LA LIGA

Ατλέτικο - Ρεάλ 1-1: Ο Μπενζεμά κράτησε τους μερένγκες ζωντανούς

Ο Μπενζεμά σουτάρει στην αναμέτρηση της Ατλέτικο με τη Ρεάλ για τη La Liga.
Ο Μπενζεμά σουτάρει στην αναμέτρηση της Ατλέτικο με τη Ρεάλ Ⓒ 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο και η Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι του Wanda Metropolitano και χάρη στο γκολ του Μπενζεμά στο 88', οι μερένγκες έμειναν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου της La Liga έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στους μερένγκες και στην Ατλέτικο στο Wanda Metropolitano έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 15', για να απαντήσει ο Μπενζεμά στο 88'. Έτσι, οι κολτσονέρος φτάνουν τους 59 πόντους και παραμένουν στην κορυφή, ενώ στο -5 και στην τρίτη θέση η Ρεάλ.

Η Ατλέτικο ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της, ενώ πίεζε ψηλά. Μάλιστα, δεν άργησε να βρει και το γκολ. Συγκεκριμένα, το 1-0 έγινε στο 15ο λεπτό. Οι κολτσονέρος έφυγαν υπέροχα στην αντεπίθεση, με τον Μάρκος Γιορέντε να βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Σουάρες, ο οποίος πλάσαρε τον Κουρτουά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα χάρη στο γρήγορο γκολ που πέτυχε, καθώς έφερε την αναμέτρηση στα μέτρα της. Λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, οι μερένγκες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Φελίπε μέσα στην περιοχή στο 40ο λεπτό. Ωστόσο, αφού ο διαιτητής εξέτασε τη φάση, έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρεάλ έδειξε διάθεση να βγάλει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι της για να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση. Όμως, γρήγορα η Ατλέτικο πήρε εκ νέου τα ηνία.

Η ομάδα του Σιμεόνε σημείωσε δυνατές ευκαιρίες για να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Στο 53΄, ο Καράσκο βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, ο οποίος απέκρουσε, στη συνέχεια ο Γιορέντε που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Ατλέτικο απείλησε ξανά. Ο Λεμάρ βρήκε τον Καράσκο στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ, εκείνος γύρισε στον Σουάρες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στον Κουρτουά, καθώς δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε.

Η Ρεάλ, η οποία αύξησε την πίεση της προς το φινάλε είχε ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 80ο λεπτό, ο Βινίσιους έβγαλε τη σέντρα στον Μπενζεμά, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο απέκρουσε εκ νέου σουτ του Γάλλου στράικερ που πήρε το ριμπάουντ.

Στο 88ο λεπτό εν τέλει οι μερένγκες έφτασαν στην ισοφάριση με λυτρωτή τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος έκανε την ντρίμπλα, τροφοδότησε τον Κασεμίρο στην περιοχή, ο οποίος γύρισε στον Μπενζεμά που με πλασέ έκανε το 1-1.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Κόκε, Γιορέντε, Καράσκο (64' Φέλιξ), Λεμάρ (57' Σαούλ), Κορέα (82' Κοντογκμπιά), Σουάρες.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο (60' Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (60' Βινίσιους), Μπενζεμά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 5 Μαρτίου

Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 1-1 (86' πεν. Σολέρ, 90+1' Γκέδες / 40' πεν. Μορένο)

Σάββατο 6 Μαρτίου

Βαγιαδολίδ - Χετάφε 2-1 (14' Πλάνο, 24' Βάισμαν / 37' Μάτα)

Έλτσε - Σεβίλλη 2-1 (70' Γκούτι, 76' Καρίγιο / 90+1' Ντε Γιονγκ)

Καντίθ - Έιμπαρ 1-0 (40' Νεγρέδο)

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 0-2 (30' Άλμπα, 83' Μορίμπα)

Κυριακή 7 Μαρτίου

Ουέσκα - Θέλτα 3-4 (14' Σιόβας, 16' Μιρ, 74' Φερέιρο / 5' Μίνα, 37' Νολίτο, 52' Μαγιό, 76' Μπελτράν)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (15' Σουάρες / 88' Μπενζεμά)

Σοσιεδάδ - Λεβάντε 1-0 (10' Μερίνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα 2-1 (3' Βιγιαλίμπρε, 90+2' Μπερενγκέρ / 78' Μολίνα)

Δευτέρα 8 Μαρτίου

Μπέτις - Αλαβές (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ