FIFA

Associated Press: "Δώδεκα από τις 55 Ομοσπονδίες της UEFA θα φύγουν από τη FIFA εάν επιμείνει στο Μουντιάλ ανά δύο χρόνια"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν © 2017 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press η επιμονή της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η FIFA έχει έτοιμο το πλάνο για τη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και παρουσίασε στις έξι συνομοσπονδίες της μία αρχική μορφή από το καλεντάρι, σύμφωνα με ισπανικό ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη ο Αλεξάντερ Τσεφέριν φέρεται να είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες για το θέμα.

Από αυτό προέκυψε πως τουλάχιστον 12 από τις 55 Ομοσπονδίες είναι έτοιμες να αποχωρήσουν από την FIFA εάν αυτή επιμείνει στη συγκεκριμένη απόφαση.

Την αποκάλυψη έκανε με δημοσίευμά του το "Associated Press" το οποίο επικαλείται πηγές που είναι κοντά στις εξελίξεις. Το μόνο που σημειώνεται είναι ότι πρόκειται για Ομοσπονδίες κρατών που ανήκουν στις Βόρειες χώρες.

"Αν μια πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες του αντί για την πρόταση της FIFA" ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μερικές ημέρες οι Ομοσπονδίες της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και των Νήσων Φερόε.

TAGS FIFA UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ