PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ο Κουτίνιο σκόραρε στο ντεμπούτο του και πλήγωσε τους διαβόλους

Οι παίκτες της Άστον Βίλα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 15 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Άστον Βίλα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 15 Ιανουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με δύο γκολ στο Μπέρμιγχαμ χάρη στον Μπρούνο Φερνάντες όμως η Άστον Βίλα είχε δυναμική απάντηση, με τον Κουτίνιο να σκοράρει στο ντεμπούτο του υπογράφοντας το 2-2 σε ένα συναρπαστικό ματς.

Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστησαν σε μία σκληρή μονομαχία στο "Βίλα Παρκ" το βράδυ του Σαββάτου (15/1) για την 22η αγωνιστική της Premier League η οποία είχε τέσσερα γκολ και αρκετές φάσεις αλλά δεν ανέδειξε νικήτρια στο φινάλε.

Οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες όμως απέτυχαν να διαχειριστούν σωστά το σημαντικό προβάδισμά τους, με τους βίλανς να παίρνουν το αίμα τους πίσω για τον αποκλεισμό στο FA Cup από τη συγκεκριμένη αντίπαλο πριν πέντε βράδια, ισοφαρίζοντας με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.

Το δεύτερο μάλιστα, που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, είχε την υπογραφή του Φιλίπε Κουτίνιο, με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να κάνει ντεμπούτο λίγα 24ωρα μετά την επισημοποίηση του δανεισμού του από την Μπαρτσελόνα και να γράφει το τελικό 2-2 μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Το ματς

Ιδανική ήταν η εκκίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Βίλα Παρκ" αφού στην πρώτη της φάση, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Σε φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής, ο Τέλες έστρωσε τη μπάλα στον Μπρούνο Φερνάντες και εκείνος δοκίμασε δεξί σουτ, με τον Καβάνι να κάνει κίνηση να βρει τη μπάλα και να μπερδεύει τον Μαρτίνες, που την είδε να φεύγει από τα χέρια του και να περνάει κάτω από τα πόδια του για το 0-1.

Το γκολ αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Ράνγκνικ που απείλησαν στη συνέχεια δις με τον Γκρίνγουντ (στο 18' απέκρουσε σωτήρια ο Μαρτίνες και στο 28' το σουτ του Άγγλου εξτρέμ έφυγε άουτ), για να φτάσουμε στο ημίωρο που βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν 5 τελικές εκ των οποίων 3 στην εστία και τους γηπεδούχους να μην έχουν ούτε μία τελική.

Ωστόσο, η εικόνα άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με την ομάδα του Τζέραρντ να ανεβάζει στροφές και τον Ντε Χέα να χρειάζεται να επέμβει δύο φορές για να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του, σε κεφαλιά του Μπουεντία στο 36' και στο σουτ του Ντιν στο 43'.

Στο δεύτερο μέρος, η Βίλα μπήκε δυνατά και στο 49ο λεπτό ο Ντε Χέα έπεσε στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει χαμηλά το σουτ του Ράμσεϊ, με την Γιουνάιτεντ από την πλευρά της να "απαντάει" με τα καλά σουτ των Ελάνγκα και Γκρίνγουντ που έφυγαν ελάχιστα άουτ.

Οι ευκαιρίες αυτές ήταν "καμπανάκι" για την άμυνα των βίλανς που όμως δεν το άκουσαν και στο 67' ήρθε και δεύτερο γκολ με την υπογραφή εκ νέου του Μπρούνο Φερνάντες. Λάθος γύρισμα από τον Σανσόν και κλέψιμο από τον Φρεντ, ο οποίος έστρωσε στον Πορτογάλο και εκείνος με άπιαστο δεξί σουτ κεραυνοβόλησε τον Μαρτίνες για το 0-2.

Αυτό μάλιστα ήταν το 33ο γκολ για τον Πορτογάλο στην Premier League από τον Φεβρουάριο του 2020 όπου και έκανε το ντεμπούτο του με τους κόκκινους διαβόλους, με τους μοναδικούς που έχουν σκοράρει περισσότερο το αντίστοιχο διάστημα να είναι οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Χάρι Κέιν (με 45 και 34 γκολ αντίστοιχα).

Ωστόσο, ενώ όλα έδειχναν πως το ματς κυλούσε στα μέτρα των κόκκινων διαβόλων, η Άστον Βίλα έκανε αντεπίθεση διαρκείας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης και μέσα από ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο ξέσπασμα βρήκε όχι ένα αλλά δύο γκολ, που έφεραν το ματς σε ισορροπία!

Η αρχή εγινε στο 77ο λεπτό, με τους βίλανς να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή να φτάνει στα πόδια του Τζέικομπ Ράμσεϊ που με ασύλληπτο σουτ εντός περιοχής με το αριστερό, εκτέλεσε τον Ντε Χέα για να γράψει το 1-2 με το πρώτο του γκολ στο "Βίλα Παρκ".

Στο 81' το "Βίλα Παρκ" σηκώθηκε στο πόδι καθώς ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Τζέραρντ, με τον Ράμσεϊ να γίνεται δημιουργό (για πρώτη φορά σε ματς Premier League) και τον Φιλίπε Κουτίνιο (είχε μπει αλλαγή στο 68') να νικάει από κοντά τον Ντε Χέα για να γράψει το 2-2 στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας, λίγες ημέρες μετά τη μετακίνησή του στο Μπέρμιγχαμ από την Μπαρτσελόνα ως δανεικός.

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ματς και στα τελευταία λεπτά αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το τρίτο γκολ της νίκης, αυτό ωστόσο δεν ήρθε, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και να αφήνει χαμόγελα στους βίλανς που μπόρεσαν να πάρουν έναν βαθμό απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι το ματς έμοιαζε να είχε φύγει εντελώς από τα χέρια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουτίνιο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Premier League μετά από την Boxing Day του 2017 (ως παίκτης τότε της Λίβερπουλ) και συνέβαλε ώστε να αποφύγει η Βίλα την εντός έδρας ήττα από την Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά μετά το 2014!

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα (46' Χάουζ), Μινγκς, Ντιν, Σανσόν (68' Κουτίνιο), Λουίζ, Ράμσεϊ, Γουότκινς, Ινγκς (76' Τσουκουεμέκα), Μπουεντία

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελεφ, Βαράν, Τέλες, Φρεντ, Μάτιτς, Γκρίνγουντ (89' Λίνγκαρντ), Φερνάντες (89' Φαν ντε Μπέεκ), Ελάνγκα (78' Σάντσο), Καβάνι

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ