ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Αυγενάκης: "Είχαμε πει θα τα ξαναπούμε σε 48 ώρες και στη Super League 2 διέκοψαν το πρωτάθλημα"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο | 17 Ιανουαρίου 2023
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο | 17 Ιανουαρίου 2023 INTIME

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε ακραία την απόφαση της Super League 2 για τη διακοπή του πρωταθλήματος και σημείωσε πως το αρχικό πλάνο ήταν οι δύο πλευρές να τα πουν ξανά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κοπή της βασιλόπιτας του ΕΑΚ Χανίων και εκεί μίλησε τόσο για τη διακοπή του πρωταθλήματος στη Super League 2 την οποία χαρακτήρισε ακραία απόφαση αλλά και για τα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη.

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος στη δεύτερη κατηγορία ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε:

"Εγώ ακόμα τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε 48 ώρες θα τα ξαναλέγαμε… Αλλά, αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, αναστείλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα… Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της ΚΥΑ που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από το μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού.

Εμείς είμαστε εδώ και το είπαμε πολύ καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Βρεθήκαμε τη δεύτερη φορά για να βάλουμε στο τραπέζι προς όλες τις κατευθύνσεις τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε με τη κατανομή.

Θα δίναμε ραντεβού σε δύο 24ωρα για να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και τη πιθανότητα αύξησης χρηματοδοτήσεων ή άλλους τρόπους βελτίωσης όλων αυτών. Αντ’ αυτού, είδαμε να παίρνουν μία απόφαση, η οποία κατά την άποψή μου είναι ακραία. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με όλες τις υπόλοιπές Λίγκες…

Εχουμε μεριμνήσει ως Πολιτεία για όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ποδοσφαιριστές ή απλά στελέχη στις ΠΑΕ και συνεχίζουμε την πορεία μας".

Αναφορικά με τα έργα στην Κρήτη τόνισε αρχικά για το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου και πως θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του υπουργείου αθλητισμού ενώ έκανε αναφορά στα έργα στο Ακρωτήρι, με την ανακατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου και τη δημιουργία στιβικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση των νέων προβολέων στο εθνικό στάδιο με λαμπτήρες τύπου led και τη δημοπράτηση που θα υπάρξει για την επαναλειτουργία του χώρου της άρσης βαρών, ενώ επίσης μίλησε και για το σκοπευτήριο.

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ