ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: 2-2

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: 2-2
ολυμπιακος αστερας τριπολης ντιογκο μαρσελαο

Με δύο γκολ του MVP Ντιόγκο, ο ΟΣΦΠ έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα και πλησιάζει... τελικό (vid)

Στο σήριαλ του ημιτελικού hellas online που "γυρίστηκε" στην Τρίπολη, ο ρόλος του πρωταγωνιστή είχε δύο υποψήφιους αλλά έναν νικητή... Ο Φιλομένο με δύο γκολ έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του και ήταν φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου, όμως ο Ντιόγκο "πυροβολώντας" επίσης δύο φορές χάλασε τα σχέδια των γηπεδούχων και του Αργεντίνου επιθετικού και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.
Οι Αρκάδες παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους καθώς στο 35' είχαν προβάδισμα δύο γκολ, όμως δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν.... Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε κατά του Αστέρα στο Κύπελλο hellas online και μάλιστα δις και μ' ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο έχασαν αρκετές ευκαιρίες ακόμη και για την ολική ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο τέρμα του Φιλομένο δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Αργεντινός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Όσο για τον MVP Ντιόγκο, φαίνεται πως το Κύπελλο... του ταιριάζει, αφού το 2009 έχει πετύχει συνολικά 4 γκολ εκ των οποίων τα 3 είναι τα έχει βάλει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φλάβιο, Μαρσελάο, Φυτανίδης (88' Εστέβες), Κανακούδης, Καρντόσο, Μπαστία (75' Nταμόντε), Λαζαρίδης, Ζαϊρί, Φιλομένο, Καούνος (75' Μιλάνο).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (79' Γ. Παπαδόπουλος), Ντιόγκο (76' Ντάρμπισιρ), Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λέτο, Μπελούτσι (71' Όσκαρ), Πάντος, Τοροσίδης.

Η μάχη των πάγκων

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1 και με τον Μάουρο Μιλάνο στον πάγκο μετά από πολλούς μήνες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, σέντερ μπακ ήταν οι Λαζαρίδης, Μαρσελάο, δεξιά ήταν ο Φυτανίδης, αριστερά ο Κανακούδης, στα χαφ οι Μπαστία και Καρντόσο, ο Ζαϊρί ξεκίνησε στο αριστερό άκρο, δεξιά ήταν αρχικά ο Φλάβιο, σε ελεύθερο ρόλο ο Φιλομένο και προωθημένος ο Καούνος.

Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε μια ενδεκάδα που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Α. Παπαδόπουλος και Ζεβλάκοβ, αριστερά προτιμήθηκε ο Πάντος, δεξιά ο Τοροσίδης, αμυντικά χαφ ήταν οι Πατσατζόγλου και Ντουντού, αριστερά ξεκίνησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Λέτο, δεξιά ο Γκαλέτι, στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιόγκο, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν ο Μπελούτσι.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και κυνήγησαν από νωρίς ένα γκολ που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, όμως η κυριαρχία τους δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ορεξάτοι, είχαν καλή κυκλοφορία όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση.

Από κει και πέρα οι Αρκάδες ισορρόπησαν το ματς και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, φτάνοντας μάλιστα αρκετές φορές στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Οι προσπάθειες των Ζαϊρί (9') και Φλάβιο (13') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, όμως ήταν προειδοποιητικό μήνυμα προς την άμυνα του Ολυμπιακού που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Τα λεπτά περνούσαν και ο αγώνας είχε αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

Οι Πειραιώτες χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρα λεπτά για να δημιουργήσουν την πρώτη τους ευκαιρία, όμως το σουτ του Πατσατζόγλου κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Λέτο, τρία λεπτά αργότερα (25').

Στο 28ο λεπτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας φωνάζουν για ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαζαρίδη πάνω στον Ντιόγκο, όμως ο αμυντικός του Αστέρα φαίνεται να κάνει φάουλ έξω από την περιοχή και όχι όταν έπεσε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Ζαϊρί, Φλάβιο σέρβιραν... Φιλομένο κέρασε (δις)

Και μπορεί οι ερυθρόλευκοι να βγήκαν δειλά δειλά στην επίθεση, όμως ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Ζαϊρί να δημιουργεί και τον Φιλομένο να εκτελεί. Ο Μαροκινός με μαγική ντρίμπλα απέφυγε δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού, έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Αργεντινός επιθετικός αφύλαχτος μέσα από την μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Οι Αρκάδες είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και με τον Ζαϊρί σε μεγάλα κέφια, έφταναν με σχετική ευκολία στην "ερυθρόλευκη" εστία. Η κυριαρχία των γηπεδούχων απέφερε καρπούς και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 65ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φλάβιο ο Φιλομένο έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη και οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν... Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Φιλομένο δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Ντιόγκο... βρήκε το όπλο του

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον ένα σημαντικό προβάδισμα και το τραγούδι στις εξέδρες στην Τρίπολη ήταν ασταμάτητο, όμως ο Ντιόγκο χάλασε την γιορτή... Ύστερα από μεγάλη μπαλιά του Τοροσίδη, ο Ντιόγκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1, πετυχαίνοντας ένα καθοριστικό ρόλο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό είχε αλλάξει άρδην, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να μπαίνουν δυνατά και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν σαφώς βελτιωμένοι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο 58' η κεφαλιά του Ντιόγκο δεν βρήκε στόχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο 2-2. Ο Λέτο απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του πάσαρε στον Ντιόγκο, όμως η συρτή πάσα του Βραζιλιάνου δεν βρήκε αποδέκτη τον Μπελούτσι.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και η ισοφάριση ήταν θέμα ολίγων λεπτών. Δράστης και πάλι ήταν ο Ντιόγκο που δεν άφησε την σέντρα του Γκαλέτι να πάει χαμένη και με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι έκανε το 2-2.

Οι Αρκάδες ήταν απογοητευτικοί στο δεύτερο μέρος και γκρέμισαν ότι είχαν χτίσει στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν ανεβάσει για τα καλά στροφές και στο 81' ο Ντάρμπισιρ λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Άγιος... Αμπάρης

Τρία λεπτά αργότερα (84') oι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν μια ανάσα από το 3-2, όμως λογάριασαν δίχως τον Αμπάρη. Ο Όσκαρ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ντάρμπισιρ, εκείνος έκανε ένα καλό σουτ όμως η μπάλα να τράνταξε το δοκάρι, ενώ στην συνέχεια ο Τοροσίδης έκανε την κεφαλιά σε άδεια εστία αλλά ο Αμπάρης πετάχτηκε και έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση. Στο 86' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Λέτο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Και ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως αν κάποια ομάδα πετύχει γκολ αυτή που το αξίζει είναι ο Ολυμπιακός, οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν την έκπληξη. Στο 87' ο Μαρσελάο εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε εντυπωσιακά και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λέτο, Μπελούτσι, Πάντος, Τοροσίδης
Η 11άδα των γηπεδούχων Αστέρας Τρίπολης
(Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φλάβιο, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Κανακούδης, Καρντόσο, Μπαστία, Λαζαρίδης, Ζαϊρί, Φιλομένο, Καούνος
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα οι φιλοξενούμενοι
5' Σχόλιο
Χωρίς φάση το πρώτο πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει μπει πιο δυνατά, να διατηρεί την κατοχή και και να πιέζει ψηλά την άμυνα του Αστέρα
9' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζαϊρί
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους με τον Φιλομένο να βρίσκει τον Ζαϊρί, ωστόσο το σουτ Μαροκινού από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη
13' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Φλάβιο
Ο Μπαστία τροφοδότησε τον Φλάβιο που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του να πλασάρει τον εξερχόμενο Νικοπολίδη κατέληξε άουτ
18' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Καρντόσο
Δυνατό σουτ του Καρντόσο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ
20' Σχόλιο
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ισορροπήσει το παιχνίδι
21' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τοροσίδης
21' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη από τα αριστερά, ο Φιλομένο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ
22' Ευκαιρία Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Καλό σουτ του Πατσατζόγλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη
25' Σουτ Ολυμπιακός Λέτο
Ο Μπελούτσι γύρισε την μπάλα στον Λέτο, το σουτ του Αργεντινού δεν ανησύχησε τον Αμπάρη
27' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Καρντόσο
30' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Ο Ζαϊρί από τα δεξιά έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε τη σέντρα με το αριστερό και ο Φιλομένο ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη
33' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Φλάβιο
Σουτ κεραυνός του Φλάβιο από τα δεξιά, ο Νικοπολίδης έλεγχε την πορεία της μπάλας
34' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Καρντόσο
Συρτό σουτ του Καρντόσο, ο Νικοπολίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μάζεψε την μπάλα
35' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Ο Φλάβιο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Φιλομένο νίκησε τον Πατσατζόγλου στον αέρα και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη. Ωστόσο στο ριπλέι φαίνεται ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Φιλομένο ήταν οφσάιντ
43' Γκολ Ολυμπιακός Ντιόγκο
Βαθιά μπαλιά του Τοροσίδη, ο Ντιόγκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Αμπάρη που απέκρουσε αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα
45' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
45' Σουτ Ολυμπιακός Ντιόγκο
Απρόσεκτη απομάκρυνση του Φυτανίδη, ο Ντιόγκο επιχείρησε το σουτ, ωστόσο ο Αμπάρης μπλόκαρε την μπάλα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Σχόλιο
Καμία αξιόλογη φάση στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης
56' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Λέτο
56' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
58' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντιόγκο
Εκτέλεση φάουλ από τον Γκαλέτι, ο Ντιόγκο πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ
62' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μπελούτσι
Εξαιρετική ενέργεια του Λέτο που με κάθετη πάσα βρήκε τον Ντιόγκο στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος έκανε σέντρα σουτ αλλά ο Μπελούτσι δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή
67' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λέτο
Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Μπελούτσι να βγάζει σε θέση βολής τον Λέτο, ωστόσο το σουτ του Αργεντινού δεν ήταν αυτό που θα επιθυμούσε
71' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Όσκαρ στη θέση του Μπελούτσι
73' Γκολ Ολυμπιακός Ντιόγκο
Εξαιρετική σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, ο Ντιόγκο μόνος του στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2
75' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Νταμόντε στη θέση του Μπαστία
75' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μιλάνο στη θέση του Καούνου
76' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ντάρμπισιρ στη θέση του Ντιόγκο
79' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη θέση του Γκαλέτι
81' Σουτ Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Δυνατό σουτ του Ντάρμπισιρ, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη
84' Δοκάρι Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Ο Όσκαρ με κεφαλιά πάσα έβγαλε σε θέση βολής των Ντάρμπισιρ, το σουτ του Άγγλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη και στην επαναφορά ο Τοροσίδης προσπάθησε με το κεφάλι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε
86' Κόκκινη κάρτα Ολυμπιακός Λέτο
87' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τον Μαρσελάο, ακόμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση από τον Νικοπολίδη
88' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Εστέβες στη θέση του Φυτανίδη
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ψωμάς
Για διαμαρτυρία από τον πάγκο
90' Λήξη αγώνα






















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ