STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΟΦΗ 1-0: Ο Μπαράλες οδηγεί τους Αρκάδες

Ο Μπαράλες μετά το γκολ στον αγώνα Αστέρας - ΟΦΗ
Ο Μπαράλες μετά το γκολ στον αγώνα Αστέρας - ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Μπαράλες έκανε το 1-0 κόντρα στον ΟΦΗ με πέναλτι, ενώ κέρδισε την αποβολή του Σελίμοβιτς. Ο Αργεντινός φορ του Αστέρα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten, πολλά παράπονα από τους Κρητικούς για τη διαιτησία.

Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο "Θ. Κολοκοτρώνης" για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Χερόνιμο Μπαράλες έκρινε το ματς με εκτέλεση πέναλτι στο 73'. Ο ίδιος κέρδισε την αποβολή του Σελίμοβιτς στο 77'. Ο ΟΦΗ, που είχε εξαιρετική παρουσία στο ματς μέχρι και πριν από τη φάση του πέναλτι, είχε παράπονα από τη διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Κυκλοφορούσε τη μπάλα από τα άκρα και τον άξονα, απείλησε με τον Ουές (έδιωξε ο Παπαδόπουλος), υποχρέωσε τον Αστέρα να αμυνθεί. Γι' αυτό ο Ράσταβατς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 52', με Λουίς Φερνάντεθ και Μουνάφο να μπαίνουν για να φρεσκάρουν τη μεσοεπιθετική γραμμή. Με τους Κρητικούς να έχουν την υπεροχή, ο Αστέρας βγήκε μπροστά στο 68'.

Ο Λουίς Φερνάντεθ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, αλλά κέρδισε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του ο Σελίμοβιτς ανέτρεψε τον Μπαράλες και μάλιστα δέχτηκε κίτρινη (ο στόπερ του ΟΦΗ μάτωσε στη συγκεκριμένη φάση από τη μονομαχία με τον Αργεντινό). Ο Αργεντινός στο 73' δεν αστόχησε. Έκανε το 1-0 και είχε μόλις σημειώσει το έβδομο γκολ σε οκτώ αγώνες με τον ΟΦΗ και το 15ο διαδοχικό από την άσπρη βούλα.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Σίμου, ο Σελίμοβις στο 77' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, επειδή έσπρωξε τον Μπαράλες. Έτσι, άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-1. Το... κακό συνεχίστηκε για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Σαρδινέρο τραυματίστηκε μετά το μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας και έγινε αλλαγή. Ο Ισπανός ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΟΦΗ.

Στο 87' ο Παπαδόπουλος πρόλαβε το τετ α τετ του Γκαργκαλατζίδη, ενώ το σουτ του Γρίβα στην εξέλιξη της φάσης πέρασε άουτ. Μέχρι το 90'+4' οι Αρκάδες διατήρησαν το 1-0 και πήραν τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου, καθώς υποστηρίζουν πως ούτε πέναλτι έγινε στον Μπαράλες, ούτε έπρεπε να δεχτεί κόκκινη ο Σελίμοβιτς.

Ο ΟΦΗ είχε που είχε πάρα πολλές απουσίες πριν από το παιχνίδι, έχασε τον Ναμπί, τον Σαρδινέρο και τον Σελίμοβιτς από τον αγώνα της Τρίπολης.

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΝΑΜΠΙ

Το πρώτο 20λεπτο στο "Θ. Κολοκοτρώνης" έδειξε γιατί ο Αστέρας και ο ΟΦΗ είναι από τις ομάδες που μπορούν να κάνουν εύκολα τελικές. Το ένα σουτ διαδεχόταν το άλλο, καμία ομάδα δεν μπορούσε να ελέγξει το ματς. Απειλούσαν οι Αρκάδες, απαντούσαν στις ευκαιρίες οι Κρητικοί, οι οποίοι με playmaker τον Ναμπί επεδίωκαν να "τρυπήσουν" την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποδείκνυε στο πρώτο 45λεπτο γιατί είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Κράτησε απαραβίαστη την εστία του όταν χρειάστηκε να επέμβει.

Ο πολύ δραστήριος Ναμπί απείλησε τον Παπαδόπουλο στο 24', το ίδιο έκανε και στο 34', μέχρι να φτάσουμε στο 35', οπότε και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο Άγγλος χαφ τραυματίστηκε μόνος και υπέφερε από τον πόνο.

Έγινε αλλαγή με τον Μπαλογιάννη στο 38' , αφού πρώτα πέρασε εκτός αγώνα υποβασταζόμενος. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να συνέλθουν οι παίκτες του ΟΦΗ από την απώλεια του Ναμπί, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ