ΙΤΑΛΙΑ

Αταλάντα - Λάτσιο 3-2: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με σπουδαία ανατροπή

Ο Αλεξέι Μίραντσουκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia
Ο Αλεξέι Μίραντσουκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia Ⓒ 2021 STEFANO NICOLI/ASSOCIATED PRESS

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 34' και με παίκτη λιγότερο από το 53', η Αταλάντα λύγισε με 3-2 την αντίσταση της Λάτσιο στο Μπέργκαμο και πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Coppa Italia (VIDEO).

Η Αταλάντα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον νοκ-άουτ προημιτελικό του "Jewiss Stadium" κόνρα στην Λάτσιο, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να επικρατεί με σκορ 3-2 και να παίρνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Coppa Italia όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Νάπολι - Σπέτσια.

Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς στις αρχικές συνθέσεις τους, με τους μπεργκαμάσκι να ανοίγουν το σκορ στο 7' με τον Τζιμσίτι αλλά τους αετούς της Ρώμης να έχουν διπλή απάντηση κάνοντας την ανατροπή με τους Μουρίκι (17') και Ατσέρμπι (34').

Το εντυπωσιακό πρώτο 45λεπτο βρήκε στο φινάλε του τις δύο ομάδες ισόπαλες καθώς στο 37' έκανε το 2-2 ο Μαλινόβσκι, με το δεύτερο ημίχρονο να αρχίζει με άσχημο τρόπο για τους γηπεδούχους αφού στο 53' εμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παλομίνο που ανέτρεψε τον Λάτσαρι όταν ο παίκτης της Λάτσιο έβγαινε σε θέση για γκολ.

Ο Αλεξέι Μίραντσουκ σκοράρει με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia
Ο Αλεξέι Μίραντσουκ σκοράρει με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Λάτσιο για το Coppa Italia Ⓒ 2021 STEFANO NICOLI/ASSOCIATED PRESS

Παρόλα αυτά, η Αταλάντα έδειξε την πολύ μεγάλη ποιότητα που έχει ως ομάδα τα τελευταία χρόνια, με τον Γκασπερίνι στον πάγκο της, για μία ακόμα φορά. Τέσερα λεπτά μετά την αποβολή η "Dea" έκανε τη δική της ανατροπή με το γκολ του Μίραντσουκ στο 57' ενώ στο 67' θα μπορούσε να φτάσει και σε τέταρτο γκολ αλλά ο Ρέινα απέκρουσε το χτύπημα πέναλτι του Σαπάτα.

Αν και έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, η Αταλάντα δεν πτοήθηκε, κατάφερε να περιορίσει την Λάτσιο στο τελευταίο 20λεπτο και πανηγύρισε στο τέλος μία σπουδαία και παλικαρίσια πρόκριση απέναντι σε μία άκρως αξιόμαχη αντίπαλο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τζιμσίτι, Ρομέρο, Παλομίνο, Μάεχλε (88' Καλντάρα), Πεσίνα, Φρόιλερ, Γκόζενς, Μαλινόβσκι (60' Σαπάτα), Μίραντσουκ (59' Ντε Ρον), Μουριέλ (63' Τολόι)

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (46' Παρόλο), Χεντ (71' Ιμόμπιλε), Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Εσκαλάντε (62' Κορέα), Άκπα-Άκπρο, Φάρες (46' Λάτσαρι), Περέιρα (81' Λούλιτς), Μουρίκι

Photo Credits: Stefano Nicoli/LaPresse via AP

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ