STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Απόλλων 1-0: Με Βαλιέντε σκαρφάλωσε στην εξάδα

Ο Βαλιέντε πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
Ο Βαλιέντε πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο χιονισμένο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, χάρη σε γκολ του Βαλιέντε στο 88ο λεπτό και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Τρόμαξε τους πάντες ο Βέρχουλστ που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Άλμα στην εξάδα κατάφερε να κάνει ο Αστέρας. Οι Αρκάδες έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη τους νίκη επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν εξαιτίας του χιονιού που κάλυψε το τερέν του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όμως ο Βαλιέντε έδωσε τη λύση στο 88ο λεπτό.

Αγωνία προκάλεσε ο τραυματισμός του Νταβίνο Βέρχουλστ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έπειτα από μία σύγκρουση που είχε με τον Σίτο, μένοντας κάτω για περίπου πέντε λεπτά.

Στη βαθμολογία, ο Αστέρας έφτασε στους 26 πόντους και βρίσκεται στην 6η θέση μαζί με τον ΟΦΗ. Ουραγός στους εννέα πόντους και στο -1 από τον Ατρόμητο παρέμεινε ο Απόλλωνας.

Ανησυχία με Βέρχουλστ, λύση για τους Αρκάδες ο Βαλιέντε

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με αλλαγές, θέλοντας να αλλάξουν πράγματα και να γίνουν πιο επιθετικές. Οι Αρκάδες μπήκαν με διαθέσεις να γίνουν απειλητικοί. Στο 46΄ο Σόνι έκανε ένα σουτ, με τον Βερχούλστ να διώχνει με δυσκολία. Στη συνέχεια ο Κρεσπί πήρε κεφαλιά έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Στο 47' ο Μπαράλες είχε νέα προσπάθεια με το κεφάλι, αλλά ξανά άουτ η μπάλα. Στο 54' ο Αστέρας είχε δεύτερο δοκάρι με σουτ από τον Σίτο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Όλα αυτά μέχρι το 55ο λεπτό. Ο Βέρχουλστ έπεσε στο έδαφος έπειτα από σύγκρουση με τον Σίτο. Μπήκαν αμέσως και τα δύο ιατρικά τιμ των δύο ομάδων για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Μετά από περίπου πέντε λεπτά αποχώρησε με κολάρο και φορείο, ενώ διεκομίσθη στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει ανησυχία.

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, με τον Μπαράλες στο 73' να πιάνει ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Αστέρας προσπάθησε εκ νέου να γίνει απειλητικός και εν τέλει κατάφερε να βρει την λύση. Στο 88ο λεπτό ο Καρμόνα ντρίμπλαρε στα δεξιά της περιοχής και γύρισε προς τον Βαλιέντε, ο οποίος με πλασέ έκανε και το 1-0. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Παμλίδης ο πιο ενοχλητικός στο πρώτο μέρος

Το χιόνι, όπως ήταν φυσιολογικό δημιουργούσε προβλήματα και στις δύο ομάδες. Ο Αστέρας ήταν εκείνος που μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να φτάσει στην περιοχή του Απόλλωνα. Ωστόσο, η Ελαφρά Ταξιαρχία, ιδιαίτερα στην κόντρα επίθεση, ήταν η ομάδα που έγινε λίγο πιο απειλητική. Δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, όμως ήταν περισσότερο ενοχλητική προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 10ο λεπτό ο Παμλίδης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής που μπλόκαρε ο κίπερ του Αστέρα. Στο 27' ο ίδιος παίκτης πήρε μία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Παπαδόπουλο να είναι ξανά εκεί με την μπάλα να πηγαίνει πάνω του. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε πέντε τελικές στο πρώτο μέρος, οι τέσσερις από τον Παμλίδη. Οι Αρκάδες είχαν την πρώτη τους τελική στο 42ο λεπτό, με ένα σουτ, που δεν ανησύχησε τον Βέρχουλστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ