STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-2: Καθάρισε απ' το πρώτο ημίχρονο και βλέπει Φενέρ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Αστέρα για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Αστέρα INTIME

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν το νικηφόρο σερί τους καθαρίζοντας το παιχνίδι απ' το πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό σε μία δύσκολη έδρα επικρατώντας 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους πριν να αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε για το Europa League (30/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) καθαρίζοντας το παιχνίδι απ' το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τικίνιο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, ενώ οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με αυτογκόλ του Παπαδόπουλου στο 23'. Οι Αρκάδες παραμένουν χωρίς γκολ ακόμη στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έφτασε τους δέκα πόντους, ενώ απ' την πλευρά του ο Αστέρας έμεινε στους δύο.

Προβάδισμα από νωρίς με Τικίνιο

Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Απόλλωνα, καθώς οι Παπασταθόπουλος, Καρμπόβνικ και Μαντί Καμαρά, ήταν βασικοί. Ο Ολυμπιακός απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θέλησε να δείξει πως θέλει να είναι ο κυρίαρχος στο παιχνίδι. Είχε την κατοχή, ενώ κυκλοφορούσε την μπάλα, με τους Αρκάδες απ' την αρχή να έχουν παθητικό ρόλο. Κάτι τέτοιο το πλήρωσαν οι γηπεδούχοι, με τους ερυθρόλευκους στο 7ο λεπτό να παίρνουν το προβάδισμα.

Ο Καμαρά γέμισε στην περιοχή, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι τροφοδότησε με το κεφάλι τον Τικίνιο, ο οποίος από κοντά κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε για το 0-1 νικώντας τον Παπαδόπουλο σκοράροντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ακυρωθέν γκολ του Σίτο και 0-2 ο Ολυμπιακός

Ο Αστέρας μετά το γκολ που δέχθηκε, φάνηκε πως αναθάρρησε. Έστω και για λίγα λεπτά έδειξε πως είναι απειλητικός στην εστία των ερυθρόλευκων, ενώ στο 14ο λεπτό κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κρέσπι έκανε το σουτ λίγο μέσα απ' την περιοχή στα αριστερά. Ο Βατσλίκ απέκρουσε με τον Σίτο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει από κοντά με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και αποδείχθηκε πως ο Σίτο ήταν εκτεθειμένος και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Η φάση αυτή θορύβησε τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έκαναν το 0-2 στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε την κίνηση απ' τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το παράλληλο με την εστία γύρισμα, ο Παπαδόπουλος γονάτισε να πιάσει την μπάλα, εκείνη χτύπησε πάνω του και πέρασε κάτω απ' τα πόδια του καταλήγοντας στα δίχτυα. Χρεώθηκε ως αυτογκόλ, μιας και το σουτ του Καμαρά είχε κατεύθυνση παράλληλη με την εστία.

Ο Ολυμπιακός μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ήταν ο κυρίαρχος, είχε την κατοχή, δεν άφηνε τον Αστέρα να τον απειλήσει και επέστρεψε στα αποδυτήρια έχοντας αυτό το σαφές προβάδισμα.

Διαχείριση απ' τον Ολυμπιακό μέχρι το φινάλε

Απ' τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Μαρτίνς έδειξε τη θέλησή του να διαχειριστεί το παιχνίδι. Στο 55ο λεπτό οι Αρκάδες ανησύχησαν τους ερυθρόλευκους. Ο Αστέρας έκανε προσπάθεια απ' τα δεξιά, ο Σίτο έκανε το γύρισμα, ο Βατσλίκ επιχείρησε να μπλοκάρει, η μπάλα του έφυγε απ' τα χέρια και ο Ρέαμπτσουκ έδιωξε προ του Μπαράλες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Μαρτίνς ενεργοποίησε τον Εμβιλά ενόψει και του παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και ο Αραμπί, αμφότεροι προέρχονταν από τραυματισμό, με τον Πορτογάλο τεχνικό να φρεσκάρει την ομάδα του και να δίνει ανάσες με τις αλλαγές του. Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το ματς έχοντας λίγες τελικές, πέρα από ένα σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής.

Απ' την άλλη οι Αρκάδες κατά διαστήματα κρατούσαν την μπάλα, κυκλοφορούσαν, όμως σε καμία περίπτωση δεν έγιναν απειλητικοί απέναντι στον Βατσλίκ. Οι ερυθρόλευκοι διαχειρίζονταν με τον Πορτογάλο προπονητή να ζητάει βέβαια απ' την πλευρά του να ανεβάσει ρυθμό η ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι είχαν τρεις τελικές, έναντι πέντε των Αρκάδων. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τους τρεις πόντους και πλέον να στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τους ομίλους του Europa League.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ