SERIE A

Αταλάντα - Φιορεντίνα 1-2: Οι βιόλα βγήκαν νικητές στη μάχη των πέναλτι

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Φιορεντίνα
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Φιορεντίνα © 2021 RICCARDO DE LUCA/AP IMAGES

Σε ένα ματς που και τα τρία γκολ σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα, η Φιορεντίνα πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο για την 3η αγωνιστική της Serie A επικρατώντας με 2-1 στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα.

Μία σπουδαία επιτυχία από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου η Φιορεντίνα, με την ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο να επικρατεί με σκορ 2-1 της Αταλάντα στο "Jewiss Stadium" και να φτάνει τις δύο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Serie A.

Σκόρερ και των δύο τερμάτων των βιόλα ήταν το μεγάλο τους κανόνι στην επίθεση, Ντούσαν Βλάχοβιτς, που ευστόχησε δις από την άσπρη βούλα στο 33ο και στο 49ο λεπτό, με τους μπεργκαμάσκι από την πλευρά τους να μειώνουν σε 1-2 με εύστοχο πέναλτι του Σαπάτα στο 65' αλλά να πέφτουν πάνω στον εξαιρετικό κίπερ Τερατσάνο και να φεύγουν χωρίς βαθμούς στο σακούλι τους από τον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτά τα δύο γκολ ο Βλάχοβιτς έφτασε τα 20 στην Serie A στο ημερολογιακό έτος 2021 και είναι τέταρτος συνολικά σκόρερ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο αντίστοιχο διάστημα, πίσω από τους Λεβαντόβσκι (30), Μέσι (23) και Χάαλαντ (22).

Στον αντίποδα, η Αταλάντα είχε μόλις ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά επί εποχής Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και πρώτη γενικά μετά τον Μάιο του 2016 και το ματς με την Νάπολι, όταν είχε τον Έντι Ρέγια στον πάγκο της.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Τζαπακόστα, Πάσαλιτς (82' Ίλιτσιτς), Φρόιλερ, Μάελε (50' Γκόζενς), Μίραντσουκ (50' Μαλινόβσκι), Πεσίνα (85' Κούπμεϊνερς), Σαπάτα (82' Πίκολι)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Βενούτι (25' Οντριοθόλα), Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Τορέιρα (66' Αμραμπάτ), Ντάνκαν (76' Καστροβίλι), Καγεχόν (76' Γκονσάλες), Βλάχοβιτς, Σοτίλ (66' Σαπονάρα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Τα highlights της αγωνιστικής:

Έμπολι - Βενέτσια 1-2

Νάπολι - Γιουβέντους 2-1

Αταλάντα - Φιορεντίνα 1-2

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ