BUNDESLIGA

Bundesliga: Γκέλα για Μπάγερν στο Μάιντς, το χατ τρικ του Χάλαντ δεν ήταν αρκετό για την Ντόρτμουντ

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Μάιντς με την Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στη "ΜΕΒΑ Αρένα", Μάιντς | Σάββατο 30 Απριλίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Μάιντς με την Μπάγερν για την Bundesliga 2021-2022 στη "ΜΕΒΑ Αρένα", Μάιντς | Σάββατο 30 Απριλίου 2022 © 2022 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Η Μάιντς έδωσε "χαστούκι" στην Μπάγερν, ύστερα από την κατάκτηση της Bundesliga. Η Μπόχουμ προηγήθηκε με δύο γκολ στα πρώτα 8 λεπτά του Revierderby με την Ντόρτμουντ, ο Έρλινγκ Χάλαντ με χατ τρικ έκανε την ανατροπή, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν άλλα δύο γκολ στο τέλος και πήραν σπουδαία νίκη.

Η Μπάγερν κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα και αμέσως έριξε στροφές. Το ταξίδι της στο Μάιντς συνοδεύτηκε από μία ήττα 1-3 από την τοπική ομάδα για την 32η αγωνιστική της Bundesliga, παρότι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν έκανε εκτεταμμένο rotation.

Η ομάδα του Μπο Σβένσον δεν χαρίστηκε στη rekordmeister και μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας δύο γκολ με τους Τζόναθαν Μπούρκαρτ και Μουσά Ντιακατέ πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε για 18η φορά μακριά από το Μόναχο στο πρωτάθλημα και έθεσε ακόμα ένα ρεκόρ για τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ σε μία σεζόν στην Bundesliga, όμως το τέρμα αυτό δεν ήταν αρκετό για μία επανεκκίνηση του αγώνα. Η Μάιντς διατήρησε το πάνω χέρι και βρήκε τρίτο γκολ με τον Λεάντρο Μπαρέιρο, "κλειδώνοντας" τη νίκη.

Σε ένα από τα πιο χορταστικά revierderby, Ντόρτμουντ και Μπόχουμ έδωσαν ένα φεστιβάλ γκολ με τελικούς νικητές τους φιλοξενούμενους με 4-3. Η ομάδα των Κώστα Σταφυλίδη (τιμωρημένος) και Βασίλη Λαμπρόπουλου (στον πάγκο) προηγήθηκε με τους Ζεμπάστιαν Πόλτερ και Γκέριτ Χόλτμαν μόλις στο 8ο λεπτό. Η αντίδραση της Μπορούσια ήταν άμεση αν και χρειάστηκε δύο πέναλτι για να ισοφαρίσει με τον Έρλινγκ Χάλαντ με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Οι ευκαιρίες των δύο ομάδων συνέχισαν να είναι πολλές, μέχρι ο Χάλαντ να κάνει το 3-2 στο 62' και να δώσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα στην ομάδα του, φτάνοντας τα 21 γκολ σε 22 αγώνες πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω, αντικρίζοντας και τα αμυντικά προβλήματα της Ντόρτμουντ. Ο Γίργκεν Λοκάντια που πέρασε αλλαγή και ο Μίλος Πάντοβιτς με πέναλτι στο 85' ολοκλήρωσαν την... ανατροπή της ανατροπής και με το "τρίποντο" διασφάλισαν την παραμονή της ομάδας τους στην κατηγορία.

Στο Μπίλεφελντ, η Αρμίνια έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι στη Χέρτα στις καθυστερήσεις και παραμένει στο κόλπο της παραμονής, με τους Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη και Στέφανο Καπίνο να μένουν στον πάγκο της. Η Στουτγκάρδη διατηρήθηκε δύο βαθμούς πιο πάνω, αφού έκανε το ίδιο ισοφαρίζοντας 1-1 στο 89' κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, με τον Ντίνο Μαυροπάνο βασικό και αναντικατάστατο ως δεξί στόπερ σε τριάδα (και να χάνει ευκαιρία στο τέλος).

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ