SERIE A

Αταλάντα - Σαμπντόρια: Δεινός εκτελεστής και στα 37 του ο Κουαλιαρέλα

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Σαμπντόρια κόντρα στην Αταλάντα για την Serie A
Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Σαμπντόρια κόντρα στην Αταλάντα για την Serie A STEFANO NICOLI/LAPRESSE VIA AP

Η Σαμπντόρια άνοιξε το σκορ στο εκτός έδρας ματς με την Αταλάντα με ένα ιστορικό γκολ του Φάμπιο Κουαλιαρέλα, που έφερε τον 37χρονο φορ στην 15η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους γκολτζήδες όλων των εποχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο (VIDEOS).

Η Αταλάντα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μίντιλαντ το βράδυ της Τετάρτης στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0, ωστόσο η Σαμπντόρια αποδεικνύεται λίγα 24ωρα αργότερα πολύ πιο σκληρό καρύδι σε σύγκριση με τους πρωτάρηδες Δανούς σε ματς για την 5η αγωνιστική της Serie A.

Απόδειξη το γεγονός πως οι μπεργκαμάσκι έκλεισαν το ημίχρονο πίσω στο σκορ, με την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι να προηγείται 1-0 χάρη στον δαιμόνιο επιθετικό της Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι μπλουτσερκιάτι στ 13', ο Ντάμσγκααρντ έβγαλε στον Κουαλιαρέλα, ο οποιός ελίχτηκε ωραία από αριστερά και με δυνατό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της εστίας του Σπορτιέλο.

Με το τέρμα μάλιστα αυτό, ο 37χρονος φορ έφτασε τα 168 στην Serie A, όσα έχει και ο Τζουζέπε Σαβόλντι, και είναι πλέον στην 15η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Είχε βέβαια και την ευκαιρία να προσπεράσει τον Σαβόλντι φτάνοντας τα 169 γκολ, όμως στο 45' δεν κατάφερε να νικήσει τον Σπορτιέλο από την άσπρη βούλα, μιας που ο κίπερ της Αταλάντα απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Κουαλιαρέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ