EUROPA LEAGUE

Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ 0-0: Η εκδίκηση των Ισπανών ήρθε χρόνια μετά

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν την πρόκριση από τα ημιτελικά του Europa League 2020-2021 εις βάρος της Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν την πρόκριση από τα ημιτελικά του Europa League 2020-2021 εις βάρος της Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 © 2021 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Η Βιγιαρεάλ πλήρωσε την Άρσεναλ με το ίδιο νόμισμα έστω με καθυστέρηση ετών και την απέκλεισε στα ημιτελικά του Europa League, με το 0-0 που απέσπασε στο Λονδίνο (2-1 το πρώτο παιχνίδι). Πέμπτος τελικός για τον Ουνάι Έμερι.

Αν η Βιγιαρεάλ έψαχνε ένα είδος εκδίκησης, τότε την πήρε στο Europa League. Το "κίτρινο υποβρύχιο" απέκλεισε την Άρσεναλ ύστερα από δύο δικούς του αποκλεισμούς σε νοκ άουτ (το 2005-2006 στα ημιτελικά και το 2008-2009 στα προημιτελικά του Champions League) και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το 0-0 στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με τη νίκη 2-1 στο "Θεράμικα", έστειλαν τη Βιγιαρεάλ στο Γκντανσκ στις 26 Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, άφησαν τους "κανονιέρηδες" πρακτικά εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά από το 1995-1996, δηλαδή πριν αρχίσει η εποχή του Αρσέν Βενγκέρ!

Ο 8ος τελικός στην ιστορία των Λονδρέζων έμοιαζε εφικτή υπόθεση, ύστερα από τον τρόπο με τον οποίο γλίτωσαν βέβαιο αποκλεισμό από το 1ο παιχνίδι. Το εκτός έδρας γκολ του Νικολά Πεπέ άφηνε ορθάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης, αρκεί να έβρισκαν ένα γκολ. Ο Μικέλ Αρτέτα έριξε πολλά επιθετικά όπλα στην ενδεκάδα για να βρει αυτό το γκολ, ωστόσο οι παίκτες του έμοιαζαν να μην έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να σκοράρουν.

Το αποτέλεσμα ήταν η μοναδική καλή ευκαιρία τους να είναι ένα δοκάρι του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 26ο λεπτό, ύστερα από αναμπουμπούλα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, όμως θα περνούσαν δύσκολα στη συνέχεια.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ σε στιγμιότυπο κόντρα στη Βιγιαρεάλ για τα ημιτελικά του Europa League 2020-2021 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ σε στιγμιότυπο κόντρα στη Βιγιαρεάλ για τα ημιτελικά του Europa League 2020-2021 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 © 2021 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο 2ο ημίχρονο, έστω και χωρίς αλλαγές. Ο Χερόνιμο Ρούλι έκανε ορισμένα λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν, όμως ούτε ο Έμιλ Σμιθ Ρόου ούτε ο Ομπαμεγιάνγκ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τις ευκαιρίες τους. Μία αντεπίθεση με τον Ζεράρ Μορένο κι ένας τραυματισμός του Πάμπλο Μάρι σμπαράλιασε το μομέντουμ και στη συνέχεια οι Ισπανοί γλίτωσαν χάρη σε καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Το τελευταίο στοίχημα του Αρτέτα ήταν ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι και ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Μία ευκαιρία του Ρομπ Χόλντινγκ και ακόμα ένα δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ φανέρωσαν ότι η τύχη ήταν με τους φιλοξενούμενους. Ο Ουνάι Έμερι πήρε την πρόκριση στον τελικό μέσα στο πρώην "σπίτι" του, την 5η στο Europa League, με τη Βιγιαρεάλ να σπάει την "κατάρα" έπειτα από 4 χαμένους ημιτελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν (90+1' Ενκετιά), Χόλντινγκ, Μάρι, Τίερνι (80' Γουίλιαν), Πάρτεϊ, Σακά, Έντεγκααρντ (66' Μαρτινέλι), Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ (80' Λακαζέτ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (90+1' Α. Μορένο), Τσουκουέζε (30' Πίνο, 90+1' Γκόμεθ), Παρέχο, Κοκλέν, Τριγκέρος, Ζ. Μορένο, Αλκάθερ (72' Μπάκα)

Photo Credits: © 2021 Alastair Grant/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ