PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Προβάρουν το στέμμα οι πολίτες

Manchester City's Rodrigo celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at Villa Park Stadium in Birmingham, England, Wednesday, April 21, 2021. (Carl Recine/Pool via AP)
Manchester City's Rodrigo celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at Villa Park Stadium in Birmingham, England, Wednesday, April 21, 2021. (Carl Recine/Pool via AP) @ 2021 CARL RECINE/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το Μπέρμπιγχαμ επικρατώντας 2-1 με ανατροπή της Άστον Βίλα και έκανε τεράστιο άλμα τίτλου, αυξάνοντας σε 11 βαθμούς τη διαφορά της από την Γιουνάιτεντ (VIDEOS).

Τι και αν προερχόταν από οδυνηρή ήττα στον ημιτελικό του FA Cup από την Τσέλσι που την άφησε εκτός του μεγάλου τελικού και της στέρησε την ευκαιρία για ένα ασύλληπτο κουαντράπλ; Τι και αν είδε την εστία της να παραβιάζεται μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα αγώνα (δεύτερο ταχύτερο γκολ που δέχεται στην ιστορία της στην Premier League);

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα απέδειξε για μία ακόμα φορά πως έχει στόφα μεγάλης ομάδας καθώς πριν καν κλείσει το πρώτο ημίχρονο είχε ήδη κάνει την ανατροπή και το φινάλε την βρήκε να επικρατεί 2-1 της Άστον Βίλα στο "Βίλα Παρκ", αποτέλεσμα με το οποίο είναι πλέον στο +11 από την Γιουνάιτεντ (με ματς περισσότερο) και αγκαλιά με τον τίτλο της πρωταθλήτριας, τρίτο την τελευταία τετραετία.

Οι βίλανς λοιπόν σκόραραν από τα... αποδυτήρια, καθώς μετά από ένα γέμισμα του Μινγκς, ο Γουότκινς ξέφυγε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον ΜακΓκιν να κάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνίας της εστίας του Έντερσον για το 1-0, για να φτάσει τα πέντε γκολ στη φετινή Premier League εκ των οποίων τα τέσσερα απέναντι σε μέλη των Big-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Σίτι).

Δεν το χάρηκαν όμως για πολύ αυτό το προβάδισμα αφού στη συνέχεια η ομάδα του Μάντσεστερ πήρε τα ηνία και έφτασε γρήγορα στην ανατροπή. Στο 20' οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα και ο Φόντεν έκανε το 1-1 με δεξί σουτ εντός περιοχής, με το 29ο τέρμα της καριέρας του σε όλες τις διοργανώσεις πριν καν κλείσει τα 21 του χρόνια, ενώ στο 40' ο Ρόντρι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μάρτινς για να πάρει την κεφαλιά και να τη στείλει στα δίχτυα της Βίλα.


Στο 44' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Στόουνς αφού ο διαιτητής εξέτασε μέσω VAR φάουλ του στον Ράμσεϊ (πρώτη φορά στην καριέρα του στην Premier League στην 182η συμμετοχή του), για να αποκατασταθούν πάντως οι ισορροπίες στο 57' όταν ο Κας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το τελευταίο ημίωρο βρήκε την Σίτι να διαχειρίζεται εξαιρετικά το παιχνίδι χωρίς να απειληθεί και το φινάλε την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο να πανηγυρίσει τον τίτλο, με τους πολίτες θέλουν τρεις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια για να κλειδώσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Νακαμπά (63' Μπάρκλεϊ), Λουίζ, Τραορέ (75' Ελ-Γκάζι), Γουότκινς, Ράμσεϊ (46' Ντέιβις)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ (90' Φερναντίνιο), Ζεσούς (46' Λαπόρτ), Φόντεν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 16 Απριλίου

Έβερτον - Τότεναμ 2-2 (31', πέν. 62' Σίγκουρντσον / 27', 68' Κέιν)

Σάββατο 17 Απριλίου

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 3-2 (36' αυτ. Ντιοπ, 41' Ζοέλιντον, 82' Γουίλοκ / 73' Ντιοπ, 80' πεν. Λίνγκαρντ)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας αναβλήθηκε

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (60' Γουίλιαν Ζοσέ)

Κυριακή 18 Απριλίου

Άρσεναλ - Φούλαμ 1-1 (90+7' Ενκέτια / 59' πεν. Μάτζα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-1 (48' 84' Γκρίνγουντ, 90+3' Καβάνι / 50' Ταρκόφσκι)

Δευτέρα 19 Απριλίου

Λιντς - Λίβερπουλ 1-1 (87' Γιορέντε / 31' Μανέ)

Τρίτη 20 Απριλίου

Τσέλσι - Μπράιτον 0-0

Τετάρτη 21 Απριλίου

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (1' ΜακΓκιν / 22' Φόντεν, 40' Ρόντρι)

Πέμπτη 22 Απριλίου

Λέστερ - Γουέστ Μπρομ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Carl Recine/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ