LA LIGA

Ατλέτικο - Σοσιεδάδ 2-1: Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο για τους ροχιμπλάνκος

Atletico Madrid's Yannick Carrasco celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Sociedad at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, May 12, 2021. (AP Photo/Bernat Armangue)
Atletico Madrid's Yannick Carrasco celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Sociedad at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, May 12, 2021. (AP Photo/Bernat Armangue) @ 2021 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Χάρη στα γκολ των Καράσκο και Κορέα από το πρώτο ημίωρο και στις αρκετές σωτήριες επεμβάσεις του Όμπλακ, η Ατλέτικο λύγισε 2-1 την αξιόμαχη Σοσιεδάδ και έκανε τεράστιο άλμα για τον τίτλο, αφήνοντας 4 βαθμούς πίσω την Μπαρτσελόνα (VIDEO).

Η Λεβάντε τής έκανε ένα τρομερό και ανέλπιστο δώρο το βράδυ της Τρίτης παίρνοντας ισοπαλία 3-3 εντός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελονα και η Ατλέτικο δεν ήταν διατεθειμένη να το αρνηθεί σε καμία περίπτωση.

Ίσα-ίσα, το αξιοποίησε στο μάξιμουμ, αφού μπόρεσε να υποτάξει με 2-1 την Σοσιεδάδ στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" σε ένα ματς που έσπασε καρδιές και παραμένει το φαβορί για τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στην La Liga, έχοντας +4 από την Μπαρτσελόνα και +5 από την Ρεάλ Μαδρίτης (έχουν ματς λιγότερο οι μερένγκες).

Οι παίκτες του Σιμεόνε μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση για να την "καθαρίσουν" από νωρίς και το πρώτο ημίωρο ήταν ονειρεμένο για αυτούς και τουτς οπαδούς τους, αφού με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας μπροστά στην αντίπαλη εστία έφτασαν στο 2-0 με τα πλασέ των Καράσκο στο 16' (11η φετινή ασίστ του Γιορέντε στο πρωτάθλημα) και Κορέα στο 28' (τρίτη ασίστ από τον Σουάρες) μέσα από τη μεγάλη περιοχή.


Δεν μπόρεσαν ωστόσο να πετύχουν άλλο γκολ για να κλειδώσουν το τρίποντο, με την Σοσιεδάδ να μην τα παρατάει και να φέρνει σε δύσκολη θέση την πρωτοπόρο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έφτασε πολλές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο Γιαν Όμπλακ χρειάστηκε να προσθέσει μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό του τη φετινή σεζόν σταματώντας στις επτά επεμβάσεις, ο Πόρτου στο 80' έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού με κοντινό πλασέ ενώ στο 83' ο Θουμπέλδια μείωσε σε 2-1 για να βάλει φωτιά στην αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά.

Ωστόσο, οι Μαδριλένοι ήξεραν πως αυτό το ματς ήταν... μισός τίτλος και φρόντισαν να "καταπιούν" τη μπάλα στα εναπομείναντα δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, για να σφραγίσουν τη νίκη και να θέλουν πλέον "2 στα 2" απέναντι σε Οσασούνα (εντός) και Βαγιαδολίδ (εκτός) για να επιστρέψουν στον θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από επτά χρόνια.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (73' Κοντογκμπιά), Καράσκο, Κορέα (73' Φέλιξ), Σουάρες (81' Λόντι)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θάλδουα, Ελουστόντο (69' Θουμπέλδια), Σαγκνάν (60' Πατσέκο), Μονρεάλ (60' Λόπες), Μπαρενετσέα, Θουμπιμέντι, Γκουρίδι, Ογιαρθάμπαλ (69' Μερκελάν), Πόρτου, Ίσακ (46' Μπαουτίστα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 11 Μαΐου

Οσασούνα - Κάντιθ 3-2 (38' 75' Μπούντιμιρ, 86' Τόρες / 49' Σάπονιτς, 90+1' Περέα)

Έλτσε - Αλαβές 0-2 (40' Χοσελού, 54' Ριόχα)

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 3-3 (57' Μελέρο, 59' Μοράλες, 83' Λεόν / 25' Μέσι, 34' Πέδρι, 64' Ντεμπελέ)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Σεβίλλη - Βαλένθια 1-0 (66' Εν-Νεσιρί)

Θέλτα - Χετάφε 1-0 (24' Νολίτο)

Ουέσκα - Μπιλμπάο 1-0 (61' Ραμίρες)

Ατλέτικο - Σοσιεδάδ 2-1 (16'΄Καράσκο, 28' Κορέα / 83' Θουμπέλδια)

Πέμπτη 13 Μαΐου

Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ (20:00)

Έιμπαρ - Μπέτις (21:00)

Γρανάδα - Ρεάλ (23:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Bernat Armangue/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ