STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΠΑΟΚ 2-1: "Κλείδωσαν" τα playoffs οι Αρκάδες

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα πανηγυρίζουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ
Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα πανηγυρίζουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Αστέρας μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 2-1 και τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 41 και κλείδωσε την παρουσία του στα playoffos της φετινής Super League Interwetten. Πλήρωσε τα αμυντικά κενά η ομάδα της Θεσσαλονίκης. (VIDEO)

Ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 παίζοντας αρκετά καλά στη διάρκεια των 90 λεπτών της αναμέτρησης της Τρίπολης και μετά τη νίκη του και το τρίποντο κλείδωσε την παρουσία του στα φετινά playoffs της Super League Interwetten.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο επιθετικό κομμάτι, είχε καλές στιγμές, γκολ, δοκάρι, φάσεις, κυρίως με τον Ουάρντα αλλά αντίθετα ήταν κακός αμυντικός και πλήρωσε τα κενά που είχε.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Ζίβκοβιτς και Τζόλη οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμό με αποτέλεσμα να τους αφήσει στον πάγκο και να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους Μουργκ και Λάμπρου. Επίσης ο Ουρουγανός άφησε στον πάγκο τον Μπαμπά και έβαλε αριστερά τον Βιεϊρίνια με τον Σοάρες στα δεξιά και ο Βραζιλιάνος ήταν κακός στη διάρκεια που αγωνίστηκε.

ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΠΑΟΚ, ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Στο πρώτο 45λεπτο με τον Ουάρντα κυρίως αποδέκτη των περισσότερων ενεργειών του ο ΠΑΟΚ έφτιαξε τρεις - τέσσερις καλές στιγμές να προηγηθεί ενώ είχε και δοκάρι με τον Αιγύπτιο αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ του Κρμέντσικ για οφσάιντ στο νήμα...

Από την άλλη ο Αστέρας απείλησε νωρίς με τον Μουνάφο και εν συνεχεία βρήκε το γκολ με τον Σίτο στο 37' που ήρθε σαν τρέιλερ από τα αριστερά εκεί απ' όπου έλειπε ο Σουάρες και με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Και μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες του να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει και το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με τον ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ ο Γκαρσία έριξε στο ματς τους Τζόλη και Ζίβκοβιτς με αποτέλεσμα η ομάδα του να γίνει περισσότερο επιθετική. Στην άμυνα όμως μία από τα ίδια. Με αποτέλεσμα ο Αστέρας να χτυπήσει και πάλι στην πρώτη του καλή στιγμή. Σε βαθιά μπαλιά του Τσιφτσή ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Φερνάντεθ, αυτός πέρασε στο σπριντ τον Μιχαηλίδη, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 2-0 για τους Αρκάδες.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Αστέρας άλλαξε σύστημα, έπαιξε 5-3-2 για να κρατήσει το σκορ την ώρα που ο Γκαρσία έριξε στο ματς και τους Καγκάβα, Μπαμπά και εν συνεχεία τον Σβιντέρσκι στην προσπάθεια του να πάρει το καλύτερο δυνατό από την αναμέτρηση.

Το μόνο που κατάφερε να φτάσει στη μείωση του σκορ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς με σουτ έξω από την περιοχή στο 84' αλλά στα λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη κλασική ευκαιρία και να ισοφαρίσει.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ