γι' αυτό απουσίασε από την εκτός έδρας ισοπαλία της Στουτγκάρδης με την ουραγό και ουσιαστικά καταδικασμένη Γκρόιτερ Φιρτ.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ