BUNDESLIGA

Bundesliga: Ανατροπή για Μπάγερν, απώλεια της Ντόρτμουντ κόντρα στην Μπόχουμ

Ο Τζαμάλ Μουζιάλα της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Ο Τζαμάλ Μουζιάλα της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 ANDREAS SCHAAD/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα αλλά έκανε την ανατροπή κόντρα στη Μάιντς για τη 15η αγωνιστική της Bundesliga. Η Ντόρτμουντ δεν πρόλαβε κι έμεινε στο 1-1 με την Μπόχουμ. Η Λειψία υπέταξε την Γκλάντμπαχ.

Η Μάιντς αποδείχθηκε μεγαλύτερο εμπόδιο από την Μπαρτσελόνα για την Μπάγερν στην "Άλιαντς Αρένα", με την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να χρειάζεται την ανατροπή για να φτάσει στη νίκη με 2-1 και να ετοιμάζεται να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ στιβαρή και επιθετική άμυνα και ύστερα από ένα 20λεπτο βγήκαν και μπροστά, με συνέπεια να φτάσουν στο γκολ του Καρίμ Ονισίγουο στο 22'. Οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο και με τους Κινγκσλέι Κομάν και Τζαμάλ Μουζιάλα πήραν προβάδισμα στο σκορ, μέσα σε έναν καταιγισμό τελικών.

Η Μπόχουμ απέσπασε την ισοπαλία 1-1 από την Ντόρτμουντ, καταφέρνοντας να μείνει όρθια στον καταιγισμό ευκαιριών των Βεστφαλών. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζεμπάστιαν Πόλτερ με πέναλτι στο 40ό λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα και το 2ο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 85' με μία αλλαγή του Μάρκο Ρόζε, τον Γιούλιαν Μπραντ, όμως η ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν ο ένας από τους δύο Έλληνες στην άμυνα των γηπεδούχων, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να μένει στον πάγκο.

Οι δύο απογοητεύσεις της σεζόν τέθηκαν αντιμέτωπες και νικήτρια βγήκε η ομάδα που δείχνει να στέκεται καλύτερα φέτος, παρά τα σκαμπανεβάσματα. Η Λειψία επιβλήθηκε με 4-1 της Γκλάντμπαχ, ύστερα από τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, με τον Ντομένικο Τεντέσκο να κάνει ντεμπούτο ως τεχνικός της. Δύο γκολ των Γιόσκο Γκβάρντιολ και Αντρέ Σίλβα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα έδωσαν τόνο θριάμβου για τους γηπεδούχους. Οι πολλές και τεράστιες χαμένες ευκαιρίες τους έδωσαν την ευκαιρία στα "πουλάρια" να ξαναμπούν στο παιχνίδι και τελικά το έκαναν στο 88' με τον Ραμί Μπενσεμπαϊνί. Στις καθυστερήσεις αποδόθηκε δικαιοσύνη και οι Κριστοφέρ Ενκουνκού και Μπένγιαμιν Χένριχς έφεραν το σκορ σε πιο ορθό επίπεδο, με την Μπορούσια να συνεχίζει από συντριβή σε συντριβή, ύστερα από το εντός έδρας 0-6 από τη Φράιμπουργκ.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΕΙΨΙΑ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ