ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ: "Ποτέ δεν ήθελα το Νο 10"

Brazil forward Neymar in action against the United States during the second half of an international soccer friendly match, Friday, Sept. 7, 2018, in East Rutherford, N.J. Brazil won 2-0. (AP Photo/Julio Cortez)
Brazil forward Neymar in action against the United States during the second half of an international soccer friendly match, Friday, Sept. 7, 2018, in East Rutherford, N.J. Brazil won 2-0. (AP Photo/Julio Cortez) AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Σε συνέντευξη του ο Νεϊμάρ υποστήριξε πως ουδέποτε είχε επιθυμία να φορέσει τη φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη και αποκάλυψε τον ρόλο του Ντάνι Άλβες σε αυτή την εξέλιξη.

Πελέ, Ριβελίνο, Ζίκο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Κακά, είναι ορισμένοι από τους πραγματικά μεγάλους παίκτες στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας που αγωνίστηκαν φορώντας τη φανέλα με το Νο 10.

Αυτή που σήμερα φοράει και ο Νεϊμάρ, που συνέντευξη του στο UOL Esporte υποστήριξε πως ουδέποτε είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί με το συγκεκριμένο νούμερο.

"Πριν την έναρξη του Confederations Cup το 2013, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι μοίραζε τα νούμερα για κάθε παίκτη και του είπα πως μου αρέσουν το "7" και το "11".

Όμως ο Ντάνι Άλβες με κοίταξε και είπε: 'Είσαι το Νο 10, φόρεσε το. Πρέπει να το πάρεις'. Ο Ρομπίνιο ήταν ανέκαθεν το μεγαλύτερο ίνδαλμα μου και γι' αυτό στη Σάντος έπαιζα με το Νο 7 στην πλάτη", ήταν η εξομολόγηση του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται με το Νο 10 και στην Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδα στην οποία είναι επίσης συμπαίκτης με τον Ντάνι Άλβες.

Με την φανέλα της "seleção", ο Νεϊμάρ μόλις στα 26 του χρόνια μετράει ήδη 93 συμμετοχές, με απολογισμό 59 τέρματα.

AP Photo/Julio Cortez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ