ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Αταλάντα: Κίνδυνος αποκλεισμού του Γκασπερίνι για παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο της Αταλάντα
Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο της Αταλάντα Ⓒ 2021 GIANLUCA CHECCHI/ASSOCIATED PRESS

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος είχε επεισόδιο με ελεγκτή ντόπινγκ στο προπονητικό κέντρο της Αταλάντα, που ίσως του στερήσει την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας κατά τον τελικό του Coppa Italia με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, κινδυνεύει να τιμωρηθεί και να απουσιάσει από σημαντικούς αγώνες της ομάδας του, επειδή παρεμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή ελέγχων ντόπινγκ στη διάρκεια προπόνησης τον περασμένο Φεβρουάριο. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA γνωστοποίησε ότι ο εισαγγελέας αντιντόπινγκ της Ιταλίας, Πιερφιλίπο Λαβιάνι, άσκησε δίωξη στον 63χρονο προπονητή, ο οποίος θα χάσει τον τελικό του Coppa Italia με αντίπαλο τη Γιουβέντους, αν κριθεί ένοχος.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, όταν ελεγκτής της NADO Italia, της εθνικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ στη γειτονική χώρα, βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Τζινγκόνια για έναν έκτακτο έλεγχο σε 4 ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες της Αταλάντα βρέθηκαν αρνητικοί σε απαγορευμένες ουσίες, όμως η συμπεριφορά του Γκασπερίνι οδήγησε στη δίωξή του, με βάση σχετικά άρθρα στον κώδικα αντιντόπινγκ της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ANSA, ο Γκασπερίνι "προσέβαλε τον ελεγκτή κατά τη διαδικασία", ενώ "διαμαρτυρύθηκε εναντίον ολόκληρου του συστήματος αντιντόπινγκ, διακόπτοντας έναν έλεγχο σε παίκτη της Αταλάντα και αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στην προπόνηση".

Οι προβλεπόμενες ποινές φτάνουν μέχρι τους 6 μήνες αποκλεισμό, αν κριθεί ότι παρέβη το άρθρο 3 παράγραφος 3 του κώδικα αντιντόπινγκ. Ο Τζιανπιερίνι αρνήθηκε να φτάσει σε συμβιβασμό και ζήτησε ακροαματική διαδικασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, ενώπιον του εθνικού δικαστηρίου αντιντόπινγκ. Αν του επιβληθεί ποινή για 20 ημέρες, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας, τότε ο τεχνικός της Αταλάντα δεν θα μπορεί να καθίσει στον πάγκο της "Ντέα" στον τελικό κυπέλλου του "Τζιουζέπε Μεάτσα" στις 19 Μαΐου.

Photo Credits: © 2021 Gianluca Checchi/Associated Press

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ