ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1: Ο καυτός Καρλίτος τον οδήγησε στο πρώτο διπλό μετά από 8,5 μήνες και την πρόκριση

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο διπλό εκτός έδρας μετά από 8,5 μήνες επικρατώντας ξανά του Ατρόμητου στο Περιστέρι με 1-0 με σκόρερ τον Καρλίτος που πέτυχε το 9ο φετινό του τέρμα και MVP για τους πράσινους τον Χατζηγιοβάνη και πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Καρλίτος έχει πάρει το όπλο του και συνεχίζει να πυροβολεί τις αντίπαλες άμυνες. Θύμα του αυτή τη φορά ο Ατρόμητος με τον Ισπανό φορ να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό στο ματς του Κυπέλλου και να δίνει στους πράσινους το πρώτο διπλό μετά από 8,5 μήνες (απ’ την 6η Φεβρουαρίου και το 3-2 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι) και ένα σερί 12 αγώνων εκτός έδρας χωρίς νίκη. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 στο Περιστέρι και πήραν την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ισπανός μπορεί να ήταν ο σκόρερ του τριφυλλιού αλλά MVP για το τριφύλλι ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο διεθνής εξτρέμ είχε την ασίστ στο γκολ του Καρλίτος ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε κάθε καλή ενέργεια των πράσινων, είτε με πάσα προς τους συμπαίκτες του, είτε με εκτέλεση του ίδιου αλλά χωρίς να μπορέσουν οι πράσινοι να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Από πλευράς γηπεδούχων ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν εξαιρετικός ενώ εν γένει η απόδοση της ομάδας του Περιστερίου και ο τρόπος με τον οποίο πάλεψε το ματς έως το τέλος έδειξε πως ο Ατρόμητος δείχνει να συνέρχεται και αν συνεχίσει να παίξει έτσι τότε θα έρθουν και οι νίκες στα επόμενα παιχνίδια του.

Με αλλαγές οι δύο ομάδες

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς ο Γιοβάνοβιτς επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Κώτσιρα, Βέλεθ και Ιωαννίδη. Ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό ενώ είχε και απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το τριφύλλι να έχει τη μπάλα στα πόδια του αλλά τον Ατρόμητο να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 6' ο Κωτσόπουλος έφυγε από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να κάνει το σουτ με τον Βέλεθ να βάζει προβολή και να κόβει τη μπάλα. Αυτή δεν απομακρύνθηκε και ο νεαρός επιθετικός έδωσε δίπλα του στον Κουλούρη που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Σκόραρε και πάλι ο Καρλίτος

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 17' όταν ο Χατζηγιοβάνης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι με τον Καρλίτος να πιάνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Γιαννιώτη. Οι πράσινοι προσπάθησαν να απειλήσουν και στο 36' μετά από σέντρα-σουτ του Χατζηγιοβάνη με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει τη μπάλα.

Το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 39' με τον Καρλίτος και πάλι με τον Ισπανό να σκοράρει το 9ο φετινό του τέρμα σε οκτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Χατζηγιοβάνη με υπερπροσπάθεια να γυρνάει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή παράλληλα προς τον Καρλίτος ο οποίος την έστειλε στην κενή εστία του Ατρόμητου για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Υπεροχή ο Ατρόμητος, φάσεις ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με αλλαγή στους ρόλους που είχαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ατρόμητος πήρε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός περίμενε για να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήρθε από τον Κουλούρη στο 56' με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα οι Παλάσιος - Καρλίτος άλλαξαν όμορφα τη μπάλα με τον Αργεντινό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα έξω.

Ο Ατρόμητος απείλησε στο 62' με κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ από τα δεξιά και τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Μπρινιόλι. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Καρλίτος έκανε την κάθετη πάσα προς τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος για λίγο δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα όπως θα ήθελε και να πλασάρει.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Περιστερίου ανέβαζε την πίεση της ενώ σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Παράσχου. Πίεση όμως και υπεροχή χωρίς τελικές προς την εστία του Μπρινιόλι.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός και πάλι στο 85' θα μπορούσε να φτάσει στο 0-2 όταν ο Χατζηγιοβάνης από τα αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Γκολ: 39' Καρλίτος

Κίτρινες: 26' Κωτσόπουλος, 82' Σάλομον/26' Αλεξανδρόπουλος, 35' Κώτσιρας, 64' Σάρλια

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60' Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (76' Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70' Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (76' Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70' Τζαβίδας), Κουλούρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79' Σάντσεθ), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (89' Πούγγουρας), Παλάσιος (69' Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης.

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Σπύρο Καβαλιεράτο σχολιάζουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο, ενώ οι Βασίλης Σκουντής και Αλέξανδρος Τρίγκας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις από το ΟΑΚΑ και τον αγώνα Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές για τη EuroLeague.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ