OPTA EURO ANALYSIS

Αυτά που έκανε ο Μπέιλ δεν έχουν ξαναγίνει σε Euro

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας
Ο Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας © 2021 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Η Ουαλία βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των 16 του Euro 2020, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να κάνει... όργια με επίδοση που δεν έχει ξαναγίνει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ένα από τα ομορφότερα -από πλευράς θεάματος- παιχνίδια του Euro 2020 παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης (16/06) με την Ουαλία να επικρατεί 2-0 της Τουρκίας και να αγκαλιάζει την πρόκριση στη φάση των 16 του τουρνουά.

Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ εκμεταλλεύτηκε τα σημαντικά αμυντικά κενά των αντιπάλων της, ήταν ιδιαίτερα απειλητική καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 2.9 xGoals, δίχως να υπολογίζεται το άστοχο πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ, έναντι 1.2 xGoals της Τουρκίας.

Τα xGoals στο Τουρκία - Ουαλία
Τα xGoals στο Τουρκία - Ουαλία STATS PERFORM / SPORT24

Αν κοιτάξει κάποιος το γράφημα της Opta / Stats Perform, θα παρατηρήσει πως δεν ήταν μόνο ο μεγάλος αριθμός τελικών προσπαθειών της Ουαλίας, αλλά και η ποιότητά τους, αφού έγιναν από καλές θέσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, που δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην τουρκική ομάδα.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν βρισκόταν σε οργιαστική κατάσταση. Ο 31χρονος σούπερ σταρ δεν πραγματοποίησε μία καλή σεζόν με την Τότεναμ, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματά στην απόδοσή του, αλλά με τη φανέλα της Ουαλίας δείχνει μεταμορφωμένος και πραγματικός ηγέτης/αρχηγός.

Μπορεί να μην σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά προσέφερε δύο μαγικές ασίστ στους συμπαίκτες του, δίνοντας το σύνθημα για τη μεγάλη νίκη. Μάλιστα, οι πέντε καθαρές τελικές που δημιούργησε απέναντι στην Τουρκία αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των Euro από το 1980, όταν κι άρχισε η στατιστική καταγραφή. Δείγμα της σπουδαίας ποιότητας σε δημιουργία και εκτέλεση.

Οι καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Μπέιλ κόντρα στην Τουρκία
Οι καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Μπέιλ κόντρα στην Τουρκία STATS PERFORM / SPORT24

Πέρα, όμως, από τον τομέα της ανάπτυξης, ο Μπέιλ ήταν γενικότερα ιδιαίτερα δραστήριος, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Γυρνούσε χαμηλά, ζητούσε μπάλα και ήταν ο play maker της Ουαλίας, συνεπικουρούμενος από τον -επίσης εξαιρετικό- Άαρον Ράμσεϊ. Στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, φαίνονται οι ενέργειες του Ουαλού σούπερ σταρ, ο οποίος "πάτησε" σε όλο το γήπεδο.

Οι επαφές του Γκάρεθ Μπέιλ στον αγώνα με την Τουρκία
Οι επαφές του Γκάρεθ Μπέιλ στον αγώνα με την Τουρκία STATS PERFORM / SPORT24

Στο Euro 2016 η Ουαλία ήταν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, φτάνοντας έως τα ημιτελικό, όπου αποκλείστηκα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία. Στο φετινό τουρνουά οι υπόλοιπες ομάδες είναι υποψιασμένες, αλλά και πάλι, αν οι Μπέιλ και Ράμσεϊ διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τις εμφανίσεις του, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμα και μία αντίστοιχη πορεία.

Αυτά που έκανε ο Μπέιλ δεν έχουν ξαναγίνει σε Euro

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ