ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστυνομικός σημάδεψε με όπλο οπαδούς της Μπρόντμπι για ν' αποτρέψει επίθεση στο πούλμαν της Κοπεγχάγης

MM7MRB Copenhagen, Denmark. Brondby IF football supporters flood into the street from City Hall square in Copenhagen, drinking, lighting fireworks and blocking traffic just before the Danish Cup Final. Credit: Hugh Mitton/Alamy Live News
MM7MRB Copenhagen, Denmark. Brondby IF football supporters flood into the street from City Hall square in Copenhagen, drinking, lighting fireworks and blocking traffic just before the Danish Cup Final. Credit: Hugh Mitton/Alamy Live News ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Το φινάλε στο Μπρόντμπι - Κοπεγχάγη βρήκε οπαδούς των δύο ομάδων να πρωταγωνιστούν σε άγριες συμπλοκές εκτός γηπέδου, με έναν αστυνομικό να φτάνει μάλιστα στο σημείο να τραβήξει όπλο για να αποτρέψει επίθεση στο πούλμαν των φιλοξενουμένων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μπρόντμπι ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι με την Κοπεγχάγη καθώς επιβλήθηκε 2-1 στην αναμέτρηση των δύο ομάδων το απόγευμα της Κυριακής (24/10 για την 13η αγωνιστική στην Superliga, ωστόσο το άσχημο ήταν πως υπήρχε και... τρίτο ημίχρονο.

Διήρκεσε μάλιστα πολλή ώρα και είχε για αρνητικούς πρωταγωνιστές οπαδών και των δύο ομάδων που δημιούργησαν ταραχές στους δρόμους, με τα ρεπορτάζ από την Δανία να αναφέρουν πως για να εκτονωθεί η κατάσταση επιστρατεύτηκαν πάρα πολλοί αστυνομικοί.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε, αν αναλογιστεί κανείς πως γύρω στους 75 σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Μπρόντμπι έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και αποπειράθηκαν με απειλητικές διαθέσεις να πλησιάσουν το πούλμαν της ομάδας της Κοπεγχάγης.

Σε εκείνο το σημείο βρίσκονταν δύο αστυνομικοί και ο ένας εξ αυτών, νιώθοντας κίνδυνο, έβγαλε το όπλο του και το έστρεψε προς το μέρος οπαδών της Μπρόντμπι, απειλώντας πως θα πυροβολούσε, εάν έκαναν λίγα ακόμα βήματα προς τα εμπρός.

Κάτι που, εν τέλει, δεν συνέβη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με την εικόνα πάντως του οπαδού με το όπλο στραμμένο προς τους οπαδούς να κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

"Ένας από τους δύο αστυνομικούς που στέκονταν δίπλα στο λεωφορείο των παικτών ένιωσε ότι απειλείται και για αυτό τράβηξε το υπηρεσιακό του πιστόλι. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό, όταν 75 άνδρες με ρόπαλα έρχονται τρέχοντας εναντίον του.

Είμαι πολύ χαρούμενος που όλο αυτό τελείωσε μόνο με μία απειλή από την πλευρά του αστυνομικού", τόνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής, Μότζενς Λάουριντσεν, σημειώνοντας πως μετά από την κίνηση του αστυνομικού, οι οπαδοί υποχώρησαν, μένοντας έτσι μακριά από το πούλμαν της Κοπεγχάγης.

*Η φωτογραφία είναι από πορεία οπαδών της Μπρόντι

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ