PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Απόλυτη κυριαρχία για τους κανονιέρηδες στο λονδρέζικο ντέρμπι

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2021-2022 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2021-2022 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Τότεναμ πήρε προβάδισμα τριών γκολ στο ημίχρονο και τελικά έφτασε στη νίκη με 3-1 για το λονδρέζικο ντέρμπι της Premier League.

Η Άρσεναλ διέλυσε την Τότεναμ με 3-1 στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου για την 6η αγωνιστική της Premier League, φτάνοντας στη νίκη πολύ πιο άνετα και επιβλητικά από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι "κανονιέρηδες" σημείωσαν τρία γκολ στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα, αξιοποιώντας τις μεγάλες στιγμές τους, έστω κι αν δεν είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο κυνισμός που επέδειξαν ήταν αξιομνημόνευτος, την ώρα που η άμυνα της Τότεναμ ψαχνόταν.

Πρώτα ο Εμίλ Σμιθ Ρόου άνοιξε το σκορ έπειτα από σέντρα του Μπουκαγιό Σακά μόλις στο 12', ενώ στη συνέχεια ο σκόρερ έγινε δημιουργός σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το 2-0. Στο 35', ο Χάρι Κέιν αναγκάστηκε να γυρίσει στην περιοχή των Λονδρέζων για να κάνει τάκλιν στον Σακά, ο επιθετικός της Άρσεναλ όμως κέρδισε την κόντρα και έγραψε το 3-0.

Η Τότεναμ απέτυχε να απαντήσει έπειτα από τα τρία διαδοχικά γκολ των γηπεδούχων, που έδειχναν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των πρώτων αγωνιστικών, όταν βρίσκονταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό, την ώρα που η ομάδα του Νούνο ήταν επικεφαλής στη βαθμολογία.

Στο 2ο ημίχρονο όμως η Τότεναμ βελτίωσε την εικόνα της και άρχισε να απειλεί την εστία του Άαρον Ράμσντεϊλ. Εν τέλει, βρήκε το γκολ με τον Χέουνγκ Μιν Σον στο 79ο λεπτό, ενό στο τέλος ο Άγγλος τερματοφύλακας έκανε μια φανταστική επέμβαση σε σουτ του Λούκας Μόουρα, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει έξω.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Τα highlights της αγωνιστικής

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μπρέντφορντ - Λίβερπουλ 3-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 0-1

Σαουθάμπτον - Γουλβς 0-1

Έβερτον - Νόριτς 2-0

Λέστερ - Μπέρνλι 2-2

Γουότφορντ - Νιούκαστλ 1-1

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ