PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1: Με τριάρα επέστρεψε στις νίκες

Ο Έμιλ Σμιθ-Ρόουβ πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Άστον Βίλα
Ο Έμιλ Σμιθ-Ρόουβ πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Άστον Βίλα © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Άστον Βίλα στην 9η αγωνιστική της Premier League και επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Η Άρσεναλ έχει να ηττηθεί από τις 28 Αυγούστου, όμως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έμεινε μακριά από τη νίκη. Η ομάδα του Αρτέτα ξεκόλλησε και επικράτησε 3-1 της Άστον Βίλα στο εναρκτήριο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Η Άρσεναλ έφτασε έτσι τους 14 βαθμούς, ενώ στους 10 έμειναν οι Βίλανς.

Οι κανονιέρηδες άνοιξαν το σκορ στο 23ο λεπτό. Ο Σμιθ-Ρόουβ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τόμας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον κίπερ της Άστον Βίλα και κατέληξε στα δίχτυα. Η Άρσεναλ πριν από το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της.

Ο Λακαζέτ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τάργκετ. Ο διαιτητής έλεγξε το VAR και έδωσε πέναλτι για τους γηπεδούχους. Στο 45+6' ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μαρτίνες απέκρουσε, όμως πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 2-0.

Η Άρσεναλ κλείδωσε τη νίκη στο 56ο λεπτό. Οι κανονιέρηδες έφυγαν γρήγορα στην κόντρα από τα αριστερά με τον Σμίθ-Ρόουβ, ο οποίος πάτησε στην περιοχή. Έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αρχικά στον Μινγκς και στη συνέχεια, αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι, κατέληξε στην εστία του Μαρτίνες για το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η Άστον Βίλα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 82ο λεπτό, έπειτα από ένα καταπληκτικό σουτ του Ράμσεϊ που δεν άφησε περιθώρια στον Ράμσντεϊλ. Αυτό το σκορ παρέμεινε έως το φινάλε της αναμέτρησης.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Ταβάρες, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τομιγιάσου, Σαμπί (73' Μέιτλαντ-Νάιλς), Τόμας, Ομπαμεγιάνγκ (90+1' Μαρτινέλι), Σμιθ-Ρόουβ, Σακά, Λακαζέτ (68' Έντεγκαρντ).

Άστον Bίλα: Μαρτίνες, Κόνσα, Τουανζέμπε (47' Μπέιλι), Μινγκς, Κας, ΜακΓκιν, Λουίζ, Τάργκετ, Μπουεντία (68' Ράμσεϊ), Ινγκς (78' Ελ Γκαζί), Γουότκινς.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ