STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΠΑΟΚ 0-1: Έφυγε με το διπλό με Πασχαλάκη και Βιεϊρίνια

Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Αστέρα | 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Αστέρα | 19 Σεπτεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη με γκολ του Βιεϊρίνια με εκτέλεση πέναλτι σε ένα ματς που οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, είχαν σωρεία χαμένων ευκαιρίων αλλά στάθηκαν άτυχοι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη φετινή του νίκη στη Super League επικρατώντας εκτός έδρας του Αστέρα με 1-0 με γκολ του Βιεϊρίνια σε ένα ματς όπου οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι και δικαιούνταν τον έναν βαθμό. Δεν τον πήραν όμως καθώς στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Μπαράλες στο 86' ενώ είδαν και τον Πασχαλάκη να έχει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ και δεν έπιασαν καλή απόδοση στη διάρκεια του 90λεπτου. Αυτό που ήθελαν ήταν μόνο η νίκη και το τρίποντο και την πήραν κρατώντας με νύχια και με δόντια το 1-0 από το 27' του πρώτου μέρους.

Από την άλλη οι Αρκάδες έδειξαν πως και φέτος διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο, έφτιαξαν 15 τελικές, οι 6 προς την εστία του Πασχαλάκη και τελείωσαν την αναμέτρηση με 1,48xgoals αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα για να φέρουν το ματς στην ισοπαλία.

Αρκετές αλλαγές ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με τη Λίνκολν καθώς είχε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βιερίνα, ως στόπερ έπαιξε ο Μιχαηλίδης, στο κέντρο οι Κούρτιτς-Σβαμπ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σβιντέρσκι. Από την πλευρά του ο Ράσταβατς δεν είχε αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε αρχικά με τον Μίτριτσα και τον Μουργκ με τους δύο παίκτες των φιλοξενούμενων να αστοχούν από κοντά στο 2'.

Όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας ανέβαζε την απόδοση του και πότε σε ροή αγώνα, πότε από στημένα με τον Άλβαρες κυρίως προσπαθούσε να γίνει απειλητικός.

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στον αγώνα. Ο Κανελλόπουλος έκανε πέναλτι το οποίο υπέδειξε μέσω VAR ο Μανούχος με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί εύστοχα και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μόνο ο Αστέρας στο γήπεδο

Στο δεύτερο μέρος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Αστέρας. Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και άρχισαν να απειλούν με κάθε τρόπο. Πότε ο Άλβαρες, πότε ο Κρέσπι και πότε ο Μπαράλες προσπαθούσαν να νικήσουν τον Πασχαλάκη αλλά μάταια. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε την απάντηση σε κάθε σουτ που γινόταν προς την εστία του και κρατούσε το 0-1 για την ομάδα του. Επιθετικά μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε πατήσει στην περιοχή των Αρκάδων μέχρι το 66' αλλά και πάλι δεν είχε τελική προς την εστία.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 86' αλλά ο Μπαράλες είδε την καρφωτή κεφαλιά που πήρε να χτυπάει στο δοκάρι με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει και το 0-1 να παραμένει.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αστέρας είχε νέα καλή στιγμή όταν σε σουτ εκτός περιοχής ο Πασχαλάκης έδιωξε λανθασμένα αλλά εν συνεχεία με αυτοθυσία έπεσε στο πόδι του Κρέσπι και έδιωξε σε κόρνερ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ