PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 3-0: Οι αετοί σκόρπισαν τους κανονιέρηδες

Ο Ματετά πανηγυρίζει γκολ του στο Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας
Ο Ματετά πανηγυρίζει γκολ του στο Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας © 2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν καταιγιστική απέναντι στην Άρσεναλ, της οποίας επικράτησε 3-0 στην 31η αγωνιστική της Premier League. Ματετά (16'), Αγιού (24') και Ζαά (74') τα γκολ των γηπεδούχων. Ο Βιεϊρά πλήγωσε την παλιά του ομάδα.

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ για την 31η αγωνιστική της Premier League. Οι αετοί, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται μακριά από τις πρώτη εξάδα σκόρπισαν τους κανονιέρηδες και επικράτησαν 3-0. Η ομάδα του Αρτέτα έχασε έδαφος στη μάχη για την τετράδα, καθώς είναι ισόβαθμη με την Τότεναμ στην 5η θέση με 54 πόντους, με τον Πατρίκ Βιεϊρά να πληγώνει την παλιά του ομάδα. Στην 9η με 37 η Κρίσταλ Πάλας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτα στο παιχνίδι και δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκάλαχερ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Άντερσεν πήρε πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ματετά με νέα κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Η Κρίσταλ ήταν σε τρομερή κατάσταση και σύντομα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Άντερσεν έβγαλε τρομερή μπαλιά στη μεσαία γραμμή προς τον Αγιού. Εκείνος νίκησε τον Μαγκαλιάες και πλάσαρε τον Ράμσντεϊλ για το 2-0 των γηπεδούχων. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Παρά το προβάδισμα των δύο γκολ της Κρίσταλ Πάλας, η Άρσεναλ δεν παράτησε το παιχνίδι. Ήταν άλλωστε η ομάδα που είχε και το μεγαλύτερο κίνητρο στο παιχνίδι. Στο 59' ο Λακαζέτ έχασε ευκαιρία, ενώ καλή στιγμή είχε και στο 63' ο Σμιθ Ρόου.

Η Κρίσταλ Πάλας τιμώρησε την Άρσεναλ στο 72'. Ο Έντεγκαρντ ανέτρεψε τον Ζαά μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Ράμσντεϊλ στην αντίθετη πλευρά και έκανε το 3-0. Η Άρσεναλ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σακά στο 79', ενώ σουτ του Ενκέτια κατέληξε στο δοκάρι στο 84'.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαϊτά, Μίτσελ, Γκουέχι, Άντερσεν, Κλάιν, Σλουπ, Κουγιατέ (80' Μιλιβόγεβιτς), Γκάλαχερ, Ζαά, Ματετά (69' ΜακΆρθουρ), Αγιού (76' Έντουαρ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες (66' Ενκέτια), Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Ταβάρες (46' Μαρτινέλι), Παρτέι (Λοκονγκά), Τσάκα, Σάκα, Έντεγκαρντ, Σμιθ Ρόουβ, Λακαζέτ

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-1

Λίβερπουλ - Γουότφορντ 2-0

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Τσέλσι - Μπρέντφορντ 1-4

Μπράιτον - Νόριτς 0-0

Γουλβς - Άστον Βίλα 2-1

Λιντς - Σαουθάμπτον 1-1

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 2-1

Τότεναμ - Νιούκαστλ 5-1

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ