STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Παναθηναϊκός 2-1: Του έχει πάρει τον αέρα και τον προσγείωσε στην Τρίπολη

Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναθηναϊκού | 23 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναθηναϊκού | 23 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Αστέρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 με τους πράσινους να γνωρίζουν τρίτη ήττα μακριά από τη Λεωφόρο σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Μίλαν Ράσταβατς και ο Αστέρας έχουν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού και τον προσγείωσαν στην Τρίπολη οδηγώντας τους πράσινους σε μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, την τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

Ο τεχνικός των Αρκάδων έχει μόλις μια ήττα όταν βρίσκει απέναντι του το τριφύλλι, καμία στον πάγκο του Αστέρα, ενώ οι γηπεδούχοι στα τελευταία έξι παιχνίδια έχουν τρείς νίκες επί των πράσινων και που ναι μεν παρουσιάστηκαν καλύτεροι απ' άλλα ματς εκτός έδρας αλλά και πάλι πλήρωσαν τα λάθη τους.

Με τις ίδιες ενδεκάδες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα με την ίδια ενδεκάδα με την οποία παρέταξε τους πράσινους στο "Γ. Καραϊσκάκης" και στη νίκη επί του Ιωνικού. Το ίδιο έκανε και ο Μίλαν Ράσταβατς καθώς στον αγωνιστικό χώρο του "Θ. Κολοκοτρώνης" βρέθηκαν οι έντεκα που οδήγησαν την ομάδα της Τρίπολης στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Φαίνεται πως και οι δύο προπονητές δεν ήθελαν να αλλάξουν τα πλάνα τους σε σχέση με τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής και για αυτό κατέβασαν τις ομάδες τους με την ίδια συνταγή.

Καλύτερος ο Αστέρας, σκόραρε ο Παναθηναϊκός

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και ήταν αυτός που προσπάθησε να σκοράρει πρώτος. Απείλησε με τον Μπαράλες και τον Σόνι αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του. Την ίδια ώρα το τριφύλλι που δεν μπορούσε να απειλήσει στο πρώτο μισάωρο του αγώνα βρήκε γκολ με τη συμπλήρωση ακριβώς μισής ώρας στο ματς.

Ο Πέρεθ έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Παλάσιος ο οποίος έφυγε από τα δεξιά με τον Αργεντινό να βγαίνει τετ α τετ με τον Τσιφτσή, να μην πλασάρει και να δίνει παράλληλα στον Καρλίτος ο οποίος έκανε το πλασέ και πέτυχε το όγδοο φετινό του τέρμα το οποίο ήταν και το πρώτο εκτός έδρας γκολ για το τριφύλλι.

Ισοφάρισε γρήγορα και το γύρισε

Οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν με τον τρόπο που αγωνίζονταν. Κατάφεραν μάλιστα να ισοφαρίσουν γρήγορα καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Πούγγουρας δεν υπολόγισε σωστά, ο Μπαράλες τσίμπησε τη μπάλα, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε να διώξει και ο Αργεντινός έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Μπαράλες ανάλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Μπρινιόλι παρά το γεγονός πως ο Ιταλός έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία, βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει.

Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ και βρήκαν και δεύτερο γκολ, πριν φύγει το ημίχρονο, σε ένα εξαιρετικό σημείο. Ο Μπρινιόλι έκανε το βολέ ο Σίτο κατέβασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε την κούρσα και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σόνι ο οποίος νίκησε τον Ιταλό για το 2-1 των Αρκάδων.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι αλλαγές τον έκαναν καλύτερο αλλά δεν...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο ματς τους Κώτσιρα και Ιωαννίδη αντί των Χουάνκαρ και Βιτάλ και με την παρουσία του νεαρού φορ έγινε επιθετικότερος. Την ίδια ώρα ο Αστέρας έδωσε χώρο στους πράσινους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, να ψάχνει την ισοφάριση με σωστό και στρωτό τρόπο και παίζοντας πότε από τα πλάγια και πότε κάθετο ποδόσφαιρο αλλά δεν απείλησε όσο έπρεπε.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 45λεπτο είχε τρεις τελικές ενώ στο δεύτερο έκανε οκτώ αλλά καμία εξ αυτών δεν ήταν τόσο απειλητική για να νικήσει τον Τσιφτσή.

Ενώ από την άλλη ο Αστέρας ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο εκτός από τα δύο γκολ έφτιαξε ακόμα τέσσερις τελικές στην εστία του Μπρινιόλι στο δεύτερο μέρος απείλησε μόνο τρεις φορές καθώς αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν πως να κρατήσει το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε με τις αλλαγές τόσο σε θέσεις των παικτών του εντός αγωνιστικού χώρου όσο και από τον πάγκο να κάνει καλύτερη την ομάδα του αλλά χωρίς αποτέλεσμα με το 2-1 να μένει έως το τέλος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ