ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος, μεταγραφές: Συμφώνησε με τον Ισλανδό Κιάρτανσον για την επίθεση

Ο Βίνταρ Όρν Κιάρτασον με τη φανέλα της Εθνικής Ισλανδίας
Ο Βίνταρ Όρν Κιάρτασον με τη φανέλα της Εθνικής Ισλανδίας AP PHOTO/ADAM HUNGER

Ο 32χρονος διεθνής Ισλανδός επιθετικός, Βίνταρ Όρν Κιάρτανσον, είναι ο σέντερ φορ που θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Ευθύμης Κουλούρης στην επίθεση του Ατρόμητου.

Σε συμφωνία με έναν σπουδαίο επιθετικό ο οποίος μετράει 213 γκολ σε 452 συμμετοχές για την ενίσχυση της επίθεσης του ήρθε ο Ατρόμητος καθώς η ομάδα του Περιστερίου τα έχει βρει σε όλα με τον 32χρονο διεθνή Βίνταρ Ορν Κιάρτανσον ο οποίος έχει υπογράψει προσύμφωνο και αφού περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις θα ανακοινωθεί..

Ο Κιάρτανσον ο οποίος αγωνιζόταν στην Βαλερένγκα μέχρι τις αρχές Ιουλίου όταν και έμεινε ελεύθερος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Περιστερίου. Ο 32χρονος Ισλανδός θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Ευθύμης Κουλούρης.

Ο Σκανδιναβός γκολτζής έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στην καριέρα του με τρεις διαφορετικές ομάδες. Με τη Σέλφος 13 γκολ σε 22 ματς, με τη Βαλερέγκα 25 γκολ σε 29 ματς και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ 19 γκολ σε 32 ματς. Για τους Ισραηλινούς υπήρξε ένας από τους καλύτερους ξένους επιθετικούς στην ιστορία τους με 46 γκολ σε 85 παιχνίδια (2016-18).

Εχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Σουηδίας με τη Μάλμε (15 γκολ σε 19 ματς) και το κύπελλο Κίνας με την Τζιανγκζού (13 γκολ σε 35 αγώνες), η οποία είχε δαπανήσει 3,5 εκ. ευρώ να τον αγοράσει από τη Βαλερέγκα, με την οποία εκείνη τη σεζόν (2012-13) είχε πανηγυρίσει 31 γκολ σε 33 ματς. Οι Νορβηγοί τον είχαν πάρει από την Φίλκιρ (23 γκολ σε 30 ματς).

Επίσης, έχει θητεύσει στη Ρωσία με τις Ρούμπιν Καζάν και Ροστόφ και στην Τουρκία με τη Μαλάτια Σπορ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Βαλερέγκα που πέτυχε 18 γκολ σε 42 ματς σε 1,5 χρόνο πριν μείνει ελεύθερος. Με την Εθνική του ομάδα έχει 4 τέρματα σε 32 συμμετοχές, ενώ μετρά και 8 γκολ σε 25 παιχνίδια Europa League.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ